Kuivausrumpu-dilemma part 2.

24.3.15

Voi puuh, kun osaa olla välillä hankalaa. Kun nyt päädyimme siihen ratkaisuun, että kuivausrumpu olisi todellinen arjen helpottaja niin tuli uusi ongelma vastaan. Meidän nykyinen pesukoneemme on Samsungin mallia, vajaa kaksi vuotta vanha. Samsungilta kerrottiin, että tuolle pesukoneelle ei löydy virallista väliasennussarjaa. Eli meidän ei olisi mahdollista saada pesukonetta ja kuivausrumpua päällekkäin ainakaan minkään virallisen välikappaleen avulla. 

Meille olisi tulossa Samsungilta kuivausrumpu, koska siinä kohtasi edullisin hinta ne ominaisuudet mitä kuivausrummulta halusimme. Tuotetietojen mukaan tuo olisi myös saman kokoinen pesukoneen kanssa. Mutta kun se väliasennussarja...

Juttelin eilen Gigantissa myyjän kanssa ja hän piti jokseenkin outona, että edes puhun tuollaisesta väliasennussarjasta. Yleensä kun ilmeisesti on tapana, että ihmiset ei sellaisia käytä vaan pelkästään katsoo, että koneet ovat saman mittaiset ja iskevät ne päällekkäin. Kuulema kaksipuoleista teippiä voi sinne väliin laittaa, jos jotain haluaa.

Kysyin asiasta sitten vielä isältäni, joka taasen kysyi asiaa joltain tyypiltä, joka noita kodinkoneita asentelee työkseen. Samaa hänkin oli sanonut, että todella harvoihin koneisiin on mitään asennussarjoja saatavilla. Sitä vaan nostetaan kuivuri pesukoneen päälle ja kun ensimmäisen kerran pesukoneessa pyykätään, niin seurataan liikkuuko mikään laitteistosta.

Minä jäin nyt kuitenkin epäröimään, uskaltaako tuollaisia laitteita todella vain iskeä päällekkäin. Ymmärrän kyllä, että nykyajan pesukoneet liikkuu hyvin vähän lingotessaan mutta kuitenkin... Ilmeisesti on jotain universaaleja asennussarjoja, mutta niidenkin yhteensopivuus on kyseenalaista.

Yksi vaihtoehto olisi myös laittaa kuivausrumpu ruokailuhuoneeseen, koska se kuivausrumpu on sellainen vapaasti huoneistoon sijoitettava - ei vaadi siis märkätilaa. Ei kylläkään mikään esteettinen ratkaisu mutta eipä ole tuo pyykkitelinekään.

Toinen vaihtoehto olisi myydä nykyinen pesukone pois ja ostaa tilalle kuivausrumpuun sopiva pesukone. Mutta se tarkottaisi lisää menoja ja ei meillä tuossa nykyisessä koneessa ole mitään valittamista. Toisaalla mietin kyllä sitäkin, että nyt vielä tuosta meidän pesukoneesta saakin jotain takaisin kun ikää sillä ei ole niin paljon. Turhuutta tavallaan kuitenkin vaihtaa.

Kolmas vaihtoehto olisi unohtaa koko kuivausrumpu idea ja pysyä entisessä. En kylläkään tiedä, miten pyykistä selvittäisiin mutta kai sitä voi ostaa vaikka lisää vaatteita? Heh heh. Tai vaihtoehtoisesti ripustella märkiä vaatteita pitkin asuntoa, vaikka onhan nuo lakanat ja pyyhkeet meillä nytkin ovissa ja tuoleilla kuivumassa...

Neljäs vaihtoehto olisi ostaa se kuivaava pesukone, mutta tämä ei loppupeleissä ratkaise ongelmaa sen suuremmin kuin tuossa entisessä pesukoneessa pysyminenkään. Koska tilannehan on se, että pyykkiä pitäisi päästä pesemään useampi kuin yksi koneellinen päivässä ja tuolla kuivaavalla pesukoneella menee jopa viitisen tuntia kun se pesee ja kuivaa yhden lastin. Eikä se pysty kuivaamaan sitä määrää, minkä se pystyy pesemään. Ja kun otetaan huomioon, että konetta ei saisi oikein yksinään asuntoon jättää.

