Aikaansa edellä: välikausivaatetusta tuleville kausille

26.3.15

Välikausipohdintoja näkyy blogissa kuin blogissa - ihmiset pohtivat, mitä hankkia ja esittelevät päätymäänsä ratkaisuun/ostokseen. Itsekin olen altistunut tälle välikausiasialle siinä määrin, että jäinpä jopa miettimään tulevia välikausivaatetuksia. Tämä siis lähinnä siksi, koska minulla on tapana hankkia etukäteen alennuksista isompaa kokoa kaappiin. Lisäksi jäin nyt miettimään, että on jokseenkin epävarmaa, meneekö tuo Polarn O  Pyretin 92 kokoa oleva välikausihaalari vielä koko syksyn ja netistä sain sellaisen käsityksen, että syksyisin ei tule välikausivaatteita eri mallistoihin. Kertokaa ihmeessä, onko todella näin? Kun luin tuossa kirjoituksen tyypistä, joka tarvitsi lapselleen välikausihaalarin syyskuussa ja kun hän käveli liikkeisiin, niin eihän siellä paljon mitään haalareita ollut. Uskon kyllä, että hätätilanteessa aina jotain löytyy mutta mieluummin varaudun aina etukäteen.

Niinpä katselinkin tämän kevään malleja vähän sillä silmällä, että jos joku sopiva tarjous tulee tässä ajan saatossa vastaan niin saattaisinpa siihen tarttuakin. Toisaalla jäin pohdiskelemaan, minkä ikäiseksi lapsella on hyvä käyttää haalareita? Varmasti on makukysymys, mutta näin ensimmäisen lapsen myötä sitä mietiskelee, milloin olisi sitten sopiva aika ostaa ulkovaatteet ennemmin kaksiosaisina kuin haalarina. Näin lonkalta heitettynä ajattelisin, että välikausihaalaria olisi ehkä hyvä käyttää siihen 3-vuotiaaksi ja talvihaalaria mahdollisesti pidempään. 

Ajattelinkin, että nyt varmaan vielä mentäisiin haalarilla ainakin tuleva syksy ja kevät 2016.  Näin pitkälle sitä tulee mietittyä... Pidän kuitenkin hyvänä lisänä välikausille takkia, mutta koska löysin jo sen Reiman Tuike-takin koossa 98 niin siltä osin homma on paketissa. Sitäkin harkitsen, että tuon takin seuraksi ostaisi vain sopivat välikausihousut mutta sitten ei olisi mitään toista ulkovaatetta varalla, jos sille tulee tarve.

Mutta mennään lopulta siihen varsinaiseen asiaan eli haalareihin, jotka ovat nyt kiinnittäneet huomioni:


En muista enää mitä kautta päädyin näkemään Name It:n välikausipukuja, mutta tuo hauska idea kiinnitti huomioni: kun puku kastuu, niin siihen tulee erillinen kuvio. Tämä kikka taisi olla Alfa-nimisissä ulkovaatteissa. Tosiaan takkia emme tarvitse, mutta tuo aquan värinen softshell-takki on ihanan värinen ja siksi sen nyt tähän laitoin kuitenkin. 

Name It:n haalari kiinnostaa siitä syystä, että se on normaalihintaisena(kin) suht edullinen: siinä 50 euron hujakoilla. Ja kuitenkin vesipilarit haalarissa on 8000 eli mielestäni riittävät. Muuten kokemusta Name It:n ulkovaatteista ei ole, joten jos sieltä kokemusta löytyy niin kertokaa, mitä olette tykänneet.

Softshell haalarina kuitenkin epäilyttää, vaikkakin samassa kiinnostaa. Lähinnä mietin, onko sen käyttöaika rajatumpaa, koska korkeammilla plussakeleillä siinä kuvittelisi tulevan kuuma mutta sitten taas tietyille keleille se on varmasti oivallinen. Esimerkiksi nyt +5-7 asteen keleillä olen epäröinyt, tuleeko Antonille popin fleecevuoressa liian kuuma mutta selvästi pelkkä kuorihaalari olisi myös liian vähän... Onko siis softshell-haalarit miten monikäyttöisiä?


Reimalla ominaisuudet on ainakin näissä haalareissa sellaiset, mitkä kelpuuttaisin. Reiman useimmat kuviolliset haalarit on makuuni liian, sanoisinko stimuloivia, mutta tuo Heissan on melkoisen kiva uutuus (veikkaankin, että näitä ei alehinnoin nähdä koska menevät kaupaksi ilmankin). Unakite on vähän tylsästi vetoketjuja myöten kokoharmaa, mutta muuten harmaa haalari olisikin kiva - se tuntuu helpolta väriltä yhdistää eri asusteisiin ja on kovin sukupuolineutraali väri muutenkin. Tuo Topaasi on malliltaan ja yksityiskohdiltaan kiva, mutta värivaihtoehdot ovat vähän kiikunkaakun.

