Kaksi aletakkia

6.3.15

Minulla on ollut tapana ostaa Antonille hyvissä ajoin valmiiksi vaatetta ja muuta aikanaan tarpeelliseksi koettua. Osittain olen tehnyt näin, koska jos ostaa kun on todellisen tarpeen aika, niin joutuu maksamaan myös kovempia hintoja ja toisaalta sellainen äkillinen tarve luo inhottavaa stressiä. Toki siinäkin on omat puolensa, kun ostaa sillä hetkellä, kun asia tulee käyttöön - ei esimerkiksi tarvitse arvuutella kokoja.

No mutta törmäsin nyt kuitenkin kahteen alelöytöön, joille ei tule vielä käyttöä mutta aikanaan kyllä. Ensimmäinen on tämä Reiman tyylikäs Tuike-välikausitakki:


Lekmeriltä satuin ohimennen pongaamaan tuon takin 35 eurolla. Kokoja oli jäljellä ainoastaan 98, mikä toisaalta olikin juuri oivallinen meille, koska Antonilta löytyy nykyisellään Icepeakin keltainen softshell-takki koossa 92. Antonillahan oli tuo takki käytössä jo viime syksynäkin. Takki oli tuolloin syksyllä reilu, mutta takeissa reiluus ei niin haittaa ja kun kyseisen takin hihoissa sai tarroilla hihansuun sidottua kuitenkin niin, että hihat ei repsottanut ylipitkinä. Tänä keväänä tai kesällä meillä ei ole tarvetta isommalle takille, ei välttämättä vielä syksylläkään, mutta ainahan nuo lapset kasvaa. Sen takia en nyt sitten halunnut sivuuttaa tätä Reima-takkia, kun siitä löytyy niin kovat vesipilaritkin, että menee täysin sadetakista. Ja enpä varmaan normihintaa, 80 euroa, ihan noin vain välttämättä olisi maksamassa. Ihan hyvä, että en empinyt takin kanssa kovin pitkään, koska se taisikin olla viimeinen kappale sillä ostoni jälkeen tuo hävisi kyseisestä kaupasta. 


Takki kävi pikaisesti sovituspäällä, mutta meni nyt odottamaan kaappiin aikaa, että se on Antonille sopivampi. Ajattelin, että takin seuraksi voi aikanaan ostaa housut jos alkaa vaikuttamaan siltä, että ennemmin pidämme takki+housut -yhdistelmää kuin haalaria. Mutta muuten koonsa puolesta tuota takkia ei niinkään jänskättänyt ostaa, koska välikausia on se kaksi vuodessa plus kesä.

Toinen aletakkilöytöni ei ollut niinkään esteettisesti kaunis, mutta sitäkin halvempi. Emme ole Antonilla koskaan käyttäneet H&M:n ulkovaatteita eikä toisaalta odotukset niiden teknisistä ominaisuuksista ole hirmuisen suuret, mutta ostin nyt kuitenkin ns. varatakiksi tällaisen toppatakin koossa 92. Eli ensi talveksi sitä kaavailin. Hintaa takille jäi 10 euroa, joten ei niin paha, jos takki ei arkikäytössä olekaan. 


Voisin joku päivä kirjoitella tarkemmin ajankohtaisemmasta aiheesta eli Antonin kevätvaatetuksesta tänä keväänä, vaikkakaan mitään kovin uutta sillä rintamalla ei ole. 

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Tuo Reiman takki on kyllä huippulöytö. Tuon tyyppistä tämän kevään malli kaavailin pojallemme myös mutta tulisi "kuivan kelin" takiksi joten Name It:n saman näköinen canvastakki taitaa riittää.

  -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen kyllä takkiin tyytyväinen vaikka pähkäilinkin viitsinkö sitä säästöön ostaa. En tiedä, tullaanko tuota meillä nyt sitten käyttämään säässä kuin säässä koska silloinhan takki vaatisi kumppanikseen ne housut mutta tosiaan kun tuolla hinnalla sai niin mielelläni varmuuden vuoksi otan niitä teknisiä ominaisuuksia myös.

   Tuosta tulikin mieleen, että pitäisi useammin kurkkia Name It:n tarjontaa. Tuntuu vaan, että ne on jotenkin heikosti näkyvissä muualla kuin kaupassa.

   Poista
  2. Totta, usein Name It:llä kivoja vaatteita mutta tuota takkia mm. en netistä löytänyt hintavertailua varten!
   -J-

   Poista
  3. Muistaakseni olen törmännyt Lekmerillä, Zalandolla, Anton&Ninalla ja Ozbabylla Name It -vaatteisiin netissä. Mutta tosiaan, valikoimat vaihtelee ja muutenkin melkoisen työn alla aina jos haluaisi jotain niiden mallistoa katsoa... puhumattakaan jostain tietystä vaatekappaleesta.

