Baby Shower - lahjaideoita

18.3.15

Minusta on kiva ideoida lahjoja ja hiukan jo odottelenkin, että lähipiiriin alkaisi tippumaan enemmän vauvoja. Yksi serkkuhan Antonilta kyllä löytyy, mutta muuten olen oikeastaan saanut/joutunut ostamaan vauva-aiheisia asioita vain meidän käyttöön.

Nyt kun omat baby showerit taas lähestyy, niin pähkäilin, millaiset on mielestäni hyviä lahjoja tuotavaksi vauvasuihkuihin. Hyvää lahjaa ei mitata mielestäni rahassa ja usein jo pelkkä muistaminen lämmittää minun ja varmasti useimman mieltä. Mutta on sekin varmaa, että sekä lahjan antaja että lahjan saaja toivoo lahjan tulevan tarpeeseen tai muuten ilahduttamaan. 

Tässäpä siis ideoita, jotka ovat minun mielestäni hyviä. 


Varmaankin se perinteisin lahja, mitä baby showereissa annetaan. Vaipoille tuleekin tarvetta ja kyllähän siinä vanhemmat vähän rahaa säästää, jos vaippakakku löytyy jo valmiina. Ongelmina tässä on lähinnä se, osaako ostaa oikeanlaista vaippamerkkiä... Sitä kun ei välttämättä vanhemmatkaan tiedä, mikä vaippa tulee sopimaan vastasyntyneen iholle. Kiva lahja mielestäni siis jo perinteen vuoksi, mutta kieltämättä jäisin ehkä miettimään, minne laitan vaipat siksi aikaa ennen kuin niille tulee tarve.Imetystyyny on mielestäni siinä suhteessa oivallinen baby shower -lahja, että siinä yhdistyy niin äidin kuin vauvan tarpeet. Parhaassa tapauksessa imetystyyny helpottaa äidin imetysmaratooneja ja tekee muutenkin imetysajasta miellyttävämpää. Imetystyynyjä on tosin markkinoilla montaa erilaista, joten niistä saattaa olla vaikeahkoa päättää, mikä on eniten äidin mieleen. Toisekseen imetystyynyt ovat mielestäni aika kalliita yhden henkilön lahjaksi, mutta se voi toimia vaikka porukkalahjana. Doomoon imetystyyny taitaa olla yleisesti tunnetuin ja itse ajattelinkin seuraavassa imetysroolissani kokeilla Doomoon Softy-tyynyä.


Tämä lahjaidea ei välttämättä sovi kaikille, mutta minä olen ainakin näihin ihastunut ja vähän pähkäilenkin, viitsisinkö tällaiset hommata. Ideahan näissä on juurikin tuo, että lapsesta ikuistetaan korttien mukaiset valokuvat ja kortin taakse laitetaan muistiin tietoja. Ainakin jos baby showereiden päätähtenä on äiti, joka tykkää valokuvata niin silloin nämä kortit ovat oivallinen lahja.


Tälle kategorialle oli vaikea keksiä nimeä, mutta tässä esiintyy lahjoja, jotka ovat mielestäni turvallinen valinta, jos haluaa antaa jotain sellaista, mikä tulee hyötykäyttöön ja jos ei  samalla liiaksi halua riskeerata sen suhteen, vastaako se vanhemman mieltymyksiä. Lahjakortti on selkeästi se turvallisin vaihtoehto, mutta itse en niitä henkilökohtaisesti tykkää antaa - vaikka niitä on ihan kiva saada. Vauvalakanoille ja huppupyyhkeille on arjessa käyttöä ja niistä löytyy hyvin eri hintaisia. Hyvin monet antavat mielellään vaatteita, mutta tekstiilipuolelta on minusta ehkä helpompi antaa jopa näitä muita koska vaatteita yleensä kertyy jo muutenkin. Lisäksi pyyhkeet ja lakanat ovat ainakin oman kokemukseni mukaan hyvä lahja sellaiselle perheelle, mistä löytyy jo lapsia/lapsi. Koska esimerkiksi meidän tapauksessa Antonin vaatteet lähtevät kyllä kiertoon toiselle vauvalle, mutta huppupyyhkeet tulevat toimimaan molemmilla saman aikaisesti. Me käytämme myös Antonin sängyssä vielä samoja pussilakanoita ja tyynyliinoja kuin vauva-aikanakin.

