Kuukauden kakku: Pätkisjuustokakku

7.3.15

Tässä kuussa halusin jatkaa vielä juustokakkulinjalla, kun viime kuussa sen tekeminen oli sen verran kivaa. Kokeilin oikeastaan tuossa vajaa viikko sitten tehdä mustikkajuustokakun, mutta se epäonnistui, kun hyytyminen ei onnistunut. Veikkaanpa, että olin turhan huolimattomasti sekoittanut liivatenesteen kakkupohjaan. Tuo epäonnistuminen jätti kuitenkin sellaisen tunteen, että pakko tehdä jotain jossa onnistuisikin. Valikoin siis kokeiluun tämän pätkisjuustokakun, koska tykkään Pätkiksestä ja raaka-aineet kakkuun olivat edulliset, n. 6-7e. Toinen pikkuveljistäni on meillä nyt myös käymässä, joten kakun syöminen ei jää niin paljon miehen tehtäväksi.

Resepti oli todella yksinkertainen, pongasin sen täältä


Pätkisjuustokakku
Pohja
200 g digestive-keksejä (tai vaihtoehtoisesti minttu-dominoita)
50-75 g voita 
 Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (itse käytän flora vanillaa)
250 g mascarponea
1 pss (n. 150 g) pätkiksiä
3 liivatelehteä
3 rkl kuumaa kahvia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi/pyöräytä tehosekoittimella pätkikset murusiksi. Notkista mascarpone ja sekoita siihen pätkismurut. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää pätkismascarpone ja vatkaa tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan kahviin. Kaada liivateliuos täytevaahtoon ja vatkaa sekaisin. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin muutaman tunnin ajan.



Tein kakun tänään päivällä eikä maltettu pitää sitä jääkaapissa kuin se välttämättömät kaksi tuntia. Sen jälkeen ripottelin pinnalle vielä pätkisrouhetta ja korkattiin kakku. Tykkäsin kovasti kyllä, ei ollut liian imelää mutta oli kuitenkin maukas. Vähän pähkäilin, että kakku on todella pehmeä ja se lienee tarkoituskin, koska liivatetta ei tosiaan kovin paljon kakun kokoon nähden tule. Koska olen vasta ihan ensitekijä juustokakuissa, niin en osaa mennä arvioimaan, mikä pehmeys/kovuus olisi juustokakulle optimaalisin. 

Tällaiset suklaapohjaiset kakut ovat usein kyllä turvallisia valintoja juhliin, mutta kesän juhlia ajatellen olen miettinyt, mikä olisi sellainen raikkaampi kakku kuin nämä suklaisat? Pitäisiköhän kokeilla vielä sitä marjajuustokakkua, hmm...

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Mun kestosuosikki on mangojuustokakku, todella hyvä ja sopivan makea, mutta raikas :) Toimi myös hääkakkunamme. - Jenni-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mangojuustokakku tuntuukin olevan ehkä se kaikista suosituin. Harmi kyllä itse en mangosta ole missään muodossa tykännyt, niin epäröin maistuisiko se sitten juustokakussakaan. Sisko kyllä tykkää paljon mangosta, niin ehkä pitää joskus hänelle sellainen tekaista ja siinä samassa maistaa :)

      Poista