Pääsiäiseksi kinderpiirakkaa

4.4.15

Monet on varmasti kuullut kinderpiirakasta, ehkä jopa tehneet sitä itsekin. Kinderpiirakka tuntuu olevan sellainen yleinen resepti monissa blogeissa ja niiden kautta siitä itsekin aikoinaan kuulin. Oli tehnyt mieli kinderia jo jonkin aikaa, johtuen varmasti juurikin pääsiäisestä. Sain sitten eilen päähänpiston, että voisin kokeilla vihdoin tuon kinderpiirakan tekoa. Tosin piirakan teko jäi kuitenkin tälle päivälle, koska en eilen onnistunut löytämään mistään valkoista suklaata, vaikka keskustaseudulla oli kuitenkin 4-5 kioskia/pikkukauppaa auki... 

Itse kylläkin säädin hiukan reseptin kanssa, koska meiltä ei löytynyt tarvittavaa määrää sokeria ja minusta 6dl sokeria pohjaan tuntui aivan hullulta. Kerta sokeria on jokaisessa kerroksessa muutenkin.

Tein siis itse säädeltynä tällä ohjeella, mistä tulee pellillinen:

POHJA
3,5dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
2dl kiehuvaa vettä
300g sulatettua voita tai margariinia
3 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi ja sulata voi. Sekoita nesteet kuivien aineiden joukkoon. Lisää yksi muna kerrallaan taikinaan.

Paista piirakkaa uunissa 30-35min 200 asteessa. Jäähdytä pohja hyvin ennen muiden kerroksien laittoa.

VOIKREEMI
150g voita
5dl tomusokeria
4tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kunnolla vaahdoksi (5-10min). Lisää vaniljasokeri. Levitä notkea kreemi pohjan päälle ja anna sen jäähtyä. (Voi käyttää pikaisesti pakkasessa, mikäli tilaa.)

KUORRUTUS
200g maitosuklaata
50g valkosuklaata

Sulata suklaat erillisinä mikrossa, mutta ole varovainen että suklaa ei pala! (Kokemuksesta tiedän, että se palaa yhtäkkiä ja niin kävi taas tänäänkin, kun yritin palloilla monen asian kanssa samalla...) Levitä maitosuklaa voikreemin päälle. Lisää pikaiseen myös sulatettu valkosuklaa haluamallasi tavalla (esim. raitoja tms.)

Monet tekee kinderpiirakkaan hienon näköisen marmorikuvion. Sen pitäisikin olla suht helppo tehdä, mutta koska minulla tuo maitosuklaa ehti palamaan, niin minun piti aluksi noukkia siitä päältä se palanut osa ja hommat meni vähän häseltämiseksi, niin valkosuklaa lopulta päätyi vain jotenkin epämääräisesti siihen päälle. Ei niin nätti lopputulos, mutta makuunhan se ei vaikuta.


Maku oli mielestäni piirakassa ihan hyvä, vaikkakin edelleenkin todella makea. Olen siis iloinen, että vähensin sitä sokeria melkoisesti tuosta pohjasta. Enkä nyt kovin kinderin makuiseksi kylläkään piirakkaa mieltänyt, vaikka muuten tuo suklaa maistui erityisen hyvältä.

Itse taidan suurimman osan piirakasta laittaa pakkaseen ja tarjoilla sitten ensi viikon baby showereissa. Ei tällaisia sokeripaukkuja minun varsinaisesti tee mieli syödä - usein kuitenkin haluan maistaa ja siksi päädyn näitä kokeilemaan.  Tosin niin kuin useimmissa ensikertatekeleissä, tässäkin tekisin seuraavalla kerralla jotkut asiat toisin... Kuten nyt valvoisin ainakin paremmin sitä suklaan sulatusta.

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Nam! Oon kerran tuota tehnyt ja hyvää tuli, vaikka olikin tosi makeeta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli jotenkin henkisesti huono olo, kun ajatteli sitä miten paljon tuossa on rasvaa ja sokeria :D En siis varmaan toiste lähde tekemään, mutta tulipahan testattua :)

      Poista
  2. Päädyin lukemaan enemmänkin tätä blogiasi, kun löysin tänne Brio Smile rattaita googlaamalla. (Jätin sinne rataspostaukseen sulle viestiä... :)) On vaan sanottava, että sulla on tosi suloinen poika! Todella suloiset kasvonpiirteet. Kaikkea hyvää teidän kevääseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin vastaamassa toiseen viestiisi äsken :) Kiitos paljon, hän on kyllä ihana :) Hyvää kevättä myös sinne!

      Poista