   Poista
 2. Kivoja takkeja! Meillä on ollu tänä talvena käytössä H&M ostettu toppahaalari. Aluksi olin ostanut sen Molon haalarin, mutta se jäikin heti pieneksi. Ja yllättävän hyvä on ollut! Neela on käyttänyt haalaria monta kuukautta, sitä on pesty moneen kertaan ja silti on pysynyt hyvänä. Ei mitään pahaa sanottavaa, näköjään halpakin voi olla hyvä. :) Vaikka se pitää kyllä sanoa että ominaisuudet ei ole niin hyvät. Molon haalarissa riitti että pyyhki liat käytön jälkeen pois, mutta tätä on saanut pestä vähän väliä. Ei pidä kosteuttakaan yhtä hyvin, mutta läpi ei oo vielä kertaakaan tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se Molo jäi pieneksi? (Pakko aina hihitellä tuolle nimelle...) Kasvoiko Neela odotettua enemmän vai oliko haalari sitten jotenkin huonon mallinen? Kiva kuitenkin, että se H&M haalari on ollut hyvä korvaaja. Eihän ne tosiaan automaattisesti huonoja ole. Minua lähinnä häiritsee, kun niistä ei löydä mitään tarkempia tietoja ominaisuuksista niin sitä ajattelee, että ne haluaa jotenkin piilotella niitä... Minä ostinkin tuon H&M-takin juuri tuollaisia tapauksia varten, jos jostain syystä ei ole mahdollista laittaa "parempaa" haalaria päälle mutta pitäisi päästä kuitenkin ulos. Tietty housuja tuo vielä kaipaisi, mutta täytynee sitä asiaa vielä pähkäillä.

   Poista
  2. Neelalle tais tulla kasvupyrähdys, koska sisävaatteissakin koko 80 meni vaan pari kuukautta (koko 74 meni reilu puoli vuotta). Arvioin siis vaan koon huonosti. Ja voi olla myös että kun se haalari oli semmonen "vauva"-malli niin lahkeet oli ehkä tavallista lyhyemmät.
   Hahah pakko sanoa että muakin naurattaa tuo Molo! :D

   Ostettiin se H&M:n haalari koska oli alennuksessa (vai oliko mulla joku ale-kuponki..) ja se oli muutenkin halpa. Tuo ensimmäinen haalari oli kuitenkin sen verran kalllis.. Ainakin pystyy hyvillä mielin antaa Neelan riehua ravassa eikä tarvi pelätä kalliin haalarin puolesta. Täydellinen haalari näille keleille, kun on plussan puolella mutta maa vielä tosi kylmä ettei viitti vk-vaatteita käyttää. :)

   Poista
  3. Siis mä oon ihmetellyt, kun musta tuntuu myös että 74 ja 80 vaatteilla ei ole niin isoa eroa mutta sitten jos vertaa 80 ja 86 niin tuo jälkimmäinen on jotenkin huomattavasti reilumpi ja taas 80 jotenkin liian pientä, että en ole oikein uskaltanut sitä ostaa juurikin sen takia, kun tuntuisi jäävän niin vähän aikaa käyttöön. Vai johtuuko tämä ilmiö sitten vain siitä, kun Anton on just sen vajaa 80cm niin se on vähän hankalassa koossa noihin vaatekokoihin nähden.

   No joo, olisin varmasti itsekin ostanut jonkun mahdollisimman halvan jos kerta haalarille tulee vielä niin lyhyt käyttöikä. Meillä tosin Anton kulkee nyt siinä popin fleecehaalarissa nolla ja plussakeleillä, mutta Anton lähinnä vaan kävelee ulkona, joten sitä kylmää maata ei tarvitse niin murehtia.

   Poista
  4. En ookaan tota kokoasiaa ajatellut, mutta nyt kun sanoit niin tottahan tuo on! Meillä kun nyt on käytössä 86 koko, niin jonkun aikaa ne oli tosi reiluja mutta samaan aikaan 80 tosi nafteja. Siirtyminen 74 koosta 80 kävi jotenkin helpommin, eli tuo 80 oli oikeastaan heti sopiva. En tiiä minkä pituinen Neela on, mutta veikkaan 82-83cm ja kuvista päätellen vähän sirompi kun Anton. Tuntuu että useimmat 86 kokoiset vaatteet on ajateltu tukevammille lapsille. Vai ootko huomannu tämmöstä?

   Poista
  5. Meillä 80 on nyt suht hyvän kokoinen, mutta tosiaan kuitenkin liian pieni että uutena enää sitä kokoa ostaisin käyttöön. Mutta sitten taas 86 tuntuu niin isolta, että vähän epäröin milloin Anton on siihen kasvanut sopivaksi. Toki niitä 86:a otetaan käyttöön myös, mutta tällä hetkellä ainakin tuntuu että ne tulee myös olemaan pitkään käytössä.

   En kyllä osaa sanoa tuosta tukevuudesta, lähinnä kaikki hihat vaan tuntuu olevan miljoona kertaa pidemmät kuin kasikymppisissä :D Mutta voihan se toki noin olla, koska aika usein se 86 taitaa olla sellainen välikoko, mistä siirrytään taas vähän isompien lasten vaatepuolelle.

   Poista
 3. Toi reiman takki on ihana! Oon katsellu samaa meillekkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nätti ja käytännöllinen, ja vielä alessa - paras paketti :D

   Poista