Päiväpeitot lasten sänkyihin

15.3.15

Jo pidemmän aikaa olin ajatellut, että haluaisin Antonin sänkyyn päiväpeiton. Yllätyinkin, miten vähän ylipäänsä sellaisiin pienten lasten sänkyihin on myynnissä päiväpeittoja. Ne mitä löysin olivat usein rumia ja kalliita normipäiväpeittoihin nähden.

Ajattelinkin sitten, että ostaisin vain kankaat ja ompelisin itse. Mutta kankaiden metrihinnatkin tuntui naurettavan korkeilta siihen nähden, millä summalla voi saada valmiin peruskokoisen päiväpeiton. Niinpä kun tilasin jokunen aika sitten meille sen uuden olohuoneen pöydän, niin otin Ellokselta samassa päiväpeiton. Hintaa tuolle jäi 10 euroa. Aika kauan peitto pyöri ympäriinsä, mutta nyt vihdoin otin sakset ja nappasin siitä sopivan palan Antonin sänkyyn. Peitosta jäi vielä runsaasti yli ja taittelinkin sen ylijäämän osan pinnasänkyyn. En ehkä raaski leikata tuota pinnasängyn palaa sopivaksi, koska ennemmin laitan siitä myös aikanaan Nöpösen taaperosänkyyn päiväpeiton.

Valitsemassani päiväpeitossa on se kiva juttu, että siinä on kaksi erilaista puolta ja värimaailma on sopivan neutraali:
Pinnasänky on tosiaan vielä tuossa muodossaan meidän vanhempien makuuhuoneessa. Pitää tässä lasketun ajan lähestyessä koota se taas pikkuvauvamoodiin. 

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Hyvä idea! Meillä tulossa juniorikoon kerrossänky pojille ja siihen taidankin pätkäistä vanhempien sängystä tuon samaisen peiton!

  -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että muutkin hyötyy :) Alkuun vähän epäröin tilata, kun ei osannut sanoa miten sen leikkaaminen onnistuu, mutta helpostihan tuon sai saksittua.

   Poista