Crocs - kevyin askelin!

4.5.15

Vielä muutama vuosi sitten en olisi millään voinut uskoa, että päädyn ostamaan kengät Crocsilta. En kyllä edelleenkään jalkoihini itse laittaisi niitä clogseja enkä ehkä ensimmäisenä ostaisi niitä Antonillekaan. Mutta Crocsin mallisto on laajentunut paljon tuosta yhdestä mallista ja ensimmäiset Crocsit, mitkä tähän talouteen tulivat, olivat keltaiset Handle it rain bootsit Antonille. Noista on Anton tykännyt todella paljon ja kumpparit ovat todella kevyet jalassa. Antonille löytyy kesäksi valmiina myös Crocsin remmisandaalit.

Ihastuneena ja hiukan kateellisena Antonin kevyempääkin kevyemmille kengille, päädyin eräs päivä tutkimaan Crocsin kenkämalleja. Yllätyin, että naisille löytyi niinkin paljon erinäisiä vaihtoehtoja. Sitten tuumasin, että minäkin haluan omat Crocsit. Tilasin sähköpostiin Crocsin kanta-asiakaskirjeen ja sain 20% alennuskoodin käyttööni. Lopulta ostoskoriin päätyi kolmet kengät - kahdet minulle ja yhdet miehelle. Tuumailin, että samapa hyödyntää koodia kerralla kunnolla ja on sitten kesäksi koko poppoolle kengät valmiina. Siis sillä varauksella, että kengät ovat tietenkin sopivat.

Tilauksestani on tosiaan jo yli kuukausi aikaa, mutta ajattelin, että kirjoitan tästä sitten kun osaan jotain oikeasti kommentoida käytöstäkin. Nyt keväällä jalassani ovat olleet Women's Duet Busy Day Lace-up tennarit. Hauskaa kyllä, olin ehtinyt nämä tilaamaan juuri ennen kuin erinäiset blogit alkoivat näitä kenkiä mainostamaan. Minä olen siis kenkäni maksanut itse eikä tämä kirjoitus ole mikään yhteistyöpostaus. Se ehkä saattaa näkyä myös kirjoituksessa.

Valikoin kengät mustapinkkinä, koska musta pohja on kaikista käytännöllisin. Vähän vierastin ajatusta tuosta räikeästä pinkistä, mutta tämä oli kuitenkin mieluisin värivaihtoehdoista.

Kun sain kengät käteeni, totesin sen mitä kengiltä odotinkin: "Oooh, niin kevyet!". Oli alkuun vähän hankaluutta päättää, minkä koon tilaan ja mikä koko olisi todennäköisesti se sopivin. Oma jalkani on vähän hankalan kokoinen. Yleensä 36 on liian pieni ja 37 taas vähän liian iso. Tiesin kuitenkin, että Crocsit ovat enemmän pienempää kuin reilumpaa mitoitusta, joten päädyin tilaamaan näistä tennareista 37-38 koon, joka on minulle sopiva. 

Suurin plussa näissä kengissä on tosiaan se kevyt paino. Siinä on jotain ihanaa, kun voi askeltaa niin, että kengät ei paina paljon mitään. Päälliskangas on myös sellaista joustavaa, että tavallaan voi tuntua kuin olisi jokin tossu jalassa. Tuo joustava kangas mahdollistaa myös sen, että vaikka jalkalesti on suht leveä niin kenkä ei purista millään tavalla. Minulla ainakin osa jalan ulkoreunasta menee yli pohjan silmämääräisesti, mutta tuo ei tunnu itse jaloissa mitenkään.


Kenkä on myös todella taipuisa ja näillä on kyllä miellyttävä kävellä. Nythän minä olen vielä raskaana viimeisimmilläni, joten kevyitä ja joustavia kenkiä osaa arvostaa, kun jalat ovat extrarasituksen alaisina.