Viides vaihtoehto on kokeilla tuota yleistä ratkaisua, mitä muutkin ovat harrastaneet: eli nostaa kuivausrumpu vain pyykkipesukoneen päälle ja toivoa, että se siellä myös pysyy. 

Ettäs näin. Tuli tästäkin taas astetta monimutkaisempi juttu.

Kertokaahan, miten teillä oikein on pesukone ja kuivuri kiinni toisissaan. Meillä kun nuo koneet eivät tosiaan vierekkäin mahdu.

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Minulla on LG:n pyykkikone ja kuivausrumpu, jotka laitetaan toisiinsa kiinni sivuilta kuivausrummun mukana tulleilla parilla metallilätkällä ja ruuveilla. Vuokraisän kanssa satuin aikoinaan juttelemaan kuivausrummun hankinnasta niin hän sanoi, ettei hänellä ole mitään väliasennussarjaa ja no problems! Äidilläni oli myös sama ongelma, ettei pyykkikoneeseen ollut saatavilla mitään väliasennussarjaa ja kuivausrumpu vain laitettiin pyykkikoneen päälle, vaikka kuivausrumpu on syvyyssuunnassa n.10-15cm pidempi kuin pyykkikone. Hyvin on silti pysynyt paikallaan! Vatupassilla tarkastettiin aluksi, etteivät koneet ole vinossa mihinkään suuntaan, ettei painovoima lähde viemään kuivausrumpua pois paikaltaan käytön aikana. Kyllähän kuivausrummusta ääntä lähtee jonkin verran eli ei ehkä ole paras paikka se ruokailuhuone melunkaan takia. -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon Samsungin kuivausrumpuun on tosiaan väliasennussarja ja se on jo postissa tulossa ennen kuin tästä jutusta Samsungilta kuulin... Pitää nyt vielä katsoa, josko se menisi kuitenkin kun on tuossa vanhassa pyykinpesukoneessa myös nuo ruuvit tuolla missä uusiin näytetään nuo raudat kiinnitettävän. Mutta ainahan tuo olisi varmempi olo, jos jotkut on selvästi tarkoitettu toisiinsa.

   Tuo vatupassihuomautus olikin hyödyllinen, kiitos. Tuntuu kyllä aika hurjalta, että äidilläsi on koneet noinkin suurella kokoerolla mutta hyvä että on kasassa pysynyt.

   Poista
  2. Ai no kiva, että Samsungilta löytyi myös jonkinlaiset asennusraudat! Ainakin sais mielenrauhan siitä, että koneet varmasti pysyvät paikallaan. Toivottavasti on yhteensopiva! :) :) Ole hyvä vaan, vatupassilla kannattaa kyl tarkistaa, jos kylpyhuoneen lattia on kalteva. Pysyy rummut oikeassa asennossa ja lattia ehjänä. -T-

   Poista
  3. Jep, asiat selvinnee ainakin jossain suhteessa kunhan saadaan kuivausrumpu ja tuo asennussarja samaan tilaan pesukoneen kanssa. Meillä tosiaan vähän kallistuu lattia, niin pitääkin eka katsoa se pesukone ihan suoraan :) Kävi myös mielessä, että ollaanhan me moneen otteeseen vaippoja vaihdeltu tuossa koneen päällä, vaikka se linkoaa eikä se kummemmin ole tuntunut liikkuvan.

   Poista
 2. En oo koskaan kuullutkaan tommosista välikappaleista! Oon vaan luullut että ne laitetaan päällekäin. Niin kauan kun vaan muistan, on mun vanhemmilla ollut kuivausrumpu ja hyvin on aina pysynyt paikoillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, en tiedä miten uusia nuo ohjeistukset sitten on mutta nykyään tuotemerkit linjaa että pitäisi olla se väliasennussarja. Kiinnostaisikin tietää, onko siinä miten paljon mukana välttämättömyyttä ja miten paljon sitten sitä, että ihmisiä sitouteutaan ostamaan laitteet samalta merkiltä ja sitten otetaan vielä rahaa siitä asennussarjasta. Joidenkin merkkien väliasennussarjat näytti nimittäin maksavan jopa vajaa sata euroa, Samsungilla oli tosin 20-30e.

