Baby Björn Balance Soft: sittereiden aatelinen (+alevinkki)

1.5.15

Kun toinen lapsi syntyy perheeseen näin vajaan kahden vuoden ikäerolla, on aika iso osa vauvatarvikkeista vielä tallella. Sisarusrattaat hankimme ja se olikin se kaikista isoin hankinta. Leluja ja vaatteita löytyy ainakin se välttämätön määrä valmiina. Välillä onkin käynyt mielessä, että kun nimiäiset lähestyvät, niin mitä me oikein voisimme toivoa lahjaksi. Tietenkin kun sitä mielellään ottaa sellaista, jolle on myös tarve ja ymmärrettävästi jotkut haluavat lahjoa ihan paketilla sen rahakirjekuoren sijasta.

Meidän kakkosvauvatarvikelistalla oli sitteri. Antonilla oli aikoinaan saatu käytetty sitteri, joka pelitti ihan hyvin, mutta annettiin se sitten myöhemmin eteenpäin enkä sitä oikeastaan kaipaillutkaan takaisin, koska useamman lapsen jäljiltä siinä alkoi kankaat olla jo melko veltot. Sitteri ei ole hankintana välttämätön, koska vauvaa voi ja täytyy pitää myös lattialla, mutta minusta sitteri oli Antonin vauva-aikana mukava ja hyödyllinen lisä. Oli esimerkiksi hetkiä, kun kävin suihkussa ja Anton odotteli sitterissä samassa tilassa. Muutenkin ainakin Antonilla oli paljon vauvana halua olla hiukan pystyasennossa ja sitterissä se onnistui luontevasti niin, että pystyi itse tekemään samalla ruokaa. Monesti Anton myös nukahti sitteriin kuunneltuaan siinä isänsä pianon soittoa. Koska kokemukset sitteristä olivat positiiviset, niin halusin sellaisen myös Nöpöselle. Onhan se mukava saada hänet hiukan pystyyn seuraamaan Antonin ja minun touhuja.

Sittereitä löytyy aika monenlaista ja usealla hinnalla. On niitä perussittereitä lähtien 30 euron hinnasta. Löytyy kiikkuvaa ja tärisevää sitteriä. On sittereitä, jotka saa sängyksi halutessaan. En oikeastaan itse kokenut tarvetta lähteä hirmuisesti vertailemaan sittereitä, koska nyt näin muutaman vuoden "vauvaliigaan" kuuluvana olen väistämättä törmännyt erinäisiin tuotteisiin ja niihin liitettyihin mielipiteisiin ja kokemuksiin. Yksi sitteri on selvästi ollut ylitse muiden: Baby Björnin Balance -sitteri.

Baby Björn Balance Soft sitterin saa neljään eri asentoon: 1. kuljetus, 2. "uni" eli ala-asento, 3. "lepo" eli keskiasento ja 4. "leikki" eli yläasento. Lisäksi sitterin saa muutettua tuoliksi, joka menee isommallakin lapsella, painoraja tuossa on 13kg. Balance sitteri saa nimensä ominaisuudestaan, minkä avulla vauva voi itse keinuttaa itseään ja harjoitella motoriikkaansa. Nämä tekniset tiedot ovat varmaan jo peruskauraa niille henkilöille, jotka ovat enempi lastentuotteisiin tutustuneet.


Hintaa sitteriltä kyllä myös löytyy. Hinnat liikkuvat pitkälti joko 129e tai 159e lukemissa - riippuen siitä, haluaako kuinka uuden mallin. 159 euron malleissa on uudistetut mesh-kankaat eli sellaiset reiälliset, mitkä sitten hengittää paremmin ja on erityisesti lämpimille ilmoille hyvät.

Täytyy kyllä sanoa, että vaikka saamme tämän sitterin lahjaksi niin silti taistelin ja emmin jonkin aikaa sen suhteen, onko todellakin järkevää laittaa sitteriin näin iso summa. Vaikka rahat eivät lähde omasta lompakosta, niin olen kuitenkin jokseenkin kriittinen sen suhteen, onko jonkun toisenkaan järkevä summaa maksaa. Baby Björn on kyllä arvostettu malli ergonomiansa suhteen ja sitä mainostetaan sillä, että se on kehitelty yhteistyössä lastenlääkäreiden kanssa. Mutta osa minusta silti kysyy, onko se niin paljon parempi verrattuna niihin kolmenkympin sittereihin? Päätökseeni valita tämä vaikutti nyt kuitenkin se, että meillä ei kovin montaa tarvittavaa juttua ole, joten tavallaan on varaakin satsata tähän ja lisäksi tuoliominaisuus voi tuoda lisäkäyttöaikaa. Toisekseen toki arvostan niitä mielipiteitä ja kokemuksia, mitä tästä on esitetty ja uskoisin, että sitteri on laadukas. Kolmantena kriteerinä oli jälleenmyyntiarvo: tästä saa kyllä ihan hyvin rahoja myöhemmin takaisin.Syy, miksi kirjoitan tästä jo nyt, on siinä että onnistuin pongaamaan alennuskoodin, mikä on vain tämän päivän voimassa ja ainakin tämän hintaisesta tuotteesta sillä sai aika tuntuvan alennuksen. Yllättävää kyllä Baby Björn Balance sittereitä myy myös Sportamore.fi ja koska kauppa viettää viisivuotissynttäreitään, tarjoaa se tänään kaikista yli 69 euron tilauksista 25% prosentin alennuksen. Alennuksen saa siis koodilla SPORT5V. Alennus koskee kylläkin normaalihintaisia tuotteita, joten ihan kaikkiin sitterimalleihin alennusta ei voi hyödyntää. Toki tuo alennus voidaan käyttää muuhunkin kuin tähän sitteriin. Itse olen pariin kertaan aikaisemmin sportamoresta tilannut ja ainakin nuo kokemukset ovat olleet todella positiivisia - paketti on tullut nopeasti perille eikä tuotteissa ole ollut valittamista. Kauaa tuo alennus ei ole voimassa eikä sittereitä näytä olevan kovin suurta määrää tarjolla, mutta jospa tästä tekstistäni olisi jotain hyötyä jollekin.