Laitoin myös tuollaisen Skip Hopin torkkupeiton lahjaideaksi, koska jokin kiva peitto vauvalle voisi toimia sellaisena lahjana, joka jää muistoksi mutta on myös käyttökelpoinen. Tässä tosin on varmaan kyseenalaista sitten taas se, millaisesta peitosta lahjan saaja pitäisi. 


Lelujahan vastasyntynyt ei kyllä tarvitse, mutta tuleehan niillekin oma aikansa. Itse suosisin lahjoissa perinteisiä hyväksi todettuja leluja: klassinen Brion puuhelistin tai tuo vanha kunnon hymynaamahelistin. Ilmeisesti Sophie kirahvi voidaan myös klassikoksi laskea, vaikkakin täytyy sanoa, että minulle se tuli uutuutena vastaan vasta alettuani seuraamaan mammablogeja. Lelu on kuitenkin käsittääkseni melkoisen suosittu vauvoilla, joten laitoin sen tähän ideaksi vaikka henkilökohtaista kokemusta siitä ei löydy. Nuo Pentikin pupupehmolelut ovat kanssa myös sellaisia, mitä näkee monella. Eipä siinä, Anton on ainakin totaalisen rakastunut omaan pupuunsa ja ajattelin Nöpösellekin hankkia omansa.


Vaatteille tulee kyllä käyttöä ja niitä vanhemmat joutuvat suht paljonkin ostamaan ensimmäisen vuoden aikana. Kokemukseni mukaan monesta vanhemmasta kuitenkin tuntuu, että vaatteita tulee vähän liikaakin lahjaksi. Minulla ei varsinaisesti tuollaista kokemusta ollut Antonin kanssa, mutta näin toisen lapsen syntyessä en vaatetta koe tarpeelliseksi - vaikkakin jokin todella kiva vaate voi tietenkin ilahduttaa erityisen paljon. Ymmärrän kuitenkin, että onhan niitä pikkuruisia ja suloisia vaatteita hirmu vaikea vastustaa ja siksi itsekin olen antanut vauvavaatetta lahjaksi. Mutta jos muutaman vinkin antaisin, minkä itse olen kokenut hyväksi vaatteiden suhteen lahjoina, niin on parempi antaa 62 koosta ylöspäin. Ehkä 62-68 on ne parhaat lahjavaatekoot, koska ne ei yleensä jää käytöltään pelkkään kuukauteen mutta toisaalta ei ole niinkään isoa kokoa, että vaatetta pitäisi säilyttää hirmu kauan kaapissa ennen sen päälle laittamista. Pienellä vauvalla on monet kokenut ne kiertobodyt helpoimmaksi, mutta 68 koosta lähtien olen muistaakseni ainakin itse pukenut Antonin pään yli puettaviin. Me saimme Antonille lahjaksi Newbien ja Tutan bodeja ja niistä tykkäsin kovasti, koska ne säilyivät hyvälaatuisina vaikka olivatkin runsaassa käytössä. Tuollaiset tennarit on pienelle vauvalle suoraan sanottuna turhat, mutta minäkin sorruin aikanaan sellaiset ostamaan, koska ne on niin söpöt. Jos siis haluaa aiheuttaa sen "iik, miten ihana" -reaktion, niin pikkukengät ovat siinä miltei aina toimivat. Tuon kokohaalarin laitoin kollaasiin sen takia, koska yksi sellainen on mielestäni hyvä olla jokaisessa koossa 62-74 välillä. Niihin on helppo lapsi pukea, jos on tarve laittaa jotain vähän paksumpaa vaikka sisävaatteiden päälle. Ja meneehän se ihan arkivaatteenakin, vaikkakin silloin on miltei pakko olla haaruksissa napit myös, koska muuten sitä vaatteidenvaihtoa ei jaksa vaipanvaihdon yhteydessä. Kukkahaalari on myös esimerkki siitä, että vaikkakin vähän erikoisemman vaatteen ostaminen voi olla riskialtista, niin jos se osuu nappiin niin jes. Tuollainen on ainakin minusta tosi kiva.

