Laulavat kodinkoneet

9.4.15

Kirjoittelin aikaisemmin muutamaan kertaan meidän kuivausrumpu-pohdiskelusta ja sen tuottamista ongelmista. Näin lyhykäisesti: kun alkuun oltiin päätetty kuivausrumpu hankkia, tuli seuraavaksi ongelmaksi se, mikä olisi sitten yhteensopiva meidän pesukoneen kanssa. Tässä asiassa kävi nyt lopulta niin, että pesukonekin meni vaihtoon eli meiltä löytyy upouusi pesutorni.

Meidän entinen pesukone oli tosiaan melko uusi, vajaa kaksi vuotta vanha. Tuotetiedoissa tuo ilmoitettiin 60cm syväksi ja useampi kauppamies arveli, että kyllä siihen toinen 60cm leveä kuivausrumpu saadaan päälle. Pelattiin vielä varman päälle ja otettiin kuivausrumpu samalta valmistajalta kuin vanha pesukonekin: Samsungilta. Sitten saapui kuivausrumpu ja mies totesi, että jalat jää kaksi senttimetriä yli pesukoneen. Toki meneehän se siihen päälle, mutta ei sitä millään virallisilla asennussarjoilla siihen kiinni saada. Vaihtoehtoina oli joko sijoittaa kuivausrumpu yksinään ruokailuhuoneeseen, palauttaa kuivausrumpu ja jatkaa pyykkirumbaa entiseen tapaan tai sitten laittaa pesukone vaihtoon. Päädyimme viimeiseen - tai oikeastaan minä päädyin. Mies ei ollut kovin innoissaan pesukoneen vaihtamisesta, mutta antoi siihen luvan, mikäli itse hoidan sen myymisen ja muutenkin rahoituksen uudelle koneelle.

En minäkään sinänsä olisi halunnut lähteä pesukonetta vaihtamaan, mutta se tuntui tässä tapauksessa kuitenkin sen arvoiselta. Lisäksi se rahallinen tappio, mikä koneen vaihtamisesta tuli, tuntui varsin pieneltä siihen nähden, että saan mielenrauhan kun koneet ovat virallisesti toisiinsa sopivia ja samassa sain kuitenkin rahoille vastinetta mm. isomman rummun, kehittyneemmän teknologian ja kahden vuoden takuun muodossa. Sain siis uuden pesukoneen valmistujaislahjaksi ennakkoon, tosin luovutin myös vanhasta pesukoneesta saamani myyntirahat tälle henkilölle, joka uuden koneen mahdollisti. Erilaisessa tilanteessa olisin voinut pyytää lahjaksi itselleni jotain muuta, mutta kyllä kieltämättä melkoisen iloinen olen nykyisistä kodinkoneista.

Meidän vessaamme koristaa nyt siis Samsungin DV70F5E0HGW -lämpöpumppukuivausrumpu ja Samsungin WF70F5E3P4W -pesukone ja suureksi ilokseni ne on kiinnitetty toisiinsa niihin kuuluvalla väliasennussarjalla:Teknisistä tiedoista sen verran, että valintaani vaikutti hyvin paljon näiden koneiden energiakulutus. Kuivausrumpu on A++ ja pesukone A+++ -luokkaa. Maksoimme siis hiukan enemmän energiaystävällisistä koneista, koska sähkölaskuissa tuo tulee ajan myötä halvemmaksi. Toki koneet olivat mieleiset myös muilta ominaisuuksiltaan. Molemmilla rummuilla on kymmenen vuoden takuu, muulla laitteistolla kaksi, mutta toki on hyvä ottaa huomioon, että kymmenen vuoden päästä tällainen laite ei välttämättä olekaan enää se talousystävällisin. En siis odota, että näiden tulisi kestää kymmentä vuotta mutta toivottavaa on, että nämä hoitaisivat hommansa ainakin seuraavat viisi vuotta.

Tällä koneparilla on nyt eletty viikko ja en voi sanoa muuta kuin HALLELUJA. Aikaisemmin tuntui siltä, että elämä pyörii todella paljon pyykkäämisen ympärillä. Oli pidettävä mielessä, milloin on aikaa pyykätä niin, että ne ehtii kuivumaan ja saa uutta pyykkiä kuivumaan telineelle. Jos jostain syystä jäi päivä välistä, niin se näkyi heti hirmuisena kasana, jota sitten yritti ottaa kiinni. Jos oli jotain erityistä, mitä varten tarvitsi jotain tiettyä vaatetta, niin siitäkin piti muistutella itseään pari päivää ennakkoon. Nyt pyykit hoituu likaisesta puhtaan kuivaksi parhaimmillaan alta kahden tunnin. 

Pyykkipesukoneessa on tosiaan mahdollista pestä daily-ohjelmalla, johon suhtauduin alkuun hiukan skeptisesti... Pesisikö se muka pyykit oikeasti puhtaaksi tunnissa 40 asteessa? No voin sanoa, että kyllä se paremmin tahrat irroitti kuin meidän entinen kone kahden tunnin 60 asteen pesussa. Tässä nykyisessähän on ecobubble-tekniikka, joka jotakuinkin tarkoittaa sitä, että pesuaineen joukkoon menee ilmaa ja se käsittelee sen aineen niin, että pyykit peseytyy hyvin huolimatta pesuasteesta. Kuulostaa melkoisen hämärältä myyntipuheelta, mutta kyllä se vaan näytti toimivan.