Nyt sitä tulee kiinnitettyä huomiota noihin ulkonäköseikkoihin, mutta todellisuudessa jos törmään ulkovaatteeseen, joka on ominaisuuksiltaan mielestäni hyvä eikä sen ulkonäkö aiheuta ainakaan mitään päänsärkyä niin silloin saattaisin hyvin sen ostaakin - jos se on siis hyvän hintainen. En siis ole siinä suhteessa erityisen nirso, vaikka kieltämättä se on aina eri asia ostaa jotain, mistä tykkää kaikin puolin.

Meiltähän löytyy nyt ensi talveksi Reiman talvihaalari koossa 92 ja sinänsä tuntuukin vähän hullunkuriselta, että mietin mahtuuko tuo 92 kokoa oleva popin haalari vielä syksyllä... Mutta kieltämättä ainakin Reima on reilumpaa mitoitusta ja kun aikoinaan tuota talvihaalarikokoa pähkäilin niin isompi taas tuntui oudolta kerta Reiman sivuilla ohjeistettiin, että jos lapsi on syksyllä 92cm pitkä niin 92 koon talvihaalari menisi todennäköisesti tulevan talven. Ja Antonhan on nyt jotain 80cm, niin enpä usko että Anton syksyllä olisi ainakaan tuota 92 senttimetriä. Heh, nyt kun näitä pähkäilen niin enpä ihmettele, miksi jotkut jättävät hankinnat vasta siihen, kun puku on tosiaan tulossa lapselle käyttöön...


No sitten on tämä pitkälti sama haalari, mikä Antonilla on nytkin käytössä. Tosin kuvan haalari on pelkkä kuorihaalari, koska isommissa ko'oissa ei taida tuota fleecevuorellista olla? Vaikka olen hehkuttanutkin käytössämme ollutta Polarn O Pyretin haalaria, niin minusta tuntuu että Antonille ei välttämättä toista tällaista isommassa koossa enää tarvita. Mietin tätä lähinnä siksi, koska kulutus ei (ehkä) ole niin suurta tuollaisella päälle parivuotiaalla. Lisäksi kerta jos on niin, että tähän ei sitä fleecevuorta saa suoraan niin joka tapauksessa pitäisi kaksi kerrosta pukea tietyillä keleillä ja silloin voisi hyvin kokeillakin jotain muuta merkkiä. Kieltämättä on myös ikävää, että nämä haalarit näyttää samoilta vuodesta toiseen... Antonin haalari löytyi aikoinaan juurikin alennuksesta, joten en popin haalaria suinkaan laske pois pelistä, mutta täytyisi sen toisenkin löytyä alehinnoin, jotta sen kotiuttaisin.

Tässä on siis mielessä useita kysymyksiä, joista osaan osaatte te ehkä neuvoa ja osan vasta aika näyttää. Eli siis:

- Tuleeko syksyisin vielä uusia välikausimallistoja ulkovaatteissa?
- Mihin aikaan yleensä välikausipuvuissa on alet?
- Onko teidän parivuotiaat käyttäneet enemmän kaksiosaisia vai haalareita ja missä koossa?
- Mitkä välikausivaatemerkit te olette kokeneet hyviksi? Tässä listasin nyt lähinnä näitä minulle jokseenkin tuttuja merkkejä.
- Teillä, joilta popin haalareita löytyy niin miten hyvin lapsi on mahtunut kokoaan vastaavaan haalariin? Mietin siis, onko tuo mitoitus kuinka pientä todellisuudessa ja mahtuukohan 92 haalariin loppusyksystä lämmikettä alle...

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Juuri ostin popin kuorihaalarin irroitettavalla fleecevuorella koossa 98 :) että löytyy isommistakin koosta kyseistä haalaria.

  Ja mielestäni pukujen kulutus vain kasvaa mitä suuremmaksi lapset kasvavat. Ainakin tällaisen havainnon olen tehnyt sekä töissä päiväkodissa että kotona äitinä :) tämäkin on tietenkin ihan lapsesta riippuvaa mutta ainakin näin yleisellä tasolla katsottuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, nettikauppaa tarkastelin niin siellä en ainakaan nähnyt isossa koossa. Mutta hyvä tietää, jos niitäkin kuitenkin löytyy.

   Voin toki olla asiassa väärässä, kun ei pitkää kokemusta löydy ja tähän mennessä on vaikuttanut siltä, että puku "kärsii" sitä vähemmän mitä vanhemmaksi Anton kasvaa.

   Poista
 2. http://www.polarnopyret.fi/tuote/kuorihaalari-98-128-(kerros-3)/60239838/

  Hei!

  Tuossa vielä linkki siihen popin fleecevuorelliseen pukuun. Ainakin kokoon 128 asti löytyypi :)

  Terveisin sama ano :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkähän mä en tuota huomannut aikaisemmin tuolla sivulla.. No, kiitos kuitenkin! :)

   Poista