Round 2.0: Raskausviikko 32.

31.3.15

Raskausviikko 32., 31+0:

Paino: 57,5kg (+500g) Nyt on neljä kiloa tullut lähtöpainosta. Vähän veikkaan, että raskauskiloja tulee yhteensä jokunen vajaa kymmenen, mutta aika näyttää.

Merkit kehossa: Nyt on alkanut olemaan jalkakramppeja/suonenvetoja miltei joka aamuyö. Se kuitenkin alkaa silleen hellästi, että osaan välillä rentouttaa jalan niin, että kramppi ei pääse kovin pahaksi. 

Supistuksissa on selvästi enemmän voimaa, vaikka ei ne mitenkään kivuliaita ole. Stressi ja fyysinen rasitus lisää niiden määrää.

Raskausoireet: Merkittävin muutos on nimenomaan tuo suonenvetojen lisääntyminen. Mielialat on rauhoittunut sen jälkeen, kun osasi tiedostaa, että ei voinut kovin hyvin "henkisesti". Närästys on taas alkanut vähän vaivaamaan, mutta toistaiseksi se on ollut lievempää kuin Antonin raskaudessa.

Nöpönen: Hänellä alkaa olemaan jo kokoa. Tuntuukin jännältä ajatella, että hän on jo sellainen vauvan näköinen vaikkakin varmasti hintelä. Olen huomannut jo pitkän aikaa, että hänet saa liikkeelle yksinkertaisesti juomalla vettä. Hän ei tunnu niin merkittävästi reagoivan ruokaan tai makeaan, mutta melkein säännöllisesti vesilasillisesta alkaa jumpat.

Öisin on aina hauska, kun olen unissani kääntynyt selälleni nukkumaan ja kun herään niin mahassa tuntuu ja näkyy selvästi hänen eri osia.

Maha: Viime viikkona on taas pari kertaa kysytty, milloin minulla on laskettu aika ja sitten kun he kuulevat, niin he vaikuttavat yllättyneiltä. Ymmärrän, että näytän isolta mutta en kuitenkaan tunne oloani sillä tavalla isoksi, että minulla olisi kovin hankala olla. Maha on kylläkin varmaan ottanut pienen kasvuspurtin taas.Fiilikset: Melko tasaiset, ei ole ilmennyt vielä yhtään kärsimättömyyttä odotuksen suhteen. Toisaalta tässä keskittyykin muuhun, mitä ehtii tapahtumaan ennen. Esimerkiksi toukokuun alussa on se synnytystapa-arviointi ja gradun arvostelu pitäisi saapua tulevan kuukauden sisällä. Osittain pyrkii myös nauttimaan vielä tästä ajasta, kun asiat on varmasti ainakin ajallisesti helpompaa. Se vauva kyllä tulee sieltä, kun tulee.

Muuta mainittavaa: Oletteko laittaneet merkille, että mulla on miltei aina samat housut jalassa? Nämä raskaushousut on kyllä tehneet työtään koko hintansa edestä :D Kyllä ne välillä käyvät pesussa, mutta useimmiten sellaisina päivinä, kun en mene ulos. 

You Might Also Like

0 kommenttia