Päivän pälinät ja pölinät

19.3.15

Heippa hei! Minä kävin tänään tekemässä maturiteetin. Kerroin myös siitä yllätyskurssista, mikä ahdisti ja stressasi mutta asia hoitui lopulta varsin hyvin. Koska olin käynyt tosiaan sivuaineena viestinnän ja median perusopinnot, niin sain haettua noilla korvaavuuden sille puuttuvalle kirjoitusviestinnän kurssille. Kerta gradu ja kaikki muut opinnot on tehtynä, niin kurssin suorittaminen olisi sinänsä ollut turhaa erityisesti kun asiasisältö oli minulle tuttua. En nyt kuitenkaan vielä uskalla täysin hehkuttaa, mutta vahvasti se siltä vaikuttaisi, että nyt vain odottelen että gradun arviointi saapuu ja sitten laitan tutkintopaperit eteenpäin. Olisihan tuo kiva päästä maisteriksi ennen kuin tämä toinen vauva ulos pullahtaa.

Eilen mies kävi hakemassa minulle varastosta Antonin äitiyspakkauksen, mihin olin varastoinut vauvavaatteet koosta 50 kokoon 62. Ei sinänsä ollut tarkoitus käydä läpi noita vielä näin varhaisessa vaiheessa, mutta koska täällä asunnossa on nyt jonkin aikaa pyörinyt isompia vaatteita, jotka ovat kuitenkin Antonille pieniä niin tuumailin, että järkevämpi siirtää nuo pienet vauvavaatteet kaappeihin ja viedä varastoon ne vaatteet, mitä tässä ei taas ainakaan puoleentoistavuoteen tarvita. Anton innostuikin eilen tutkimaan noita vaatteita:


Tänään sitten tuossa kun Anton on ollut päiväunilla selkkasin vaatteista ne, mitä oikeasti voin kuvitella vielä käyttäväni ja ne mille ei todennäköisesti tule enää käyttöä. Osa vaatteista oli niin loppuunkuluneita korppuja, että takuulla niitä ei halua pienelle vauvalle pukea. Toinen osa taas oli niin epäkäytännöllisiä, että en takuulla niitä pukisi - esimerkiksi jotkut napilliset farkut olivat kyllä hyväkuntoiset mutta en edelleenkään käytä tuollaisia housuja Antonilla niin enpä varmasti käytä vauvallakaan. Itse en ole noita ostanut, ne on vaan jostain meille kantautuneet. Noin yksi kolmasosa vaatteista lähti nyt sitten kuitenkin pois, vaikka olin ne säilönyt.

Loppujen lopuksi oli hyvin vähän sellaista vaatetta, minkä ottaisin käyttöön hyvin mielin. Nuo vaatteet olivatkin pitkälti niitä, mitkä olin uutena Antonia varten ostanut. Laitoin nyt kuitenkin vielä joitain vähän huonompia mutta ei niitä huonoimpia sellaisiksi varavaatteiksi. Sain listaan, että meiltä löytyisi noin 2kpl 50 koon bodyja, 6kpl 56 bodyja ja useampi body 62 koossa. Useimmat bodyt koossa 62 olivat tosin niitä pään yli laitettavia ja mielelläni pääsääntöisesti käyttäisin kietaisubodeja sinne 68 kokoon asti. Housujakaan ei ollut kuin muutamat. Vähän ihmettelinkin, miten pienellä määrällä vaatetta me olemme oikein sitten selvinneet. Varsinkin kun muistan, että Anton puklaili melkoisen paljon ja niitä kakkavahinkojakin kävi, kun Anton oli pienempi. Joskus tuli vaihdettua vaatekertaa neljäkin kertaa päivässä. Ehkä me sitten pyöritettiin pyykkiä vaan niin tiuhaan, tai ei mitään ehkä - kyllä minä muistan varsin selvästi, että koko ajan piti olla pyykkiä pyörittämässä. 

Ajattelin siis kyllä tehdä Nöpöselle jotain vaatehankintoja, missä pääpaino olisi nimenomaan siinä käytännöllisyydessä. Kuvittelisin, että jos olisi vaikka 7-10 kietaisubodya ja 5 housut niin tuo on ihan riittävä määrä. 50 kokoa en varmaankaan osta, mutta esimerkiksi nuo H&M:n 56 bodyt on suht pieniä. Niitä meiltä löytyykin hyvässä kunnossa 4kpl. Muistaakseni ne oli meillä käytössä sen 2kk. Myssyjä löytyy ja nallekarhuhaalari toimii paksumpana ulkovaatteena, jos kesällä on sellaiselle tarvetta. Muutamat hihattomat ja shortsit pikkukoossa löytyy myös, mutta ihan pikkuvauvavaiheessa tulee suojattua kuitenkin pienen iho pitkähihaisilla ja -lahkeisilla. Eli riittänee kun on sopiva määrä vaan bodyja ja housuja. Yöhaalareitakaan ei taidettu kovin aktiivisesti vielä käyttää noina ensimmäisinä kuukausina.

Aika rennosti kuitenkin suhtaudun tähän toisen vauvan tulemiseen näiden hankintojen suhteen. Ehkä se johtuu myös siitä, koska nyt asumme keskustaseudulla niin tiedän, että mies pääsee vartissa käymään kaupassa ja ostamaan jotain, jos tarpeellista tulee. Toki olisi sitä aikaisemminkin kauppoihin päässyt, mutta sitä taisi kuitenkin asennoitua niin, että pitäisi olla kaiken kotona valmiina.

Muutenkin olen nyt lähinnä katsonut, että olisi jonkinlainen sopiva vaatekerta siihen 56 kokoon. Veikkaisin, että kun Nöpönen kasvaa 62 kokoon niin olen jo sen verran toipunut, että ehdin ajatella sen vaatetilanteen sitten. Ja kerta tosiaan on jonkinlainen, vaikkakin melko vähäinen, vaatevarasto Antonilta jäänyt. 

Mutta sitten vielä vauvavaatteista astioihin... Minähän kirjoitin täällä jokunen aika sitten tekstin, missä pohdiskelin erinäisiä astiastojuttuja. Sainkin siihen runsaasti kommentteja ja kokemuskertomuksia - kiitos siitä! Emme olleet tosiaan aikeissa tehdä mitään ratkaisuja suuntaan tai toiseen, mutta sitten tuli kuitenkin vastaan tilanne mitä emme voineet ohittaa: Citymarketin mammuttimarkkinat ja Iittalan valkoinen Teema-sarja -40% alennuksella. Pari päivää asiaa vatvottiin ja päädyttiin sitten tilamaan meille aloituspakkaus kokeiluun. Vielä emme suinkaan sarjaa sen kummemmin keräile, mutta nuo lautaset saavat toimia testieränä. Jos olemme laatuun tyytyväisiä, niin sitten sarjaa saa tulla meille enemmänkin ajan myötä. Pääpaino meillä on nimenomaan lautasissa, koska ne on sellaisia arkiastioita, joiden tulisi kestää. Tavallaan meillä onkin jo hyvä pohja, jos kerta tarkoituksemme on lähinnä kerätä noita lautasia:


Teemassa minua miellyttää yksinkertainen muotoilu, mutta kieltämättä toivoisin että tuo valkea olisi kirkkaampi valkoinen eikä niinkään kermainen. Mutta ensisijaisesti kyllä toivon, että nämä kestäisivät vuosia hyvinä. Kuinka käy - aika näyttää.

Nyt on mentävä syömään. Adios!

You Might Also Like

0 kommenttia