Allergiakokeissa

27.3.15

Tänään hurruteltiin bussilla keskussairaalalle Antonin allergiakokeisiin. Bussilla siksi, koska lähtö venyi poikkeuksellisen myöhäiseksi eikä tämän mahan kanssa juosta. 

Ensimmäisellä ajalla Antonin käsiin pisteltiin erinäisiä näytteitä ja vartin päästä katsottiin, oliko noussut paukamia. Lehmänmaitohan se siellä iholla näkyi allergisena kohoutumana - ei mikään yllätys tuo. Muista aineista ei noussut yhtikäs mitään.

Sitten oli 45 minuuttia tyhjää aikaa ja käytiin pienellä evästauolla kahviossa.


Sitten oli vielä aika lääkärille. Ennen tuota Antonista otettiin mitat, mitkä olivat 78,8cm pituus ja 9430g paino. Lääkärillä keskusteltiin alkuun Antonin yleisterveydestä. Kerroin, miten hän on ollut terve miltei koko ikänsä. Lievää kuumetta ollut hampaiden tulon yhteydessä ja rokotuksen jälkeen. Ei korvatulehduksia tai mitään muuta vastaavaa. Helpolla ollaan siis päästy sairasteluiden suhteen. Muutenkin Anton on energinen ja touhuileva.

Lääkäri katsoi vielä niitä verikokeiden tuloksia ja totesi, että hyvin laajasti on kaikenlaisia näytteitä otettu ja niissä on asiat kunnossa. Näillä näkymin vaikuttaisi siltä, että Anton on vain perinyt enemmän minun pituuskasvua eli hänestä voi tulla melko lyhyt ellei nyt sitten ota jotain kasvuspurtteja myöhemmässä iässä. Paino on kuulema ihan "normaali" tuon ikäiselläkin. 

Maitoallergiasta keskusteltiin myös ja nyt saa tämä kokomaidoton-aika loppua. Kuulema Antonin allergia ei ole niin voimakas ja altistaminen on vain hyväksi allergian poistumiselle. Eli juustoa voi taas antaa ja näitä, mitkä ei ole näyttänyt vaikuttaneen Antonin terveyteen. Kaurajuomaakin menee siinä määrin, että lisäkalsiumille ei ole tarve.

Kaiken kaikkiaan asiat on hyvin ja Anton voi hyvin. Turhaa huolehdin siitä, syökö hän tarpeeksi vaikka nyt tässä ollaankin eleilty sellasta kautta, että häntä on vaikea saada syömään kunnon aterioita.

Ja jokainen kerta kuulemme kaikilta sitä samaa, miten Anton on todella reipas, hyvätuulinen ja yhteistyökykyinen. Itsehän en osaa sitä sen kummemmin ihmetellä, koska en tiedä toisenlaisista tapauksista. Mutta kyllä minuakin kieltämättä alkaa kovasti hymyilyttää, kun Anton tomerasti kävelee ja omatoimisesti vilkuttaa ja sanoo "heippa!". 

Nyt jatketaan Antonin pituusseurantaa ihan normaaliin tapaan neuvolassa kerta poika on todettu terveeksi.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Hieno juttu!
  Syökö Anton ruisleipää? Mua vähän ihmetetyttää kun Neela ei vieläkään syö leipää. Nuolee vain voit päältä. Leipää syö vain jos se on pehmeää ja annetaan pieniä palasia kerrallaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Anton on syönyt ruisleipää pitkän aikaa. Alkuun hän söi enempi ruispaahtoleipää, koska se oli varmasti mukavampi rakenteeltaan mutta nykyään menee ihan ruispalat ja vastaavat.

   Hän usein tuleekin itse pyytämään "peipää" :)

   Poista