Round 2.0: Raskausviikko 29.

10.3.15

Raskausviikko 29., 28+0

Paino: 56,7kg (+700g) Nousee, nousee...

Merkit kehossa: Ei ole tullut vielä mitenkään turvonnutta oloa, mutta olen laittanut merkille että sukat jättävät jalkoihin painautumat eli kyllä niitä nesteitä on kehossa eri tavalla. Naama on myös kyllä ainakin välillä sellaisen pöhettyneen näköinen.

Otin tässä kuluneella viikolla kuvan tuosta vasemman jalan polven vierestä, mikä on ollut viime raskaudessa ja tässäkin sellainen ongelma-alue. Siinä välillä tuntuu painetta ja se onkin varsin kauniin näköinen:


Mutta kerta lääkäri on sitä katsonut ja sanonut sen olevan ok, niin täytynee uskoa että se on vain ruma. Kyllä se hävisi ainakin viime raskauden jälkeen, nähtäväksi jää kuinka nyt käy.

Jotenkin tuntuu, että myös hiuksia olisi ruvennut lähtemään normaalia enemmän mutta toisaalta taas sellaista minulle tyypillistä "untuva" hiusta kasvaa normaalia enemmän hiusrajoissa.

Supistuksiin on tullut enemmän ytyä, mutta ei niitä esiinny kovin tiuhaan.

Raskausoireet: Kuluneella viikolla olen laittanut useamman kerran merkille sen, miten tunteet voimistuu vaikka en nyt mikään hormonihirviö olekaan. Lähinnä vaan ärsytys ja muut vastaavat tuntuvat voimakkaammin tai ainakin sitä kiihtyy johonkin tiettyyn tunteeseen nopeammin.

Nöpönen: Edelleen mietityttää, miten päin se mahassa on yleensä. En oikein tunne koskaan mitään isoa/kovaa tuossa ylävatsalla ja liikkeetkin tuntuu lähinnä navan kohdalla ja siitä alaspäin. Olisi myös mukava tietää, paljonko tyypillä on painoa mutta sekin jää vain spekuloinniksi.

Maha: Ei merkittävää muutosta. Olen kylläkin yllättynyt, että tässä raskaudessa ei ole tullut sitä mahaviivaa eli linea negraa vaikka alussa se siltä vaikutti. En oikein tahdo uskoa siihen, että mahaviiva olisi ns. poikaviiva mutta nyt kun on tyttö ennustettu niin sitä jää vähän miettimään, onko siinä sittenkin jotain perää. Vaikka todennäköisesti sille löytyy joku tieteellinen selitys.


Fiilikset: Surkeet, ahdistuneet ja stressaantuneet mutta ne ei liity kovinkaan tähän raskauteen vaan lähinnä siihen opintosotkuun, mistä eilen kirosin. Ärsyttää kauheasti, että olin laskeskellut niin että minun on hyvä suorittaa se puuttuva filosofian syventävä sitten kun olen antanut gradun arviointiin - tyhjää aikaa jne. - mutta tuo osoittautuikin syyksi, miksi nyt sitten joudun tekemään sen kirjoitusviestinnän kurssin kerta syventävien kokonaisuus meni tämän vuoden puolelle. Kunpa graduohjaajani olisi tajunnut minulle mainita tuosta, hänen kanssaan kun oli moneen kertaan puhetta siitä että minulta puuttuu vielä se yksi kurssi... Huomenna käyn tapaamassa kirjoitusviestinnän vastaavaa, niin toivottavasti saadaan sumplittua joku nopea suoritustapa tuolle. Onneksi myös Anton välillä pakkohymyilyttää.

Muuta mainittavaa: Klexane-piikityksiä on nyt takana se viikko. Mies on pistellyt, koska itse en halua. Välillä se kirvelee ja välillä ei. Navan ympärille alkaa myös tulla niitä pieniä pistosmustelmia. Tuntuu myös jotenkin hullulta aina ajatella, että se yksi piikki maksaa yli kolme euroa ja vielä kelakorvauksenkin jälkeen.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Täällä taas on linea negra myös navasta ylöspäin ja rakenneultran mukaan tyttö tulossa. Lääkäri sen yläpuolisen viivan huomasi, kun itse en ollut kiinnittänyt mitään huomiota. Hän mainitsi, että se on tarkoittanut vanhan uskomuksen mukaan poikaa.. Alapuolinen viiva tulikin jo aika pian. Kyllä aikamoinen ihmetys on, jos sittenkin synnäriltä mukaan lähtee poika! :D Täällä 28+3 ja itselläkin alkaa tulla muutoksia hieman jalkojen suoniin, mutta tälläkin hetkellä kompressiosukat jalassa töissä ja ne kyllä helpottaa. Suosittelen kokeilemaan :) - Jenni -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaisin, että se on enemmänkin sattumaa tuleeko mahaviiva tytöllä vai pojalla mutta toisaalta en ihmettele, jos sen linea negran syntymiselle on jokin selitys mikä taasen saattaa auttaa ymmärtämään, miksi niitä tulee yleisemmin poikavauvojen yhteydessä. (Olipas kyllä virke... :D)

   Joo, mies on useammin kysynyt olenko nyt varma että en niitä tukisukkia halua mutta nuukailen kun niitä ei oikein pääse sovittamaan ja minulla on usein ongelmia löytää sopivan kokoisia kaikissa vaatteissa... Jos töissä kävisin enkä siten pääsisi levähtämään niin helposti, niin asia olisi varmasti ihan eri. Nyt yritän vaan muistaa nostaa jalkoja ylös kun tuntuu painetta enemmän :)

   Poista