Ulkoilua ja päiväunia

25.4.15

Tänään alkoi virallisesti äitiysloma. Arkeenhan tuo ei mitään muutoksia tee eikä taloudellistakaan tilannettamme sinällään muuta, koska minun tukien noustessa miehen tuet laskee. Mutta ajan myötä pitää ryhtyä miettimään, mitkä on suunnitelmat sitten, kun tämä nykyinen äitiysloma päättyy.

Käytiin tänään koko perheen voimin ulkona, ihan silleen asiakseen. Tuo on meille ollut nyt harvinaisempaa, koska mies on ollut usein arkipäivisin kiinni luennoissa ja ollaan ehditty ulkoilemaan Antonin kanssa sillä välin. Tosin Antonhan ei tosiaan ulkona erityisemmin leiki millään, vaan hän kuuluu niihin lapsiin, jotka haluaa vaan kävellä kaikkialle. Sen takia useimmiten Antonin ja minun ulkoilut onkin koostunut siitä, että kävellään ruokakaupoille päin ja siinä vaiheessa, kun Anton on ruvennut harhailemaan niin olen nostanut hänet vaunuihin. Nyt tosin päälle viikon ajan ulkoileminen hänen kanssaan kaksin on tuntunut vaikealta, koska maha alkaa olla sellaisissa mitoissa että en meinaa aina pysyä edes Antonin perässä ja nostelu aiheuttaa supisteluja. Eli siis, kaikinpuolin oli kiva että käytiin ulkoilemassa niin, että mieskin oli mukana. 

Ukot potkivat palloa ja käytiin kiikkumassa. Minä katselin taustalla ja otin vähän valokuvia.


Tässä kun tätä kirjoittelin, tuli Anton selkäni taakse sängylle makoilemaan. Laitoinkin tuossa instagramiin kuvan, kun Anton makoilee sängyssä ja selvästi huomaan, että hän on käymässä päiväunille. Eipä mennyt kuin pari minuuttia ja poika oli unessa.Tietenkään ideaali ei ole, että hän aloittaa päiväunensa klo 16 mutta olen oikeastaan rentoutunut asian suhteen. Kuitenkin on niin, että Anton menee itse sänkyyn lepäilemään silloin kun kokee tarvetta siihen. Joskus kun olen yrittänyt houkutella häntä päiväunille, niin se tuntuu lähinnä turhalta taistelulta. Paitsi tosiaan vaunuihin hänet on saanut ruokakaupassa nukkumaan aika usein, mutta niinä päivinä kun en pysty ajoittamaan ruokakaupassa käyntiä sopivasti, niin Anton saa luvan käydä päiväunille itse kun haluaa. Ei noilla myöhäisillä päiväunilla näköjään ole ollut merkitystä yöuniinkaan, koska eilenkin Anton nukahti yöunille hyvin vaikka päiväunista oli ehtinyt kulumaan vain kolmisen tuntia. Ja Anton kuitenkin nukkui sitten yöllä vielä 10h. Tämä tällainen ajatus siis siitä, miten joskus tuntuu että pitäisi noudattaa perinteistä rytmiä. Meille tuo perinteinen rytmi taitaa kuitenkin olla se, että mennään nukkumaan 22-24 välillä ja herätään 08-10 välillä. Ei siis ihmekään, että ne päiväunetkaan ei aina ajoitu keskipäivään. 

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Kyllä ihan kateellisena saa lukea että siellä käydään itse nukkumaan kun nukuttaa! Kirsihän ei suostu ollenkaan nukkumaan päiväunia sisällä, vaan itkee tai leikkii omassa sängyssään ja sitten yleensä nukahtaa puettaessa kun kyllästyn siihen nukutus pelleilyyn...
  Tänään kävi niin että nukkui ulkona 40min ja äsken sain sen sinne uudelleen taintumaan. Ja nyt tuntuu heräävän. Menihän tuossa jo puoli tuntia.
  Hohhoijaa.

  -Laku-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se suinkaan joka päivä ihan näin helppoa ole... Välillä Antonillekin tulee niitä päiviä, kun hän pääsee yliväsyneeksi ja sitten yritän saada häntä nukkumaan, mutta jostain syystä hän vaan taistelee vastaan. Mutta onneksi noita päiviä on harvemmin. Anton nukkuu sisällä ihan 1,5-3h päiväunia, millon minnekin on sitten käynyt nukkumaan :D

   Jospa Kirsillä olisi nyt vaan joku vaikeampi kausi vai onko aina ollut nukkumisessa vaikeuksia?

   Poista