Taaperomuotia minun makuun

9.3.15

Antonilla on nyt käytössään enimmäkseen koon 80 vaatteita, mutta hiljalleen sitä alkaa jo varautumaan siihen, kun pitäisi siirtyä taas kokoa suurempiin yksilöihin. Muutamia paitoja meiltä jo löytyy koossa 86 ja nuo onkin olleet vähän jo käytössä, vaikka isohkoja ovatkin. Housuja löytyy myös muutamia 86 koossa, mutta niissä taas kasvuvaraa on vielä liiaksi.

Meillä eletään nyt sitä vaihetta, kun haluttaisiin siirtyä pois bodeista ja vaihtaa kaksiosaisiin. Olen laittanut merkille, että tuo kaksiosaisiin siirtyminen tuntuu yllättävän vaikealta, koska Antonhan on ikäisekseen pienikokoinen ja siksi ne vähän "isompien" poikien vaatteet ovat todellakin vielä suuria. Valikoima taas on niukempi pienempien poikien puolella, jos ei niitä bodeja enää halua ostaa. 

Sitten on sekin, että en nyt ihan mitä tahansa vaatetta haluaisi laittaa Antonille päälle. Jotenkin Lindexin tarjonta on ollut viime aikoina todella huono Antonin osalta. Siellä ei ole tullut pahemmin vastaan vaatetta, mitä haluaisin Antonille hankkia. Johtunee siitä, että hirmu harvoin lämpiän printeille ja melkein kaikki pitkähihaiset Lindexillä taitaa sellaisia olla. Toisaalta KappAhlissakaan ei ole nyt ollut kovinkaan mieleisiä vaatteita, koska useimmat on joko selvästi pienemmille tai sitten liian isoille.

Ajattelin alkuun, että en ole kovin nirso vaatteiden suhteen mutta ehkä sitten olenkin. Mutta olen sillä tavalla nirso, että taidan pitää sellaisista selkeistä perusvaatteista mitä ei ehkä tehdä lapsille niinkään paljon. Tai löytyy kyllä ne perus yksiväriset kollarit ja t-paidat lapsienkin valikoimasta, mutta jos haluaisi kuitenkin jotain hivenen erikoisempaa, niin alkaa tulla jo haasteita löytämisessä.

Selailinkin nyt sitten eri perusvaatekauppojen valikoimaa ja kyllä sieltä jotain sellaista löytyi, mitä Antonille voisin hankkia. H&M on sellainen perusluottokauppa. Tiedän, että sen laatu jakaa mielipiteitä mutta itse olen kyllä ollut päällisin puolin tyytyväinen. H&M:n kokomitoitus on myös ollut meille hyvä, koska siellä on aavistuksen pienempää ja siten vaatteet tuntuvat istuvan Antonille paremmin. Pulleina vauva-aikoina asia oli kylläkin eri. Niin ja onhan kieltämättä H&M kaikista lompakkoystävällisin paikka, sitä ei käy kiistäminen.

H&M:llä on tosin ollut sitä vikaa, että niiden vaatteet ovat todella sukupuoliväriorientoituneita. Jos siis haluaa pojalle jotain muuta kuin sinistä tai vihreää, niin sen löytäminen on paikoin haasteellista. Mutta nyt jostain syystä päädyin kuitenkin sitten valikoimaan pitkälti erilaisia sinisen sävyjä tähän kollaasiin, missä näkyy vaatteita, mitä voisin Antonille kotiuttaa:


Kevät ja kesä taitaa vaikuttaa niin, että näen Antonin enimmäkseen suht vaaleissa väreissä. Selvästi tämä seiloriteema tulee myös joka kevät/kesä poikien vaatteisiin. Näissä vaatteissa ihastuin niiden monikäytännöllisyyteen: housuista voi tehdä shortsit ja ainakin valkoisesta pitkähihaisesta lyhythihaisen. Mainitsinkin aikaisemmin, että Anton tuntuu tykkäävän kauluspaidoista, joten kuuntelen kyllä sillä tavalla Antoninkin toiveita ja erityisesti tuo vaalea farkkupaita olisi erilainen kiva lisä Antonin vaatekaappiin. Kenkiä Antonilta löytyy jo keväälle/kesälle (kerron niistä erikseen myöhemmin), mutta en kyllä voinut vastustaa noita sinisiä kangaskenkiä. Ne tuntuisi kivan raikkailta kesäpäiviin.

