Päivän löytö ja paikallinen alevinkki

30.3.15

Joskus tulee niitä päiviä, jolloin miettii, että enpä olisi yhtään ajatellut aamulla, että päivässä tapahtuu jotain sellaista... Tänään oli sellainen päivä.

Onkohan jyväskyläläiset kuinka tietoisia, että tuon keskustan Gigantin vuokrasopimus päättyy huhtikuun lopussa ja siksi siellä on nyt loppuunmyynti... Itse kuulin asiasta siskoltani pari päivää sitten ja olin ajatellut, että siellä voisi pyörähtää vaikka mitään ei olisi sinänsä varaa ostaakaan. Jos ette olleet tietoisia, niin siellä kannattaa piipahtaa vaikka tosin melko tyhjältä liike jo näyttikin.

Päätin sitten itse käydä tuolla pyörähtämässä matkalla ruokakauppaan. Melko pian vastaan tuli Toshiban chromebook 149e. No ei ole paha hinta, tuumailin. Olin jokunen aika sitten tutkaillut noita chromebookkeja ihan silkasta mielenkiinnosta ja osittain siksi, että oma läppärini on osoittanut heikkenemisen merkkejä, mutta alkuun pitää kokeilla, miten se kohenee pelkällä formatoinnilla. Kävelin jo hetkeksi pois chromebookin luota, mutta jäin sitten miettimään, miten se onkaan nyt noin halpa. Googletin ja Gigantin nettimyynnissä sillä oli hintaa 339e. Toki teknisiä tietoja katsoin myös ja Toshiba-merkkiin osaan luottaa siltä osin, että läppärini on pysynyt viimeiset viisi vuotta mielestäni todella hyvässä kunnossa ja se on kannettavalle tietokoneelle melko pitkä ikä.

Yritin saada miestäni kiinni kännykällä, mutta ei hän tietenkään taas vastannut kun unohtaa sen usein yön jäljiltä äänettömälle. Siinä mietin vaihtoehtojani ja sitä, olisiko meillä käyttöä tai tarvetta tuollaiselle koneelle. Minun läppärini on tosiaan piuhalla näytössä kiinni ja toimii sinänsä "kiinteänä" koneena. Tabletti-tietokone minulta myös löytyy, mutta se on jäänyt todella vähäiselle käytölle, koska känny on helpompi sängyssä ja tabletilla on jokseenkin rasittava kirjoittaa. Olinkin jo muutamaan kertaan harkinnut tablettini myymistä ja se nousi taas mieleen. Niinpä nappasin chromebookin kainalooni, koska minulla oli ainakin seuraavat 30 päivää aikaa miettiä, palauttaisinko koneen sittenkin. 

Nyt olen tässä ehtinyt tähän jo tutustumaan ja täytyy sanoa, että laite on niin helppo, että eihän tämä oikein tutustumista edes tarvitse. Jos on tottunut käyttämään googlen ohjelmia ja chrome-selainta, niin olo on kuin kotona näiden chromebookkien kanssa. Miehenkin kanssa keskusteltuani tulimme siihen tulokseen, että mies pystyy tätä hyödyntämään opinnoissaan ja kirjastolla. Eli käyttöä tulee varmasti enemmän kuin tabletille. Vaikka oli mies kyllä melko häkeltyneen näköinen, kun tämän kanssa kotia ilmestyin. 

Kun sitten tultiin tulokseen, että näppärä laite ja todellinen alennuslöytö, niin laitoin tabletin myyntiin ja kappas: kaveripiiristä löytyi ihminen, joka oli tablettia vailla. Koska tablettini oli uudenveroinen, niin jäimme jopa lopulta hiukan voitolle.Mitään käyttäjäkokemustekstiä en tähän liitä, koska laite on vielä niin uusi mutta alkuvaikutelma on todella positiivinen. Laite on hirmuisen kevyt, ei kuumene yhtään (toisin kuin jo iäkäs läppärini) ja 13-tuuman näyttö on sopivan kookas esimerkiksi bloggailuun mutta riittävän pieni, että konetta on helppo kuljettaa mukana. Niin ja kone käynnistyy muutamassa sekunnissa, miten tuollainen aika voikaan tuntua luksukselta.

Chromebook on kuitenkin käyttöjärjestelmältään sellainen, että se sopii lähinnä perheen toiseksi koneeksi. Tämä on näppärä nettiselailuun ja muutenkin yleiseen nettitoimintaan. Toki opintoihin se menee myös hienosti, jos tykkää käyttää googlen Drive-ohjelmaa. Itsehän tuolla esimerkiksi graduni kirjoitin, jotta tiesin pääseväni siihen käsiksi koneelta kuin koneelta - kunhan oli vain netti käytössä. Niin ja mainitsemisen arvoista on sekin, että chromebookit päivittää itse itsensä eikä viruksia tarvitse pelätä. Tällainen laite on myös melko sopiva pienen lapsen käyttöön, koska hän ei saa konetta niinkään sotkettua kerta käyttöjärjestelmä on niin riisuttu. 

Minä olen vähän tällainen, joka lämpenee ja innostuu tekniikasta. En tosin ole niin tekniikkatietoinen kuin mieheni, mutta osasin kyllä huomata löydön edessäni. Näitä koneita oli ainoastaan jäljellä tämä yksi kappale, mutta halusin nyt tulla kuitenkin kertomaan tämän päivän tarinani, jos joku muu vaikka sattuu piipahtamaan tuolla Gigantissa ja löytämään itselleenkin jotain kivaa törkeän edulliseen hintaan.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Eli mikä tää siis on? :D Pikku läppäri vaaaai? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä mun löytö on joo pikkuläppäri, vaikkakin suhteellisen iso tuumainen pikkuläppäriksi... Mutta siis tosiaan käyttöjärjestelmältään tämä poikkeaa esim. Windows-koneista. Chromebook on suhteellisen uusi juttu markkinoilla - tää tavallaan muistuttaa android-kännykän käyttöjärjestelmää. Ohjelmatkin voidaan ladata tälle googlen play-kaupasta.

   Sellainen kivan selkee ja näppärä kone yksinkertaisiin tietokonejuttuihin.

   Poista