DIY: nimiäiskutsukortit

10.4.15

On aika paljastaa, millaiset nimiäiskutsukortit olen väkertänyt. Osa on kyllä vielä tekemättä, koska siinä kymmenennen kortin kohdalla alkaa vähintään kyllästyttää ja siksi olenkin tehnyt näitä nyt parin kerrallaan aina silloin tällöin. Muutenhan nämä kortit kyllä tekee nopeasti, jos vaan jaksaa toistaa tekemiskuviota.

Tosiaan tässä nyt samalla paljastuu nimiäisten teemakin, mikä on kuumailmapallot. Päädyin noihin, koska ne on kivoja ja nimiäisten ohella on tarkoitus juhlistaa myös valmistujaisiani. Kuumailmapallo on jonkinlainen matkan symboli: se voidaan ajatella kuvaavan sitä matkaa, mikä Nöpösellä alkaa nimen annosta ja samassa se kuvaa sitä matkan muutosta, mikä minulla on edessä valmistumisen myötä. Ei tämä teema kuitenkaan todennäköisesti lopulta näy muuta kuin korteissa ja mahdollisesti kakkukoristeessa.

Nämä tarvikkeet oli korttien teossa:


Kuumailmapallosabluunan tein itse piirtämällä ja sitten leikkaamalla paperiveitsellä. Korttipohjat ja mustelaatan ostin Suomalaisesta. Kirjainleimasimet tilasin ebaysta ja vesivärit löytyivät kotoa valmiina. Korttien tekohinnaksi tuli joku 15 euroa, millä toki saa tilattua jo parisen kymmentä valmiskutsukorttia, mutta minä mielelläni teen kutsut itse.

Kortit valmistuivat niinkin helposti kuin laittamalla sabluunan aina korttipohjan päälle ja sitten vesiväriä koloihin. Tosin käsin vedin siveltimellä nuo kuumailmapallon narut. Lopuksi painoin "kutsu" kanteen. Tavallaan jokainen kortti on hiukan yksilöllinen, koska kuumailmapallon värimaailma vaihtelee. Kortit eivät ole monimutkaiset vaan mielestäni tyylikkään yksinkertaiset.


Samalla idealla voi toteuttaa erilaisia kuvia ja tämä tekotapa nousikin mieleeni siitä ristiäiskortista, minkä tein viime kesänä Antonin serkkupojalle ja hänen vanhemmilleen. Sitten kun tietää tarkemmin juhlan ajankohdan niin ei tarvitse muuta kuin väkertää tietokoneella sopiva pohja tietoineen, tulostaa ne ja joko liimata tai sitten leikata korttien takasivulle viivat kulmiin ja sujauttaa se ajankohtalappunen kulmistaan niihin koloihin.

Tykkäättekö te tehdä itse kutsukortit ja vastaavat vai hyödynnättekö mieluummin valmispalveluita?

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Tosi tosi hieno kortti! Superhieno. Ihanan keväinen/kesäinen myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Alkuun kaavailin toisenlaista korttia, mutta kun en siihen ollut tyytyväinen niin tuli onneksi mieleen tämäkin idea :)

   Poista
 2. Upeat!! Aivan tosi hienot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tällaisten simppeleiden ideoiden jakaminen on parhautta, koska useimmat osaavat nuokin kortit tehdä :)

   Poista
 3. On kyllä tyylikkäät kortit! Ei kannata teettää kortteja/kutsuja, jos osaa itse tehdä noin hienoja! -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toki sellaisissakin on puolensa, missä on esim. vauvan kuva mutta senhän voi liittää korttiin jotenkin. Tosin itse alustavasti kaavailin, että vauvan kuva tulisi sitten vasta mahdollisiin kiitoskortteihin eikä varsinaiseen kutsuun.

   Poista
 4. Kivannäköiset kortin =) Löysin blogiisi sattumalta ja päätin kommata =)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitänee surffata jokunen kerta sinunkin blogiisi :)

   Poista