Me päädyimme valikoimaan sitteriksi tuon uuden mesh-kankaisen harmaavalkoisena. Hintaa sitterille jäi alennuksen jälkeen 115,42 euroa, mikä tuntuu jo paljon paremmalta kuin 159/179 euroa, mikä on tuon sitterin myyntihinta muualla. Siitä, pitääkö tämä tekstini otsikko "Baby Björn Balance Soft: sittereiden aatelinen" todellakin paikkaansa, voin kertoa sitten tulevaisuudessa. Sen voin kylläkin mainita, että ainakin tuo sitterin ulkomuoto miellyttää paljon ja vaikuttaisi siltä, että sen saisi helposti myös mukaan reissuille. Mies tosin vähän piruili värivalinnalleni, koska meillähän on olohuoneen päävärit valkea ja harmaa. Se sulautuukin sinne joukkoon sitten oikein näpsäkästi.


You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Meillä on myös tämmöinen sitteri, ostettiin se jo Neelan odotusaikana. Löysin silloin myös jonkun alennuksen joka koski vain yhtä tiettyä kuosia. Ostettiin se sitten, koska hinta oli vain 99€. Ainakin Neelan vauva-aikana sitä tuli paljon käytettyä ja koettiin se tosi hyväksi! Nyt tämä toinen vauva on vasta testannut siinä istumista, mutta ikääkin on vasta 2vk joten myöhemmin sille on varmasti enemmän käyttöä. :)

  Kivan värinen tuo teidän valitsema!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muistaakseni nämä olikin muutama vuosi sitten vähän halvempia. Jotenkin tuntuu hinta vaan koko ajan nousevan, kun tulee uusia malleja... Tuo 179e tuntuu jo aivan järkyttävältä summalta sitteristä :D

   Onko se teidänkin malli tuolleen tuoliksi muutettavissa? Tuliko sille ominaisuudelle käyttöä?

   Poista
  2. Muistaakseni sillon normaalihinta oli 139€ eli aika paljon on hinta noussut kahdessa vuodessa.. Joo tää on just semmonen. Muuten on aivan samanlainen kun tuo teidän, mutta kankaassa ei oo noita reikiä. Meillä sitteri oli käytössä vaan ensimmäiset 6kk. Sitten Neela oppi istumaan, joten sille ei ollu enää tarvetta. Neela oli niin vilkas jo sillon ettei malttanu istuskella sitterissä :D

   Poista
  3. Tuo "cotton"-kankainen taitaa löytyä 129e hinnalla, mutta kerta nyt sai tuolla alennuksella tuon uudemman version niin päädyttiin siihen kerta tuli kuitenkin halvemmaksi. Ja tuo harmaa on kyllä ainakin kuvissa tosi kivan näköinen :D

   Mietinkin, että sen tuoliominaisuuden hyöty on vähän kyseenalainen mutta pitänee laittaa sitten myyntiin, kun tuntuu että ei ole enää käyttöä.

   Poista
 2. Meilläkin on tämä vastaava sitteri ollut nyt 1v5kk pojalla ja ollaan oltu todella tyytyväisiä :). Poitsu on ihan pienestä asti viihtynyt sitterissä ja siinä oli tosiaan kätevä poitsua pitää silloin, kun vaikka itse kävi suihkussa tai teki ruokaa tms. Makuuasennossa on otettu joskus päiväuniakin tarpeen tullen. Sitteri on edelleen meillä esillä ja käytössä pojalla nyt ns. nojatuolina, tykkää itse kiivetä kyytiin ja vähän keinuttaa ja lekotella tuolissaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kyllä sitten tullut hyvin käyttöä tuolle! Tuo menisi Antonillekin tuolina varmaan vielä aika kauan. En tosin tiedä, uskallanko vielä laittaa sitä tuoliksi jos Anton tykästyisikin siihen ja sit ei halua, että se on vauvan käytössä :D

   Poista
 3. Meillä oli samanlainen, erivärisenä. Hintansa väärti. Aivan loistositteri.

  VastaaPoista
 4. Jep, meillä tuo lähteekin piakkoin toiselle kierrokselle :)

  VastaaPoista