Uutta vaatekaapissa

29.3.15

Kirjoittelin tänne joku aika sitten Antonin vaatepohdinnoista. Hänelle kun oli tarve ostaa kokoa 86 enemmän. Olen niitä hankintoja tehnyt tässä hiljalleen enkä ole jaksanut tulla jokaista näyttämään erikseen, mutta sain nyt koottua näitä yhteen. Nöpösellekin olen tehnyt vähän hankintoja, mutta kerron niistä jokin muu kerta.

Pääosin Antonille oli hakusessa vaatetta, mitä voi käyttää keväällä että kesällä. Mutta ne shortsit ja vain kesällä käytettävät vaatteet jätän suosiolla kesän alkuun, jotta voin sitten ostaa varmaksi sen kokoista, mikä myös menee parhaiten sen kesän ajan. 86 on paikoin Antonille vielä reilu, mutta ei mielestäni kuitenkaan liikaa. Tosin housuissa pidän vielä enimmäkseen kokoa 80, koska jotkut 86 housut valuvat pois päältä.

Minulla ei ole tapana ottaa ns. sovituskuvia eikä kaikki vaatteet olekaan käynyt vielä Antonin päällä, joten tein enimmäkseen kollaaseja vaatteiden tuotekuvista. Noista muutenkin saa parhaan käsityksen vaatteesta sinänsä. Ja eiköhän niitä tulla näkemään Antonin päälläkin sitten niissä "arkikuvissa".

Vaarinpaita H&M

Tämän kollaasin tein, kun harkitsin mitä Antonille ostettaisiin. Tässä näkyy, mitä päädyin sitten pitämään:Farkkupaita oli mielestäni tosi kiva, mutta tuo toinen oli luonnossa hyvin saman tapainen niin se lähti palautukseen. Farkkupaidassa oli kuitenkin nepparit, niin ne on mukavampi pukea kuin napit. T-paidat olivat hyvin perusvalintoja ja nuo napit tekee paidoista vähän siistimmät. Valkoinen puuvillapaita sopii kesän juhliin ja sen saa myös pitkähihaiseksi. Kengät olivat ehkä vähän sellainen turhamainen ostos, mutta kangaskenkiä meillä ei Antonille ollut ja arvelen, että näille tulee myös käyttöä. Housut menivät palautukseen, koska totesin sen minkä aikaisemminkin: napit eivät vaan ole hyvät housuissa. Ne on hankala pukea ja minulla on ainakin sellainen olo, että ne saattaisi painaa. Housut oli muutenkin turhan leveää mallia meidän hoikalle pojalle.

Nextiltä tilasin pelkkiä t-paitoja, yhden erikoisemman ja toisen setin peruspaitoja. Olisi siellä ollut kaikenlaista muutakin kivaa, mutta yritin nyt tilata kuitenkin enimmäkseen vain sellaisen määrän, minkä koen tarpeelliseksi.


H&M:ltä on myös tarttunut mukaan erinäisiä vaatesatunnaisuuksia:


Ohutta pitkähihoista trikoota, tuo mintturaidallinen löytyi tyttöjen puolelta. Nämä "helposti puettavat farkut" otin juurikin sen takia, koska ne on helposti puettavat eikä ainakaan purista mistään. Farkku myös kestää vähän paremmin kulutusta, kun kesällä tuolla hiekkalaatikoilla mennään. Turkoosi pikeepaita, koska on tyylillisesti vähän erilainen ja kivan pirteä väri. Paavo Pesusieni t-paita on oikeastaan ainoa vaate, mistä Antonin isä innostui... Sillä on joku juttu tuohon ja haluaisi kuulema itselleenkin samanlaisen t-paidan. Käsittämätöntä, mutta siinä oli jo syytä kerrakseen miksi Antonille tämä paita päätyi. 

Ystäväni tosiaan asioi puolestani myös Helsingin Zarassa ja onnistui sieltä löytämään osan niistä vaatteista, mistä pidin. Tästä kollaasista meille on tulossa nuo merkatut vaateyksilöt:


Ja vähän villinä extrana päädyin vielä näihin housuihin. Onhan nuo aika päheet, mutta tavallaan hauskatkin:Siskoni, Antonin kummi, on iso sarjakuvafani ja hän aina välillä muistaakin Antonia sarjakuva-aiheisilla vaatteilla. Nyt jokunen aika sitten Anton sai tämän Batman-hupparin:


Satuinpa ostamaan sitten vielä H&M:n alennuksista kaksi neulepaitaa koossa 92, mitkä tulisi todennäköisesti siis syksyllä käyttöön. Kaksi alennustuotetta sai yhden hinnalla, joten yhden neulepaidan hinnaksi jäi 3,5euroa... Olisi sieltä varmasti saanut enemmänkin poimittua vaatetta varastoon, mutta pääpaino on nyt hankinnoissa kuitenkin tässä keväässä/kesässä.

H&M

H&M

Entuudestaan kaapeista löytyy myös joitain koon 86 vaatteita. Lähinnä niitä, mitä olen alennuksista aikoinaan pongaillut. Hyvinkin voi olla, että tulee vielä tarve ostaa enemmän mutta näillä nyt varmasti selvitään ainakin tämän kevään, koska Antonille menee myös vielä niitä koon 80 vaatteita.