   Poista
 3. Meillä on pesukone ja kuivausrumpu eri sarjaa ja ovat ihan päällekäin. Kuivausrumpua emme ole käyttäneet ollenkaan nyt melkein 3 vuoteen, mutta voihan se olla, että se on ihan hyödyllinen nyt, kun lapsia alkaa tulla. Hyvin ovat pysyneet päällekäin ja meillä ne on kellarissa, ei niin tasaisella alustalla edes. Mutta se on mahtava, että pyykinpesukone on ylempänä, helpottaa mukavasti pyykinlaittoa ja sieltä poisottoa, eli jos kuivausrumpu joskus alta lähtee, niin mies saa koneen joka tapauksessa nostaa tason päälle :) -Jenni-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä, että teillä on noin päin, että pesukone on päällä. Kun käsittääkseni harvat pesukoneet jaksaa sen käyttöveden pumpata niin ylös ja jo sen takia kuivuri on se, joka on päällä. Minullehan tuo yläkone on lähinnä ongelmallisempi, koska olen n. 150cm pitkä. Rumpuosaan toki yletän huoletta mutta tiedä sitten, kun valikkoruudut on siinä ylhäällä.

   Poista
  2. Niin meillä taitaa olla erikoinen tilanne siinä mielessä, että pesukone on kellarin kodinhoidon tiloissa, niin pesukone piti lähinnä olla ylempänä, jotta se olisi edes jotenkin samalla tasolla (ylhäältä) vesiliitännän kanssa. Mutta pesukonehan linkoaa aika rajusti 1200 kierroksella ja silti on hyvin pysynyt rummun päällä :)
   Itseä mietityttää lähinnä kuivausrummun sähkön kulutus ja mitä se tekee sitten vaatteille, niin omille kuin lasten vaatteille. Siksi sitä joskus muinoin käytin lakanoiden kohdalla, mutta nyt, kun asumme omakotitalossa, jossa on enemmän tilaa kuivatella lakanoitakin, on sen käyttö saanut väistyä. -Jenni -

   Poista
  3. Aivan, no tuo selittääkin asian paremmin kuin hyvin :) Minä en ollut edes harkinnut kuivausrumpua aikaisemmin juurikin pitkälti noista samoista syistä, koska ajattelin sen kuluttavan sähköä ja myös niitä vaatteita. Kun nyt sitten kuitenkin on ollut ongelmaa kuivattaa vaatetta niin tutkin kuivausrumpuasiaa paremmin ja onhan tuo teknologia kehittynyt melkoisesti. Tuollainen lämpöpumpputekniikalla toimiva kuivausrumpu kuluttaa puolet vähemmän kuin se, mikä puhaltaa ulos. Laskin, että tuosta kuivausrummusta mihin me päädyimme tulisi vuodessa sähkölaskuun n. 30-50 euron korotus (mikäli rumpua käyttää 3-6 kertaa viikossa). Se ei tunnu hirmuisen paljolta suhteutettuna sen hyötyihin. Kuivausrummun tuoteselosteissa luvattiin myös, että se olisi hellävarainen vaatteille mutta tuohan selviää sitten vasta käytön kautta.

   Kun asiaa tutkin niin oli myös huomautus siitä, että erityisesti jos omakotitalossa asuu ja maksaa siis asunnon lämmityksestä itse niin nykyaikainen kuivausrumpu tulee halvemmaksi kuin huoneessa kuivattaminen. Koska se vaatteiden kosteus vaikuttaa siihen asunnon kokonaislämmitykseen ja siten nostaa kuluja. Mutta toki jos kerta teillä on kolme vuotta vanha kuivausrumpu niin se saattaakin kuluttaa voimakkaammin sähköä. Kannattanee tutkiskella niitä tietoja, jos kiinnostaa :)

   Poista
 4. Mäkin ostin uuden kuivausrummun. Vanhan pyykkikoneen päälle vain Gigantista vahvaa tarrateippiä. Hyvin on pysynyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin kohtaan se tarrateippi suunnilleen tulee? Kun eikös ne kuivurin jalat jo erota niitä koneita joitain senttejä, niin mietiskelin missä välissä se teippi oikein on?

   Poista