Tarvelista: kun vauva tulee taloon

23.3.15

Katselin tuossa vanhoja blogikirjoituksia ja aika paljon oli näköjään hankittuna jo siihen mennessä, kun raskausviikko 30. tuli Antonista täyteen. Nyt sitä on uhrannut huomattavasti vähemmän ajatuksia ja aikaa sen pohtimiseen, mitä toisen vauvan myötä oikein tarvitsee. Kirjoittelin kyllä jo niistä isoimmista pohdiskeluista, esimerkiksi sisarusvaunuista/kantorepusta. Nyt otin sitten missioksi listata, mitä sitä oikein tarvitsee tai on ainakin hyvä olla, kun vauva tulee taloon. Samassa saan sitten itselleni ylös, mitä tässä pitäisi vielä hankkia ja mihin mennessä.

Sänky + patja - Antonin vanhat löytyy.
Peitto + lakanat - Vanhat löytyy.
Pyyhkeitä - Löytyy kylpypyyhkeitä, mutta koska Antonilla on samoja pyyhkeitä käytössä niin näitä tarvitaan muutama lisää. Pikkupyllypyyhkeitä löytyy myös.
Turvakaukalo - Sekin Antonilla käytössä ollut turvakaukalo tuli takaisin lainasta. Sillä mennään nytkin kerta aika vähän meillä autoillaan eikä tuota vanhaa ole kolaroitu tms. Vähän tosin mietityttää, kun tuossa ei sellaista supistajaosaa ole - onko se kuinka välttämätön?
Vaunut - Brio Smileilla mennään. Jos tulee välttämätön tarve sisarusrattaille, niin mietitään asiat uudelleen.
Hoitopöytä + hoitoalusta - Laitetaan varmaan pääasiallinen vaipanvaihtopiste lastenhuoneessa olevan Malm-lipaston päälle. Sitten öisin siirretään hoitoalusta vanhempien makuuhuoneeseen, jotta ei vaipanvaihdolla häiritä Antonin unia.
Kylpyamme - Antonilta löytyy. Pitänee pestä lapset sitten vuorotellen, tosin Anton välillä ihan suihkutteleekin vaan.
Lämpömittari - Löytyy, mutta en tiedä mihin on päätynyt. ETSI!
Rintapumppu - Pitäisi löytyä yläkaapista. Voisi tarkistaa asian ja katsoa, että kaikki osat ovat tallella.
Imetystyyny - OSTA! Kevään kuluessa pitäisi tulla taas Baby Styleen kanta-asiakaspäivät. Silloin olisi mahdollisesti hyvä aika ostaa tämä.
Liivinsuojia - OSTA!
Imetysliivit - Ensimmäiset viikot voin mennä niillä vanhoilla, mutta täytyy etsiä jotkut oikeasti hyvät liivit.
Maidonkerääjä - Mahdollisesti löytyy yksi, mutta tämä oli sen verran näppärä että voisi hankkia näitä toisen.
Imetyspaitoja - Näitä en ostanut Antonin aikaan yhtään. Näin jälkikäteen ajateltuna voisin helpottaa omaa elämääni ja ostaa muutamia. Mutta näilläkään ei ole niin kiire.
Kantoreppu - Tulaan ollaan päädytty näin alustavasti, mutta oli puhetta että katsotaan sen hankintaa vasta sitten kun vauva on syntynyt. Ei sitä siihen voi kumminkaan heti ensimmäisillä viikoilla laittaa. Ja jos vaikka mieli kääntyykin siihen, että hankitaan Antonille vain se seisomalauta. En tiedä, asiat selvinee aikanaan.
Kynsisakset - Check!
Kuumemittari - Check!
Vanupuikot - Eiköhän näitä löydy kaapista silloinkin.
Harsot - Löytyy joku päälle 10kpl, mutta muistan että näitä sai olla jatkuvasti pesemässä koska öisin pidin harsoa toisella rinnalla, kun sitä maitoa vuoti ja saatoin kuitenkin nukahtaa samalla, niin harso imi sen maidon parhaiten. Pitäisi etsiä vanhat ja ostaa edes yksi paketti lisää.
Lansinoh - OSTA! Ehkä niitä harvoja asioita, mitkä pitää olla oikeasti valmiina ensipäiville.
Siteitä - Jotain löytynee, pitäisi tarkistaa tarkemmin mitä.
Tuttipulloja + tutti - Tutin tarpeellisuudesta en ole lainkaan varma, koska Anton ei tosiaan sairaalasta kotiuduttua tuttia käyttänyt. Minä en hänelle tuttia sairaalassakaan tarjonnut, mutta osastolla hänelle sellainen oltiin annettu. Tuttipulloja pitäisi löytyä ne muutamat, mitkä Antonille hankittiin. Ehkä yhden voisi hankkia vielä, niin mies voi niillä antaa rintamaitoa. Mutta nämäkin on hankintoja, joita ehtii tekemään vauvan synnyttyä.
Vaippoja - Yksi paketti olisi hyvä olla valmiina, vaikka hetkessä sitä mies kauppaan ehtii.
Sitteri - Tätä ei nyt alkuun tarvita, mutta se on oikeastaan näistä vauvatarvikkeista muuten ainoa mikä meiltä puuttuu. Antonin entinen oli käytettynä saatu ja se kävi toisella vauvalla tässä välissä, niin kangas on jo sen verran lurpahtanut että parempi päivittää uuteen. Tuumailin, että pyytäisin nimiäislahjaksi tämän.

Vaatepuolelta tarvitsee ensimmäisille kriittisille viikoille (Anton mahtui ensimmäisen kuukauden hyvin kokoon 50 mutta koska siihen mahtuminen on kyseenalaista toisella vauvalla, niin parempi varautua koolla 56, joka hyvin varmasti menee):
8-10 (kietaisu)bodya koossa 56 - Pitää hankkia ainakin 2 lisää, 4 jos raaskii.
5 housut koossa 56 - Täydennystä tarvitsee melkein 4, missä lie on kaikki meidän pienet pöksyt?
Paksumpi haalari ulos - Löytyy se nallehaalari, minkä luulisi riittävän kesäkuun vauvalle. Vai?
Myssyjä - Löytyy.
Sukkia - Näitä ei monia tarvitse, mutta muutamia löytyy.

Hassua kyllä, että nyt kun tätä listaa tekee niin aika paljon siinä joutuu miettimään, mitäs ihmettä sitä nyt tarvitsi. Mutta loppupeleissä huomaa, että aika vähän sitä tarvitsee olla oikeasti valmiina. Tai ehkä tuo sitten tuntuu minusta vähältä kerta suurin osa meiltä jo löytyy. Eli kiireellisimmät hankinnat taitaa olla: Lansinoh, imetystyyny, harsot, liivinsuojat ja sitten joitain vaatekappaleita pienessä koossa. Hauskasti suurin osa hankinnoista keskittyy imetykseen, mutta sitäpä se alkuaika pitkälti onkin. Pitäisi kyllä miettiä myös alushousuasiaa siltä varalta, jos toinenkin menee sektioon. Viimeksi äiti toi minulle joitain "mummoalkkareita", jotka sai niin että sektiohaava sai olla rauhassa.

Unohtuiko minulta nyt tästä listasta jotain oleellista?

You Might Also Like

0 kommenttia