Kevätvermeet 2015

13.3.15

Nyt vihdoin juttua meidän kevätpukeutumisesta, siis ulkovaatteisiin liittyen. Oikeastaan kengät ja lapaset olivat ainoita uusia tarpeellisia hankintoja - muuten mennään samoilla kuin millä viime syksylläkin.

Pääkäytössä on Polarn O Pyretin kuorihaalari irroitettavalla fleecevuorella. Tuo on osoittautunut erinomaiseksi hankinnaksi, vaikka se kallis onkin. Otin sen aikoinaan sen verran reilussa koossa, että samalla haalarilla päästään ainakin vuosi ulkoilemaan. Viime syksynä Anton ei vielä kävellyt, joten reiluus ei niin haitannut ja tänä keväänä haalari on sopivan kokoinen, olematta liian pieni tai suuri. Anton on haalari päällä kaatunut lätäköihin ja haalari tuntuu todellakin hylkivän vettä, mitään ei ole siis päässyt läpi. Haalarissa ei myöskään näy mitään kulumaa niiltä ajoilta, kun Anton syksyn vielä möyrysi maassa. Fleecevuoren ansiosta haalari otettiin jo helmikuussa käyttöön ja kyllä se helpottaa pukemista, kun samalla heitolla saa ns. kaksi kerrosta päälle. Sen verran olen ollut tyytyväinen haalariin, että harkitsen kyllä saman haalarin ostamista isommassa koossa sitten kun tuo entinen käy pieneksi.


Kun säät sitten oikein kunnolla vielä lämpiää, niin haalarista otetaan tietenkin fleecevuori pois. Lisäksi meiltä löytyy Iceapeakin softshell, jolla mennään sitten niillä keleillä kun pelkkä takki tuntuu riittävän. Itse tykkään pitää välikausina softshell-takkeja ja kyllä tuo Antonkin näyttää omassaan viihtyvän.


Kengätkin on täällä blogin puolella jo nähty ja voin kertoa, että eilen korkattiin ulkona nuo Kavatin nahkakengät. Hyviltä vaikuttivat! Sadekeleille ja lätäkköilmoille laitetaan kumpparit.


Asusteet on hankittu H&M:ltä (korvaläppäpipo + lapaset), Name It:ltä (tähtitrikoopipot) ja Stadiumista (kurahanskat). Punaisissa kurahanskoissa on fleecevuori sisällä, joten ne menee jo näillä keleillä ihan itsekseen. Yksissä lapasissa on vuoret ja sitten on ohuita lapasia kaksin kappalein.


Aika paljon on viime aikoina eri blogeissa kirjoiteltu juurikin välikausipukeutumisesta ja olen hiukan kieltämättä yllättynyt, kuinka paljon ihmiset hankkii yhdelle kaudelle vaatetta. Siinä ei tosin ole kyse välttämättömyydestä vaan jo halusta pukea lasta tietyllä tavoin. Mikäs siinä, mutta meidän kevätvermehankinnat koostuu pitkälti vain siitä, mikä on tarpeellista ja jos se on lisäksi kivan näköistä, niin se on ylimääräistä plussaa. No okei, ei Anton olisi tarvinnut kahta trikoopipoa mutta toisen ostikin aikoinaan siskoni. 

Tässä vielä Antonin tyylinäytteitä parilta viime päivältä:
Paljon puhetta lapsen pukeutumisesta, mutta mitenkäs vanhemmat? 

Miehellä on sellainen talvitakki, jossa on irroitettava toppavuori. Näin keväällä hän vain irrottaa vuoren ja jatkaa samalla takilla kulkemista. Juoksemiseen hänellä on toinen takki. Talvikengät vaihtuu jo olemassaoleviin nahkakenkiin. 

Minulta löytyy useampikin takki, mutta nyt (taas) raskausmahan takia valinnat ovat hyvin niukat. Onnekseni löysin jo viime vuoden marraskuussa H&M:ltä äitiystakin, joka oli ihanassa tarjouksessa (20e) ja etukäteen suunniteltuna ostin sen tälle keväälle. Takissa on hiukan vuorta, joten se toimii passelisti näillä 0-5 asteen keleillä. Lämpimämmille ilmoille minulla on se sama sininen ohut takki, minkä aikoinaan ostin, kun Antonia odotin. Kenkinä menee Vagabondin nahkanilkkurit, samat kengät nyt neljättä välikautta ja hyvinä on pysyneet. Ennen miestäni olin tosi nuuka maksamaan kengistä, mutta mies onneksi opetti, että kerralla maksat enemmän paremmista ja loppupeleissä teet säästöä, koska kengät kestää. Siinäpä se oli: meidän kevätvermeet 2015... ja kohta on taas kesä!

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Popin haalari, kavatit ja crocsit, tykkään!! Hyvin sopii toi softshell myös ja siitä tykätään mekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Viime keväänä taisin ostaa ensimmäisen softshell-takin itselleni ja tykästyin kyllä kovasti :)

   Poista
 2. Voi kun Anton on suloinen! Tuo takki ja lakki sopii tosi hyvin yhteen. Ihanan pirteä yhdistelmä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on kyllä, erityisesti kun hymyileekin niin usein kameralle :) Meillä oli alkuun nimenomaan vain tuo keltainen tähtipipo, mutta sitten kun tuli tuo keltainen takki turkooseilla yksityiskohdilla niin sisko osti siihen turkoosin pipon kaveriksi (oikeestaan minä valikoin) :) Tuo takki on ilmeisesti tyttöjen mallistoa, koska siellä on takana alhaalla heijastin perhosen muodossa, mutta eipä se mitään haittaa.

   Poista