Neuvola rv 28+2

12.3.15

Käytiin tänään Antonin kanssa minun neuvolakäynnillä, miehellä kun oli omia menoja samaan aikaan. Mentiin tosiaan neuvolaan jo hyvissä ajoin, koska satuttiin olemaan ulkona liikenteessä enkä nähnyt järkeväksi mennä vain piipahtamaan kotona. Mukavaahan tuo oli Antonille, kun sai puolisen tuntia leikkiä vähän erilaisessa ympäristössä. Seuraan liittyikin sellainen 4-vuotias tyttö ja kyllä mieltä ilostutti katsella, kuinka Anton antoi tytölle leluja ja käsi ojossa pyysi jotain tytöltä sen sijaan, että ottaisi vain kädestä. Ihanasti Anton sanoikin "kiita"(=kiitos) saadessaan jonkin lelun.

Arvatenkin Antonin läsnäolo vaikutti myös siihen neuvolakäyntiin niin, että Anton vie paljon huomiota mutta ei se mitään. Ei minulla itselläni ollutkaan mitään kovin erikoista, mistä olisin halunnut puhua tms. Tuli todettua myös, että Anton ei kyllä enää vierasta yhtään kerta antoi neuvolahoitajan ihan ongelmitta häntä nostella penkille. Naurattikin hiukan, kun Anton halusi omalle penkille viereen istumaan ja siinä se sitten puhui omaa kieltänsä sille hoitajalle. 

Voisinkin tässä yhteydessä kertoa myös siitä, että kävimme tosiaan maanantaina Antonin kanssa uusissa verikokeissa. Ne kun ei viimeksi olleet muistaneet ottaa jotain näytettä sitä maitoallergiaa varten. Anton tajusi jo varhain, mistä on kyse mutta ei ruvennut itkemään missään vaiheessa - ei edes silloin, kun häneltä se verikoe otettiin. Anton vain osoitteli ovea kohti sen merkiksi, että pitäisi lähteä pois. Hämmästyttää välillä, miten rauhallinen Anton on erinäisissä tilanteissa. Meillä on tämän kuun loppupuolesta aika lasten poliklinikalle, missä otetaan prick-allergiatestit.

Mutta palataanpas taas tämänpäiväiseen neuvolakäyntiin... Siellä paljastui, että ilmeisestikin nyt on niin että minulla ei mitään varsinaista synnytyspelkopolikäyntiä tule olemaan, koska sinne synnytystapa-arviointiin on annettu ajat sekä lääkärille että kätilölle. Eli ilmeisesti tuolla vasta olisi tarkoitus näistä puhua ja samassa myös päättää, millä tavoin tätä synnytystä lähdetään yrittämään. En oikein tiedä, mitä ajatella. Tuntuu jotenkin kummalliselta, että siinä kahdessa tunnissa pitäisi sitten jotenkin täysin käsitellä kaikki ja myös tehdä se päätös. Saan kuulema ainakin halutessani ne magneettikuvat lantiosta, näin oli tietoihini merkattu. Mutta siitäkin pyörii päässä se, kun yksi lääkäri sanoi, että kuvista harvoin saadaan kovinkaan tarkkaa tietoa, että onko siitä magneettikuvaamisesta nyt hyötyä vai ei... Pyörälle menee pää.

Tänään neuvolakorttiini merkattiin tiedot:

12.3.2015 28+2
Paino: 56,7kg
Painon muutos/viikko: +445g
RR: 103/78
Kohdunpohjan korkeus: 26,5cm
Tarjonta: viisto
Sydämen syke: +
Liikkeet: ++

Verenpaineet oli taas alhaisemmat kuin viimeksi, mutta kerta ne on ollut muutenkin tässä raskaudessa jotenkin kai tavanomaista alhaisemmat niin eipä siinä sitten sen kummempia.

Loppuun vielä kuva Antonin päivän suuresta ilosta: täällä aukesi uuteen myymäläpaikkaan Halonen ja sieltä saatiinkin ilmapallo matkaan. Kovasti on Antonia tuo pallo tänään naurattanut.


You Might Also Like

0 kommenttia