Vauvan ensikuteet

2.4.15

Olen tehnyt tarvittavat vauvavaatehankinnat ensimmäisille viikoille/kuukausille helpon kautta: tilaamalla netistä ja oikeastaan vain yhdestä kaupasta. Päädyin ostamaan vaatteet H&M:ltä, koska sieltä löytyy edullisesti vaatetta, minkä olen myös kokenut käytännössä hyväksi. Hassua kyllä, mielestäni nämä hennesin halvemmat vaatteet ovat paremman laatuisia kuin ne kalliimmat. Johtuisiko siitä, kun usein halvemmat ovat organic cotton ja sellaista ns. perusvaatetta kun taas niissä kalliimmissa on ehkä panostettu erikoisempaan ulkonäköön mutta ei niinkään materiaaliin? Ostan siis kyllä ihan hyvillä mielin näitä organic cotton tuotteita kerta ne on Antonilla pysyneet hyvinä.

Mitenkään isoja määriä vaatetta en ainakaan omasta mielestäni ole ostanut. Tilasin neljä kietaisubodya (juurikin kuvissa näkyvät) ja nuo "sukattomat" kahdet housut harmaan sävyissä. Antonilta jäi aikoinaan kaksi hyvänlaatuista kietaisubodya ja muutama vähän huonompi, mitkä saa toimia varavaatteina. Lisäksi on se Cirafin pupukietaisubody, joka on kyllä kokoa 50 mutta selvästi isompi kuin nuo H&M:n 56 bodyt. Sitten löytyy entuudestaan joitain vähän erikoisempia vaatteita, kuten hihattomia ja lyhythihaisia bodeja mutta nuo on sellasta extraa, mitkä menee sään mukaan enkä koe tarvetta hankkia vastaavia enää lisää. 6-7 hyvää kietaisubodya ja kolme hiukan huonompaa olisi kuitenkin se peruspohja 56 koossa, lisäksi neljät hyväkuntoiset housut ja parit vähän huonommat. Nyt kun asiaa miettii, niin tuokin määrä voi olla jo turhan paljon, mikäli pyykkiä pestään kuitenkin miltei päivittäin. Päädyin tuohon 56 kokoon sen takia, koska sehän on H&M:llä melko napakka olematta kuitenkaan suunnattoman pieni. 


Ulkoiluun olen hankkinut muutaman jutun. Tosin nämä hankin koossa 62, koska ulkovaatteissa ei nyt reiluus ainakaan haittaa tuollaisella pikkuvauvalla ja samassa saa pidemmän käyttöiän vaatteelle. Onhan nuo vähän kalliimpiakin ostaa ja kun ei tiedä, miten paljon niille varsinaisesti kesällä tulee käyttöä.

Nallehaalarin hankin jo viime vuonna, se oli Nöpösen joululahja. Ehkä hiukan turhana hankintana tilasin tuon kauniin neuletakin. Tuumailin, että voisin yhden vaatteen osalla olla hiukan turhamainen, vaikkakin kun tuota livenä katsoin niin takki näyttää kooltaan sellaiselta, joka voi mennä yllättävän pitkäänkin. Eli voihan se ollakin, että tuolle tulee paljon käyttöä mutta minulle tosiaan vauvan neuletakista 20e on kova hinta. Osa summasta meni hyväntekeväisyyteen, koska tuo vaate kuuluu H&M:n ja Unicefin yhteistyöllä tehtyyn mallistoon. Kannattaa käydä kurkkaamassa, jos se ei ole entuudestaan tuttu - mielestäni nättejä vaatteita siinä. Niin ja toki pikkuvauva tarvitsee niitä myssyjä: yhden setin ostin, kun noita tuntuu löytyvän Antonin ajoiltakin. Kuten löytyy myös sukkia ja jokunen yöhaalari koossa 56.


Kesällä on tosiaan tulossa ainakin kahdet juhlat ja olen Nöpöselle kaksi mekkoa ostanut. Niistä en tosin ole irrottanut vielä hintalappuja enkä pessyt, koska tyttölupaus ei ole mitenkään 100% varmaa. Helpompi laittaa mekot eteenpäin hintalappujen kanssa, mikäli haluaisinkin ne myydä. Toinen mekoista oli tämä Lindexin mukavan tuntuinen trikoomekko:

Ja Name It:n aleista pongasin joitain aikoja sitten tämän ihanan mintun värisen mekkoyksilön. Tämä olisi sitten todennäköisesti menossa nimiäispäivänä päälle:


Mielessä kävi, että jotain Newbien mallistosta ostaisin sitten kun vaatteille tulee enemmän käyttöikää. Nextiltä löytyy myös edullisesti kaikenlaista ja hyvälaatuista, mutta niillä ei jostain syystä ole lainkaan kietaisubodeja, joten se jäi siltä osin myöhemmäksi ostopaikaksi. Yöhaalareissa Nextillä on tosin kätevästi ne käännettävät hihat, mutta koska meille on tulossa vauva kesällä niin täytyy katsoa säiden mukaan, näyttääkö yöhaalareille olevan tarvetta. Ja kun muutenkin pikkuvauvoilla ei niin vuorokauden mukaan vaihdeta vaatteita vaan enemmänkin vähän miten sattuu ja on tarpeen.

Ostin myös yhden setin harsoja, koska muistan että niitä oli tarkoitus ostaa lisää jo silloin kun Anton oli vauva. Kovin moni paikka noita ei myykään, oikeastaan ainoana keskustan liikkeistä tulee mieleen Name it, mistä itsekin kävin nämä kovin suloiset harsot hankkimassa:


Olen tehnyt hankintoja enemmän sillä ajatuksella, että meille olisi tulossa tyttö kerta sellaista ennusteltiin. En kuitenkaan pidä sitä ongelmallisena, vaikka Nöpönen pojaksi paljastuisi ja hänelle on vaaleanpunaisia asioita hankittu. Ja jos Nöpönen on tyttö, niin onhan hänellekin tulossa sinisiä ja ns. poikamaisia juttuja Antonin jäljiltä.

Arvelen, että meille ei isoa vauvaa tälläkään kertaa tule. Antonhan oli sen 49cm ja 3040g syntyessään ja toistaiseksi ainakin sf-mitta on ollut hiukan alhaisempi tässä raskaudessa. Mutta tuo H&M:n 56 mitoituksen luulen olevan melko sopiva ainakin vauvan ensimmäiselle kuukaudelle, todennäköisesti hiukan pidempäänkin. En ole jaksanut erityisemmin miettiä vaatteita vielä tätä pidemmälle, kun niitä ehtii katselemaan sitten aikanaan.

Tänään onkin pesukone pyörinyt ja raivasin kaappitilaa. Jokseenkin pieni miettiminen oli, miten lastenvaatteet sijoitetaan ja mitä muuta siirrellään sitten sen mukaan pois ja minne. Mutta tuosta juttua taas joku toinen kerta.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Hei, blogissani on sinulle Liebster-haaste! :)

  http://pandamamma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, mutta taidan tällä kertaa skipata koska tein hyvin samantapaisen tässä vähän aikaa sitten :)

   Poista
 2. Onpa söpöjä vaatteita, varsinkin nuo mekot! Jotenkin aina unohdan, että H&M:llakin on kivoja vaatteita lapselle. Täytyykin poiketa siellä, kun tulee tarve.

  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. H&M:llä on tosiaan vain se mitoitus mielestäni normaalia pienempää. Meidän Antonille se on ollut positiivinen juttu, mutta en sitten tiedä miten muille lapsille...

   Kiitos, kuin myös!

   Poista