Siinäpä oli katsausta lahjaideoihin, mitä itselleni tuli mieleen. Samat lahjathan käy myös, kun muistetaan juuri syntynyttä vauvaa tai miksei osa kävisi myös nimiäis/ristiäislahjasta. Tiedän, että tätä lukee myös omat ystävät ja tuttavat ja toivonkin, että he eivät ota listausta sellaisena, että tästä nyt tulisi valita jokin lahja. Jokainen lahjan antaja on oikeutettu siihen iloon, että saa itse valita mieluisalta tuntuvan lahjan mutta koska tiedän myös, että löytyy ihmisiä, joista lahjan keksiminen on enemmänkin rasite kuin ilo niin sitten ehkä tästä listasta löytyy apua. 

Millaiset lahjat te olette kokeneet hyviksi niin antajina kuin saajina?

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Hyviä lahjaideoita sinulla! Yksi turhakelahja vauvalle oli sukat (villasukat lukuun ottamatta). Meille kaikki ostivat pienen pieniä sukkia varmaan jo edullisen lahjankin takia, mutta voi ei, miten turhia ne olivat, kun ei ne pysy vauvan jaloissa olllenkaan. Meidän tyttö sai ristiäislahjaksi Soile Perkkiön Soivan laulukirjan. Itse arvostin tuota lahjaa todella paljon, koska siitä on iloa jo vauvalle, kun äiti tai isä voi laulaa lauluja siitä jo vauvalle. Myöhemmässä vaiheessa voi laulaa lapsen kanssa yhdessä. Itsestäni olisi ollut kiva saada mm. aloituspakkaus kiinteiden ruokien aloitusvaihetta ajatellen: ruokalappu/-kaukalo, ensilusikka ja lautanen, joka sopii myös myöhemmässä vaiheessa. esim. Aventin muoviastiasto olisi kiva lahja, vaikkakin aika arvokas. Saimme kyllä Pentikin posliinisen lasten astiaston, joka on ihana sitten, kun lapselle uskaltaa antaa särkyviä astioita. Toisaalta minusta oli ihana, kun myös meitä tuoreita vanhempiakin muistettiin pienellä lahjalla...suklaata, kukkia, rotinoita tms. -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuota mietin kanssa aikoinaan, että ruokajutut olisivat olleet hyödyllisiä lahjoja. Harvemmin kai ajatellaan niin pitkälle kun ostetaan pikkuvauvalle lahjoja, mutta fakta vaan on että pikkuvauva tarvitsee hyvin vähän ja sitten ne oikeasti tarpeelliset jääkin vanhempien hommattavaksi. Tuosta tulikin mieleen, että hauska kyllä meillä on Ikean halpismuoviastiat toimineet kaikista parhaiten Antonilla. Meiltä löytyy niitä suht tyyriitä Baby Björnin (koirankuppi :D)lautasia muutama, mutta niille ei ole tullut kauheasti käyttöä koska Anton aina onnistuu tiputtamaan lusikan sinne ruokaan ja sitten sitä häiritsee se sotkuisuus ja ruokailu keskeytyy. Siksi ne syvät, halkaisijaltaan pienehköt, Ikean muoviastiat ovat toimineet parhaiten kun ruokailuväline ei pääse sinne ns. makaamaan.

   Minä sainkin ehkä elämäni toiset kukat miehen isältä, kun hän tuli ensimmäisen kerran katsomaan Antonia. Se jäi mieleen, koska on niin harvinainen juttu. :)

   Niin ja meillä käytettiin myös suht pitkään mahdollisimman usein niitä kärjellisiä housuja, koska sukat tuntuivat hankalilta ja helposti rikkoivat Antonin nilkoista ihon.

   Poista
 2. Kommentoinpa vielä, että Ikean kaikki lasten ruokailuvälineet ovat olleet myös meillä kovassa käytössä ja ovat todella hyviä ja ennen kaikkea halpoja! Hehe, se on kyllä totta, mitä tarkoitat sillä ikean pienellä "jälkiruokakulhon" kokoisella astialla. Se on hyvä soseiden maisteluvaiheessa ja myöhemmin tosiaan sen takia, ettei se lusikka aina ui siellä ruuassa :D -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nuo Ikean lasten ruokailuvälineet ovat kyllä rahansa arvoisia :D

   Poista