Round 2.0: Raskausviikko 28.

3.3.15

Ja taas on yksi viikko kulunut ja toinen edessä...

Raskausviikko 28., 27+0:

Paino: 56kg (+600g) 

Merkit kehossa: Perinteistä settiä, vaikka kyllähän tuo mahan kasvu lasketaan myös merkiksi.

Raskausoireet: Olenkohan täällä maininnut siitä raskausoireesta, joka on vaivannut pitkään: nimittäin yöllä herääminen ja valvominen. Antoninkin aikaan sitä esiintyi ja tässäkin raskaudessa ollut hyvin paljon. Oma teoriani sille on kuitenkin se, että raskaana ollessa en onnistu riittävästi rasittamaan itseäni fyysisesti, koska muuten tulisi kipuja kehoon ja koska en liiku riittävästi niin en saa myöskään niin hyvin unta. Kai joku voisi myös spekuloida, että se on kehon tapa valmistaa äitiä vauva-ajan herätyksiin mutta jaa-a.

Nöpönen: Saa mahan heilumaan ja nousemaan enemmissä määrin liikkuessaan. Liikkeet tuntuu kuitenkin melkein koko ajan navan alapuolella ja mietityttääkin, onkohan se siellä edelleen perätilassa. Antonista kun muistan tunteneeni liikkeitä pitkälti juurikin ylävatsassa.

Maha: Eilen ainakin illalla miehen kanssa tuumailtiin, että maha on nyt kasvanut enemmän kuin normaalisti. Mutta en kuvista osaa sitten hahmottaa niin selvästi eroa. Huomaan lähinnä mahan kasvua siinä, että oma kämmen menee jo leveydeltään kokonaan ns. mahan alle eli tuonne vaakaosalle ennen kuin se lähtee varsinaisesti ylös nousemaan.

Tässä jo vähän perinteeksi muodostuneet peilikuvat aamulta. Petivaatteetkin odottaa kaappiin siirtoa, kun vanhemmat olivat täällä käymässä ja peilissä on kauniit Antonin jäljet. Anton muuten monesti valikoi tuon kauluspaidan lipastostaan ja tänään sitten tuumasin, että noh laitetaan se nyt sitten päälle kerta hän sitä aina käy lipastosta hakemassa.Fiilikset: Harvinaista kyllä, nyt pukkaa jo toista flunssaa tai sen tapaista kuukauden sisään -minulle siis. Se ärsyttää aika kovaa, kun normaalisti olen hirmu harvoin kipeänä. Fiiliksiä madaltaa myös se tosi asia, että tänään on käveltävä apteekkiin ja illalla aloitettava Klexane-piikitykset, koska raskausviikkoja on nyt tietyn verran koossa. Se on sitten seuraavat 4,5kk vatsapiikityksiä edessä...

Muuta mainittavaa: No tuo Klexane-juttu tulikin jo tuossa ylhäällä. Ehkä siitä voisin mainita sen verran, että vaikka ne piikit onkin ikäviä niin kyllähän sen aloittaminen tuntuu jossain määrin kuitenkin rauhoittavalta kerta se vähentää veritukoksien vaaraa ja kerta itse kuulun siihen riskiryhmään, jolla raskaus sitä nostattaa. Että ei niitä lääkityksiä kuitenkaan mitenkään turhaan oteta.

You Might Also Like

0 kommenttia