Vanha pää uusiksi vai ei?

20.3.15

Heräsin viime yönä neljän aikoihin taas valvomaan. Siinä sängyssä maatessani ajatukset poukkoilivat asiasta toiseen, kunnes pysähtyivät miettimään pidemmäksi aikaa yhtä asiaa: hiusten leikkuuta. Jotkut kuuluvat niihin, jotka uskaltavat kokeilla erilaisia malleja ja monia eri värejä. Minä kuulun niihin, jotka pysyy pitkälti samassa hiusten sävyssä ja mallissa. Yleensä käynkin kampaajalla sen kerran vuodessa, lähinnä nuukuuteni takia - miksi maksaa jostain sellaisesta kolmea kymppiä, että joku pätkäisee muutamia senttejä hiuksistani. Kun en siis sen kummempia muutoksia yleensä halua.

Nyt olen kuitenkin taas tilanteessa, kun hiukset tuntuvat vaikeilta. Juurikin sellaisilta, että ne tekee mieli vain solmia jonnekin ylös, mahdollisimman paljon pois tieltä. Tämä onkin minun peruslook näin kotoillessa (minulla tosiaan kasvaa usein tuollaista uutta hiusta hiusrajoista):


Hiuksillani on nyt melko paljon pituutta, olikin jo vähän haasteellista saada koko kuontalo käsivaralla kuvattua:


Olen aina pitänyt pitkistä hiuksista ja pidän edelleen. Pidän siitä ajatuksesta, että voin kihartaa hiukset ja tehdä erilaisia kampauksia. Mutta pitkälti tuo jää ajatuksen tasolle. Ketä oikein luulen huijaavani. En laita meikkiä paljon koskaan ja hiuksien hoito ja laittaminen jää pesemisen ja harjaamisen tasolle. En ole kuitenkaan valmis luopumaan pitkistä hiuksista, mutta haluaisin niistä kevyemmät ja helpommin auki pidettävät.

Mietinkin, palaisinko johonkin vanhaan tyyliini jolloin hiukset oli leikattu kerrostetusti. Tuolloin niitä pystyi hiukan "sutimaan" päälaelta ja niihin tuli tuolla menetelmällä edes vähän voluumia. Tässä joitain hiustyylejä menneisyydestä, kuten huomaatte niin kovin suuria muutoksia ei ole:
Heh, tuo hiustyyli minulla pitkälti onkin vain ollut tämän normipitkän lisäksi. Enkä kyllä oikein keksi, miten muuten sitä sitten leikkaisi, jos yleisilmeen haluaa kuitenkin pysyvän pitkänä.

Kampaaja-ajan kävin varaamassa tänään kauppareissun ohessa. Se olisi tiistaina, mutta vielä pohdin, perunko ajan vai käynkö muokkaamassa päätä uuteen uskoon. Kuitenkin, jos kampaajalle menen niin en sitten haluaisi sitä, että leikataan vain huonot pois. Olisi mukava, että sen muutoksen huomaisikin.

Mitä mieltä te olette, pitäisikö pysyä tässä tasasuorassa pitkässä vai mitä ehdotatte?

You Might Also Like

9 kommenttia

 1. Kauniit hiukset sulla on nytkin, mutta täytyy sanoa että ihan älyttömän hyvin sopii sulle noi kaikki mallit mitkä sulla on noissa vanhemmissa kuvissa! Voisin itsekin ottaa itselleni ihan mitkä vaan noista malleista jos näyttäis mullakin noin hyvältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietityttää kylläkin se, että enhän minä enää ole ihan saman näköinen kuin tuolloin nuorempana :D Tuleeko sitten kriisi, että eihän sitä näytä enää yhtään samalta... Mutta kiitos kuitenkin, harkitsen tuota alimmaista mallia :)

   Poista
 2. Oi kun sulla on ihanan pitkä tukka! Ite en varmaan tekis tukalle isoa muutosta, koska tykkään tommosesta pitkästä ja tasapaksusta. Mutta jos jonkun muutoksen haluat (oon myös tosi huono tekemään isoja muutoksia hiuksille) niin tuo on tosi nätti joka on kerrostettu :) Älä ainakaan peru aikaa, nyt on hyvä aika mennä kampaajalle ennen kun vauva syntyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kasvaa hiukset kyllä nopeasti, syksyllä 2013 leikattiin vähän yli olkapäiden ja viime syksyllä otettiin myös joku viisi senttiä pois. Että onhan nuo hiukset kuitenkin ripeästi kasvaneet. Nyt kun on ollut tällainen tasapaksu pidempään, niin kaipaisi vähän vaihtelua... tai sitten juurikin jättää hiukset kokonaan ennalleen.

   Poista
  2. Yli olkapäiden eli siis niin, että hiukset tuli yli olkapäiden - ei mitään polkkaa ollut :D Olin tosin varmaan aikaani edellä, koska minulla oli tuolloin sellainen "pitkä polkka", mikä nyt vissiin on se trendilook :D

   Poista
 3. Leikkaa otsis, se sopii sinulle todella hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivuotsista taidan harkita, "koko"-otsista en viitsi leikata kun iho ei pääse niin hyvin hengittämään ja vielä kesäkin tulossa. Mutta kiitos :)

   Poista
 4. Minäkin liputan sivuotsista :) kauniit hiukset! Väri on ilmeisesti omasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä hiuksia värjään silloin tällöin, mutta en kovin eri väriseksi kuin mitä omani väri on. Oma väri näkyy tuossa ekassa kuvassa aika hyvin hiusten rajassa. Nykyinen väri on mieleeni hiukan liian kylmä ruskea, saisi olla hivenen vaaleampi :)

   Poista