Round 2.0: Raskausviikko 34.

14.4.15

Se on kyllä jännä, miten sitä aina epäröi, mikä ihmeen raskausviikko olikaan nyt meneillään ja sitten pitää tarkistaa viime viikkoinen postaus aiheesta. Elikäs tänään seitsemän viikkoa laskettuun aikaan.

Raskausviikko 34., 33+0:

Paino: 58,2kg (+300g) Eilen aamulla vaaka näytti muuten 58,8kg, että tuo viikkonousu on aika paljon riippuvainen kehon nesteistä. +900g viikossa tuntuu huomattavasti hurjemmalta kuin 300g...

Merkit kehossa: Huh, nyt alkaa tulla tosiaan ne tukalammat ajat. Lähinnä tuo näkyy liikkumisen vaikeudessa: on vaikea vaihtaa sängyssä asentoa ja nousta sohvalta pois; puhumattakaan kenkien laittamisesta jalkaan. Lantiokivutkin on lisääntynyt ja selvästi kaipaa useammin istumaan. 

Antoniakin jos nostan, niin se selvästi aiheuttaa supistuksia, vaikkakaan ei kipeitä sellaisia. 

Raskausoireet: Nyt tuntuu myös huomattavasti useammin paine rakossa, joten kyllä se Nöpönen taitaa useimmiten ainakin lymyillä raivotarjonnassa. Samassa vessakäynnit on lisääntynyt ja öihinkin on tullut taas alkuraskauden jälkeen vessakäynti/käyntejä. 

Selkäkutina on myös tullut takaisin, pitäisi vissiin voidella sitäkin. Tissit kutisee myös ja oletankin näiden kutinoiden johtuvan jonkinlaisesta ihon venymisestä.

Nöpönen: Hirvittävä meno välillä mahassa. Nöpönen ei potki alapäähän eikä kylkiluihin, mutta välillä tulee monotusta kahteen suuntaan niin, että maha menee kummallisiin asentoihin. Välillä myös nousee hirmuinen pallo tuohon hiukan navan yläpuolelle. Liikkeet ei varsinaisesti satu, mutta kun se kova mönkiminen on kestänyt pidempään niin se tuntuu sellaisena paineen kaltaisena, että pitää vähän puhallella. 

Nöpönen on tuntunut aika paljonkin erilaiselta tapaukselta kuin Anton ja pitäisikin näistä eroista kirjoitella tässä jokunen kerta.

Maha: Hyvin samankaltaisena on tuntunut pysyvän, vaikka kasvua tapahtuukin. Hassua kyllä, että useimmat raskausvaatteet toppeina tuntuu kiristävän kun taas nämä tällaiset perustrikootopit ei. Tosin olenkin ostanut nämä perustrikoot Antonia odottaessani reilussa koossa, mutta kuvittelisi kuitenkin että raskausvaatteet ei kiristäisi. Ehkä minulla on sitten liian iso maha suhteessa siihen äitiysvaatteeseen, kun muuten olen pieni. Vaikka kun asiaa ajattelee, niin eikös pienillä ihmisillä tule juurikin se vatsa reilummin eteenpäin, koska se ei niin hyvin mahdu kasvamaan esim. yläsuunnassa... Voisivat siis ottaa näitä asioita huomioon vaatesuunnittelussa.


Fiilikset: Minua on viime aikoina vaivanut itseasiassa ajatus siitä, että Nöpönen olisi tosi pieni. Maha kyllä kasvaa todella tasaisessa käyrässä sf-taulukolla ja vielä siinä ylä- ja keskikäyrän välissä mutta tämä ajatus pienikokoisuudesta tulee siitä, koska Anton kasvoi koko ajan yläkäyrällä ja oli syntyessään viikolla 40+5 3040grammaa. Niin sitä sitten miettii niitä vaikeuksia, mitä pienikokoinen vauva voi kohdata syntyessään. Eikä mieltä nyt kauheasti tule lohduttamaan se, vaikka ultrassa ennustetaan jotain päälle kolmekiloista, koska Antonistakin saatiin aika reilusti isompia arvioita kuin mitä hän todellisuudessa oli. Enkä nyt muista tietenkään tarkasti, miltä Anton näillä viikoilla tuntui vatsassa mutta Nöpönen tuntuu pieneltä.

Muutenkin siitä tuntuu olevan pieni ikuisuus, kun Nöpösen kehitystä on viimeksi ultralla katsottu ja sitten sitä miettii, onko kaikki edennyt normaalisti. Vielä pitäisi odotella päälle kolme viikkoa seuraavaan, ja samassa viimeiseen, ultraan.

Muuta mainittavaa: Eipä taida olla.

You Might Also Like

0 kommenttia