Kuukauden kakku: vadelma-valkosuklaamoussetäytekakku

22.4.15

Nyt vihdoin sitä baby showereiden kakkureseptiä kehiin, kun vielä muistan. Tämä meneekin sitten "kuukauden kakku" -postauksesta. Vuorossa siis vadelma-valkosuklaamoussetäytekakku. Reseptin olen poiminut osissa eri lähteistä:

Tein tosiaan kahteen vuokaan kakkupohjat tällä kyseisellä reseptillä. Yksittäinen kakku ei kohonnut hirmuisesti, mutta minua tuo ei haitannut, koska olin tehnyt ne kaksi pohjaa kun alkuun jo koin varmemmaksi laittaa yhden pohjan vaan puoliksi. 

YHDEN KAKUN POHJA

6 munaa
2,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria
3rkl tummaa kaakaojauhetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen, Voitele ja jauhota vuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri erittäin hyvin. Lisää kuivat aineet siivilän läpi taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Paista uunin keskitasolla n. 30-45 minuuttia.


Itse käytin kakkupohjien kostutukseen ihan vain juissimehua. Mitään tarkkaa määrää en mitannut, mutta suunnilleen tuli käytettyä ehkä desi per kakkulätyskä. 

Väliin tein vadelmamoussen ihan vain hillosta säästääkseni aikaa ja rahaa, tuosta reseptistä laitoin kahteen väliin ja valkosuklaamoussereseptistä laitoin yhden välikerroksen.

VADELMAHILLOMOUSSE

3 liivatelehteä
1dl flora vispiä
150g ranskankermaa
100g mascarponea
50g sokeria
2tl vaniljasokeria
250g hilloa

Sekoita keskenään ranskankerma, mascarpone, sokerit ja hillo. Lisää liotetut liivatteet ohuena nauhana. Nostele lopuksi vispattu flora vispi.

VALKOSUKLAAMOUSSE

100g valkosuklaata
125g mascarponea
2,5dl vispikermaa

Sulata valkosuklaa varovasti miedolla lämmöllä mikrossa. Notkista mascarpone. Vatkaa kerma vaahdoksi, yhdistä hieman jäähtynyt valkosuklaa notkistettuun mascarponeen ja sekoita kermavaahtoon.

Kokosin tosiaan täytekakun kakkuvuokiin ns. torniksi. Sitten laitoin paketin yön yli jääkaappiin ja aamulla se näytti tältä:


KUORRUTUS

4dl vispikermaa
250g maitorahkaa
4rkl sokeria
1tl vaniljasokeria

Itse lisäsin kuorrutteeseen hitusen vihreää elintarvikeväriä, jotta sain kakkuun hennon minttuisen sävyn. Koristeiksi laitoin vain vaahtokarkkeja, helppoa mutta suht näyttävää. Lopputulos täällä jo nähtiinkin ja kakkuhan näytti siis tältä:


Kakku oli mielestäni oikein onnistunut, ei mitenkään liian imelä. Itseasiassa valkosuklaa olisi saanut maistua enemmänkin. Aika montaa prosessia kakussa joutuu tekemään, mutta ne ajoittuu kuitenkin myös pitkälle ajalle, niin ei tämä kakku mitenkään hirmu työläältä tuntunut. Ajattelin, että tekisin varmaan samalla reseptillä kakun myös Nöpösen nimiäisiin. Tämä kun oli se minun ensimmäinen kermatäytekakkuni ja siten myös jonkinlainen harjoituskappale, mutta ihan onnistunut sellainen.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Ihanan näköinen kakku! Kuulostaa tosi hyvältä eikä vaikuta niin kauheen vaikeeltakaan.. Kuinka monelle tuo kakku riittää? Mietin jos uskaltaisin kokeilla tehdä tommosen ristiäisiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä mä sanoisin, että tuosta saisi 20-25 henkilöä syötyä. Enemmänkin, mikäli ne kakkupohjat kohoaa paremmin kuin minulla.

      Poista