Liitä tähän kaikki maailman kirosanat

9.3.15

Voi elämä. Jos kiroilisin, niin liittäisin tähän yhteyteen kaikki mahdolliset kirosanat.

Tänään yksi filosofian opettajista mainitsi ohimennen sähköpostissaan, että olenhan tietoinen, että vuoden alusta opintorakenteet olivat pysyvästi muuttuneet ja nyt maisterivaiheessa olevilta oppilailta vaaditaan yksi kirjoitusviestinnän kurssi. No en ollut kyllä tietoinen sitten lainkaan.

Tuo kurssi näyttää olevan puolen vuoden mittainen ja käsittelee gradun kirjoittamista. Eli minulle se on totaalisen ja täysin turha. Mutta kun opintovaatimukset sitä ja tätä. 

Lievä stressi iski. Olen laittanut sähköpostia pitkin ja poikin ja nyt voin vain odottaa vastauksia siihen, miten saan tuon turhan kurssin suoritetuksi ja mahdollisimman pian. Tilannetta ei helpota yhtään se, että virallinen opintoaikani olisi päättymässä heinäkuun lopussa ja tuumailin, että minun ei lisäaikaa tarvitse anoa, koska olen tosiaan paperihommia vaille valmis maisteri. Aikaa lisäajan anomiselle on ensi kuun loppuun asti, että tässä nyt ehtii vielä vähän katsomaan tuota asiaa. 

Mutta voi elämä ja ne sata kirosanaa. Se siitä lomasta ja vauva-aikaan valmistautumisesta. Minulla on kyllä muuten reilustikin enemmän opintopisteitä kuin mitä maisteriopinnot vaativat, mutta sitten se menee tällaiseksi pelleilyksi, kun pitää olla jokin tietty kurssi suoritettuna. AAAARRRRGGGHHHHHH.

Voisinko vielä mainita siitä, että jos tämä valmistuminen nyt pitkittyy tämän kurssin takia niin en onnistu valmistumaan virallisessa määräajassa ja tuon takia menetän oikeuteni opintolainan verohelpotukseen. Eli se merkitsee tuhansien eurojen häviötä. Hienoa, suorastaan mahtavaa.

Tällaiset hetket on niitä, kun tuntuu että kaikki kaatuu niskaan.

EDIT:
Minun tapauksessa kyse ei olekaan lisäajan hausta vaan ilmoitus opintoajan jatkamisesta, koska olin tosiaan puoli vuotta poissaolevana Antonin vauva-aikana. Tuon ei kai pitäisi vaikuttaa verotukseen. Mutta ärsyttävää kuitenkin, koska en jaksaisi säätää useiden hakemuksien kanssa.

You Might Also Like

0 kommenttia