Round 2.0: Raskausviikko 30.

17.3.15

Raskausviikko 30., 29+0:

Paino: 57,3kg (+600g) Aika isoja määriä tullut nyt tässä kuukauden sisällä painoa viikossa, mutta kerta tuo kokonaispainon nousu on nyt 3,8kg niin ei vielä erityisemmin kauhistuta. Tässä raskaudessa saattaa painonnousu jakaantua eri tavalla kuin Antonista kerta siinä tuli alkuun jo viisi kiloa ja sitten se nousu hidastui. 

Merkit kehossa: Nenästä vuoti yksi päivä verta, mikä on erittäin harvinaista minulle. Tai ei se nyt varsinaisesti vuotanut, mutta niistäessä sitä tuli suht runsaasti. Minulla on kyllä jatkunut tämä yskä ja lievä räkätauti jo parisen viikkoa, mutta toisaalta nenän limakalvotkin on ollut koko raskauden ajan kuivat. Se vaikuttaa aika vahvasti hajuaistiin myös, siis niin että se on selvästi aikaisempaa huonompi.

Lauantaina alavatsan vasempaan sivuun kävi nopeita suht kipeitä tuntemuksia. Piti ihan puhallella, mutta onneksi noita ei tullut useita.

Raskausoireet: Inhottava jumitila on aina välillä oikean lonkan ja pakaran kohdalla. Nyt parhaillaankin se vaivaa.

Nöpönen: On ollut hauska katsella, miten vatsanahka nousee ylös ja sitten siellä selvästi tuntuu jalkaa. Nöpösellä on ainakin tähän mennessä ollut erilainen unirytmi kuin mitä Antonilla oli vatsassa, Anton riehui aina klo 12 ja 20 aikoihin ja taisi öisin pitkälti nukkua mutta Nöpösellä on selvästi bilevaihe aina öisin. 

Maha: Ei ainakaan tunnu muuttuneen. Vähän jännitän, mitenkä "valuva" raskausmaha tästä oikein tulee kun nyt on jo noin alapainotteinen.


Fiilikset: Odottavat kaikin puolin: pitää odotella, mitenkä ne opintoasiat selviää ja vauvassakin riittää odottamista. Aivot tuntuu olevan jonkinlaisessa kalenterimoodissa; aina vähän väliä kelaavat, mitä oli millekin päivälle ja ajalle. Tosin jostain syystä nyt aamusta on ollut sellainen vähän alakuloinen ja ärtynyt olo enkä osaa paikantaa mitään syytä sille - tämä on näitä raskauden satunnaisia tiloja.

Muuta mainittavaa: Esimerkiksi tänään on hammaslääkäri, perustarkastus. Viime kerrasta on se kaksi vuotta aikaa ja otin nyt ajan, kun vielä ehdin käymään YTHS:llä. Myöhemmin iltapäivästä pitää käydä antamassa verikoe, mistä katsotaan joku verikuva sen Klexanen aloituksen takia. Jos siinä ei mitään hämminkiä ole, niin sitten sieltä ei myöskään kuulu mitään. Viimeksi ei ainakaan ollut ongelmaa. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Heh, älä suotta kadehdi! Nimittäin kun sitä on oikeasti raskaana, niin ei se maha olekaan niin ihana ja jännä :D Mut joo, kyllä sitä itsekin mahaa kaipaili sillon kun sitä ei ollut...

      Poista