Melko yleisenä sääntönä minulla on pukeutumisessa se, että jos on kuviota niin sitä on joko ylä- tai sitten alaosassa - ei kummassakin yhtä aikaa. Välillä on kuitenkin kieltämättä hankala pukea Antonia jotenkin "harkitusti", koska vaatteita tulee osteltua niin pitkällä aikavälillä ja enimmäkseen tarjoushinnoin. Siinä ei siis varsinaisesti voida rakentaa sellaista vaatekaappia, missä kaikki vaatteet kävisivät toistensa kanssa yhteen. Mutta pääasiahan se onkin, että lapsella on mukava olla ja vanhemmilla ei mene hermot niitä pukiessa.

Millä kriteerein teidän lasten vaatekaappien sisältö rakentuu?

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Meillä myös joko yksinkertainen yläosa ja kirjava alaosa tai toisinpäin. Kuosisotkut oli ihan kivoja vauvalla, mutta ei enää. Nyt olen tykästynyt hirveästi myös vetoketjullisiin huppareihin ja etenkin kesällä ne onkin kivat kun saa topin tai teepparin alle ja hupparin nopeasti pois jos on kuuma :) Pitkähihaisia paitoja ei tunnu löytyvän mieleisiä mistään.. jos on kiva kuosi, niin paidan malli on ihan väärä.. Joten huppareilla ja yksivärisillä yläosilla mennään suurimmaksi osin. Alaosista löytyykin sitten vaikka millasta kuosia ja väriä :) Ihanat noi kengät! Ja Zaran vaatteet etenki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies kun pukee Antonin, niin sen kyllä huomaa :D Se on lähinnä tyyliin sitä, mikä vaatekappale nyt tahtookaan osua ekana käteen. Ei se niin vakavaa ole, mutta itse pientä harkintaa kuitenkin käytän kun päivävaatteet Antonille valikoin.

   Meiltä on usein löytynyt huppari tai kaksi kussakin koossa. Ainakin kesäisin se toimii just vähän niin kuin takkina.

   Anton on nyt vaatteiden osalta hankalassa koossa, kun nuo vauvapuolen 86 vaatteet on tosiaan melko vauvamaisia, tai ainakin saa etsiä enempi mieleisiä vaatteita, mutta sitten taas ne isompien poikien puolen 86 vaatteet on ihan liian isoja.

   Poista
 2. Kivoja vaatteita, tuon tyyppisiä vaatteita pukisin itsekin pojalle.

  Mulle lastenvaatteissa tärkeintä on että on mukavat päällä, helppo pukea ja kivan näköiset! Esim. Neelalta ei löydy yksiäkään farkkuja (paitsi farkkulegginsit) koska ne on epämukavat päällä vaikka ulkonäöllisesti ne oliskin kivat :) Oon itekin niin mukavuudenhalunen, että tuntuis kummalta pukea lapselle epämukavia ja kiristäviä vaatteita. Pitäiskin tehä jonkunlainen vaatepostaus, kunhan vaan sais jostain sitä aikaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin en taida olla kovinkaan radikaali valinnoissani.

   Antonilta löytyy kahdet farkut, jotka on kuitenkin sellaista perustrikoomaista kangasta eikä kovaa farkkua ja niissä on just tuollaiset resorit vyötäröllä. Mulla sama juttu: mietin osittain itseni kautta, millaisissa vaatteissa on mukava olla ja sen ajattelee sopivan Antonillekin.

   Mä kirjottelen näitä tekstejä välillä osissa, tämäkin valmistui lopulta useamman kirjoituskerran myötä. Sitten julkaisen luonnoksista valmiita tekstejä hiljalleen. Joskus tulee kyllä kirjotettua suoraakin. Niin ja aika tuskin ainakaan lisääntyy, kun vauva tulee... Saas nähdä, miten käy blogin sitten :D

   Poista
 3. Mä oon aina miettiny, et jos mul ois poika, pukisin sitä sellaiseen pehmeään "farkkuun". Tämä siitäkin huolimatta, etten itse omista _yksiäkään_ farkkuja tai mitään denimin väristäkään :)
  Jostain syystä tytölle en taas farkkua laittais.
  Mulla olis myös hirmuinen tarve pukea poikaa keltaiseen ja tyttöä tummaan violettiin. Pitää varmaan ostaa joku baby born ja alkaa toteuttaa näitä väriasioita :D Tai uusia koiran takkivalikoima...

  Puspus sinne!

  ps. Pääsiäisenä Kupsa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen on tosi kiva väri, itse pukisin sitä molemmille sukupuolille ihan huoletta. Tuosta violetista olen itseasiassa tehnyt huomion että sitä näkee todella harvoin lastenvaatteissa, varsinkin tummaa violettia.

   Kiitos pusuista, lahjoitan osan Antonille :D

   Kuopioon ollaan vissiin suuntaamassa huhtikuun puolivälistä eli pääsiäisen jälkeen. Tuo oliskin sitten viimeinen käynti siellä ennen tätä toisen syntymää. Tuu käymään joskus täällä Jkylässä!

   Poista