Sitten se MUTTA. Näistä kengistä löytyy kyllä mielestäni yhtä paljon moitittavaa siinä missä kehuttavaakin. Isoin ongelma minulle on ollut kenkien liukas pohja. Tämä ilmenee nimenomaan, kun kävelee ruokakaupoissa ja ostoskeskuksissa, missä on useimmiten sellainen kaakelilattia. Näiden kenkien pito ei ole siinä kovin hyvä ja jaloissa tuntuu, että pitää tavallaan vähän jännittää jalkoja askeleen kohdalla tai sitten hiukan luistella eteenpäin. Mielestäni tämä on aika iso miinus siihen nähden, että eihän näitä kenkiä ole myöskään tarkoitettu mihinkään varsinaiseen lenkkeilykäyttöön. Ainakin itse ajattelen, että näiden kenkien tarkoitus on toimia nimenomaan yleiskenkinä. Sellaisina, joissa käydään vaikka ruokakaupassa jne. ja on se nyt hiukan rasittavaa, että jos menen vaikka vaunuramppia alamäessä ostoskeskuksessa niin joudun samalla vähän jännittämään, lennänkö persiilleni.


Toinen ongelma on tuo kangaspäällinen. Siinä missä kangas on joustava ja tossumainen, niin on vaikea kuvitella, että se pitäisi kovinkaan hyvin vettä. Ja sitten kun taas miettii, että näitä tällaisia kenkiä pitää eniten juurikin keväällä/syksyllä, jolloin Suomen sää on melko epävakaa, niin saa harkita kahteen kertaan, minne nämä uskaltaa laittaa ettei palaa kotiin märillä kengillä ja sukilla. 

Yksi juttu, johon olisin kaivannut myös parannusta, on tuo kantapään yläpuolella oleva lenkki. Se on liian pieni. Koska kengät ovat materiaaliltaan sellaiset lörpömmät kuin peruslenkkarit, niin näitä ei suinkaan saa jalkaan niin, että jalan vain painaa kengän sisään. Tuossa suhteessa lenkin olisi hyvä olla suurempi, jotta siihen saisi yhden sormen koukkuun ja kengän voisi vetästä jalkaan. Minulla ei todellakaan ole isot sormet ja saankin just ja just etusormeni lenkin läpi. Koska näitä kenkiä on todella ikävä laittaa jalkaan niin, että asettaa sormet kantapään ja kengän väliin eikä kaikkialla suinkaan ole aina käytössä kenkälusikkaa.

Kaiken kaikkiaan mielipiteeni näistä kengistä on ristiriitainen. Ne ovat kyllä aivan ihanan kevyet ja niillä on perusasfaltilla kiva kävellä. Mutta kun ajattelee näiden kenkien käyttötarkoitusta, niin pohjan liukuvuus on melko suuri ongelma. Ei minua sinänsä harmita näiden ostaminen, mutta näin kuukauden käytön jälkeen en varmaan toista kertaa menisi samoja ostamaan. Vaikkakin täytyy sanoa, että näiden kenkien plussat selittävät osakseen myös niitä miinuksia. On siis ehkä turhaakin toivoa täydellisiä ja kaikkiin tilanteisiin sopivia kenkiä.

Meille saapui tosiaan vielä ne kaksi muuta kenkämallia, mutta nuo ovat odottamassa kesäkäyttöä. Voisin kuitenkin paljastaa, että päädyin tilaamaan itselleni ballerinat. Valintaani vaikutti se, että minun on melko vaikea löytää jalkaani sopivia ballerinoja. Perusmarkettien ballerinat on usein joko liian kapeat tai sitten leveät. Crocsin ballerinamalli on leveydeltään sopiva ja näistä otinkin koon 36-37, koska tässä kengässä ei sukkaa pidetä. Alkumietteet kengistä ovat seuraavat: Hiottaakohan tuo materiaali kovasti kesällä jalkaa? Mutta kestäisikö se materiaali kuitenkin paremmin kuin ne perusballerinat, jotka hajoaa yhdessä kesässä? Niin ja ballerinojen pohja näyttää onneksi erilaiselta, joten arvelisin, että niissä ei tuota samaista liukuvuusongelmaa esiinny. Mutta tosiaan kesällä tiedän sitten paremmin.
Kolmannet kengät olivatkin miehelleni. Hän oli alkuun myös melko varauksellinen sille ajatukselle, että laittaisi Crocsit jalkaansa. Sattui kuitenkin olemaan puolella hintaa nämä kengät, mistä sai vielä sen 20% pois, joten halvalla lähti ja kun hän tepasteli näissä kotona, niin päätyi ne myös pitämään:


Mites, löytyykö sieltä ruudun takaa Crocseja?

You Might Also Like

0 kommenttia