Toinen ehdoton suosikkikauppani olisi Zara, mutta suureksi ikäväkseni heidän vaatteitaan ei voi tilata netistä enkä Helsingin kauppaan noin vain pääse. Onneksi ystävä asuu niillä seuduilla ja lupasikin pitää silmänsä auki, mikäli Zarassa vierailee. Näitä vaateyksilöitä ihailin netin kautta:


Ihania nuo kaikki ja näitä katsoessani muistin, että Antonille pitäisi tosiaan ostaa enemmän ihan peruspunaistakin. Muutenkin nämä kollaasin vaatteet ovat mielestäni yhdistettävissä kaikki keskenään.

Vilkuilin myös Nextiltä vaatteita, vaikkakin siellä kokoluokitus menisi Antonille 80-86. En siis ainakaan aluksi uskaltaisi tilata kuin muutaman vaatteen, jotta näkisin miten hyvin tuo välikoko sitten menee Antonille; näyttäisikö siltä, että jää nopeasti pieneksi. Next on myös todella suosittu ja taitaa olla enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että joku haluama vaate on loppuunmyyty. Jos jotain tuolta siis halajaa, niin kovin kauaa ei yleensä kannata pähkäillä, ostaako vai ei. 


En tosiaan printeistä yleensä pidä, mutta tuo sarjakuva-aiheinen t-paita on mielestäni hauska. Krokotiilipaita taas vähän siinä rajoilla, pidänkö vai en. Väreistä pidän ja on tuossa kuviossakin jonkinlaista säännöllisyyttä, mutta sitten taas hmm... Tuo t-paitasetti on edullinen - 12e Antonin koossa - ja tuollaisille peruspaidoille tulee pitkin vuotta käyttöä. Vasemman puoleiset t-paidat edustavat taas tyyliltään sitä tyylikkään yksinkertaista, joka menee mielestäni myös jossain kesäjuhlassakin mutta myös arjessa. Housuissa taasen on kiva tekstuuri.

Tältä siis näyttäisi jotakuinkin Antonin vaatekaappi koossa 86, mikäli voisin suht vapaasti valita, millaisia vaatteita hänelle ostaisin. Osan näistä vaatteista olenkin laittanut tilaukseen ja täytyy vielä käydä keskiviikkona H&M:n liikkeessä, koska silloin saisin -20% ostoksistani pois. Pienikin säästö on säästöä. Valinnoissani pyrin ottamaan huomioon, että vaatteet tulisivat todennäköisesti olemaan päällä keväästä loppusyksyyn. Mitään varsinaisia kesävaatteita, kuten shortseja en nyt vielä ole ajatellut hankkia. Yleensähän nuo kesäalet taitavat jo alkaa ennen varsinaisia kunnon helteitä.

Mites ruudun toisella puolella: onko tarve päivittää vaatevarastoja ja millaisesta tyylistä ylipäänsä pidätte? 

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Mä oon alkanut ostamaan Neelalle 92 kokoa kesää varten. Tunikoita, mekkoja, t-paitoja, legginsejä.. Oon myös miettinyt kuinka kauan kannattaa käyttää bodeja. Ehkä en niitä enää osta isommassa koossa, eli kun siirrytään 92 kokoon nii ne jää sitten pois. Voisinkin tehdä Neelan sisävaatteista postausta tässä lähiaikoina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että tuo 92 on ihan liian iso meille kesällä. Varsinkin kun 86:kin on vielä niin isohko. T-paidat, pitkähihaiset ja housut toki menee muulloinkin eli nuo nyt tekemäni hankinnat tuleekin myös keväällä käyttöön ja jätän ne ihan kesäisimmät hankinnat sitten sinne kesälle. Muutenkin kun ne varsinaiset kesävaatteet tulee olemaan vähemmän aikaa käytössä, niin on kivempi sitten katsoa sellainen koko jonka ajattelee olevan just parhaimmillaan kesällä. Ensi talven talvivaatteet olen ostanut koossa 92 ja ainakin toistaiseksi on luottamus siihen, että se on sopivin valinta.

   Bodeja meiltä löytyy muutamia vielä 86 koossa, kun niitä aikoinaan alennuksista ostin mutta kieltämättä niitä ei enää tee niin mieli käyttää. Ainakaan noita pitkähihallisia, hihattomat menee kyllä paitojen kanssa.

   Mekot onkin varmasti nyt kivoja käyttää tuollaisella parivuotiaalla :)

   Poista