Kuivausrumpu on täysi unelma. Tuntuu vähän tyhmältä sanoa, että rakastaa jotain kodinkonetta mutta kun se on vaan tehnyt elämäni niin paljon mukavammaksi. Olen yllättynyt, miten vaatteista tulee kuivauksen myötä pehmeät eikä ne ole enää sellaisia telineellä kuivuneita korppuja. Todella jännä ero. Eikä ole tarvinnut enää pitää asunnossa lakanaviidakkoa, vaan on voinut heittää lakanat pesuun ja siitä kuivaukseen ja parin tunnin päästä ne onkin joko takaisin sängyssä puhtaina tai sitten viikattuina kaapeissa. Ehkä uutuuden viehätyksen takia mieskin on osallistunut pyykkäämiseen aktiivisemmin ja sanonutkin sitä, miten paljon helpompaa homma on nyt. Lisäksi minusta tuntuu myös, että vaatetta/tekstiilejä ei edes tarvitse niin paljon kerta se peseminen onnistuu niin nopeasti. Tavallaan siis tuossakin asiassa voi tehdä säästöä kuivausrummun myötä.

Kerrottakoon vielä, että kirjoituksen otsikko "laulavat kodinkoneet" tulee siitä, miten nämä koneet "laulavat"/soittavat noin puolen minuutin pilipalimusiikkia ohjelman päätyttyä. Aika usea on tuosta asiasta maininnut näiden tuotteiden arvostelussa ja ilmeisesti aika monia ne myös ärsyttävät. Äänethän saa kyllä pois, mutta meitä ne ei haittaa. Enemmänkin siitä on tullut sellainen oma juttunsa ja Antonkin sanoo musiikin kuullessaan "laalaa"=laulaa ja rientää vessan ovelle. 

Näin siis päättyi meidän "mitä tehdä tälle kaikelle pyykille?!"-pohdintamme... ja niin he elivät onnellisina elämänsä (ilman kasautuvia pyykkivuoria) loppuun asti.

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Jeee, happy ending!! Arvasin, että tulet rakastamaan kuivausrumpuasi :) Kyllä se helpottaa elämää huomattavasti. Olen myös huomannut, että sisäilman pölyn määrä on vähentynyt kuivausrummun myötä. Vaatteista irtoava nukka päätyy nukkasihtiin eikä lattialle ja ilmaan, kuten narulla kuivattaessa käy. Vaatteisiin jää myös paljon vähemmän nukkaa. Esim. samettivaatteet "puhdistuvat" kuivausrummussa ihan uuden näköisiksi. -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ajateltua monimutkaisempi toteutus, mutta onnellinen lopputulos :) Tuo on tosiaan hämmentävää, että vaatteista tulee jopa uudenveroisemman näköisiä, koska ne on tosiaan vähemmän nukkaisia. Pölyn vähentymistä en ole vielä huomannut, mutta luin kyllä että useampi on laittanut tuon huomion merkille.

   Poista
 2. Kuivausrummussa on sekin hyvä puoli, että se poistaa vaatteista viimeisimmätkin pesuainejäämät. Sitä ominaisuutta arvostaa erityisesti lasten vaatteiden kohdalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta en tiennytkään, mutta se on ehdottomasti plussaa... Varsinkin näin perheessä, jossa on kaksi atoopikkoa :)

   Poista
 3. Moikka! Ollaan ostamassa uutta pesutornia, ja muistelin että teille tuli Samsungin koneet jossain vaiheessa -- ja näin olikin, ja aika lailla samoja ollaan pohdittu. Kyselisinkin siis käyttökokemuksia nyt näin pidemmän käytön jälkeen...? Erityisesti kiinnostaa pesutulos ja se, "klomppiintuuko" kuivurissa isommat pyykit, esim. petivaatteet?

  Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Joo, on nuo koneet meillä nyt ainakin päälle puoli vuotta olleet, koska hankittiin ne ennen Sofian syntymää. Kuivuriin olen ollut tosi tyytyväinen, sillä tulee aikalailla kaikki kuivatettua ja kunhan vaatteet tosiaan poistaa kuivurista heti ohjelman päätyttyä niin ei ne ole ryppyisiäkään. Petivaatteet saattaa paikoin vaatia kaksi kuivauskertaa, koska pyöriessään ne ei aina avaudu niin hyvin ja sitten jää joitain kohtia märäksi. Tähän vois auttaa myös ne "kuivauspallot", mutta ne pitää niin hirmuista mekkalaa pyöriessään siellä rummussa, että ennemmin käyn käsin vähän möyhimässä.

   Pesukoneen kanssa alkoi ilmentymään sitä ongelmaa, että vaatteet oli mielestäni tunkkaisen hajuisia ja kun googlettelin tuota asiaa niin selvisi, että monissa uusissa pesukoneissa ilmenee tuota vikaa. Se ilmeisesti johtuu siitä, kun laitteista pyritään tekemään mahdollisimman ympäristöystävällisiä ja siten kuluttamaan vähän vettä niin huuhtelut jää vajavaiseksi. Itse ratkaisin tuon ongelman siis niin, että aina laittaessani ohjelman pyörimään, katson että siinä on yksi huuhtelukerta enemmän kuin mitä kone itse automaattisesti laittaisi. (Yleensä nuo pesuohjelmat jää eli siinä on se haluamani huuhtelukerta valmiina, jos ei ole niin se onnistuu vaan yhtä nappia painamalla.)

   Kokemukseni mukaan Samsungin pesukone on hyvä, kuivuri erinomainen.

   Poista