Round 2.0: Raskausviikko 27.

24.2.15

Raskausviikko 27., 26+0


Paino: 55,4kg (+100g) Pari kiloa se tosiaan pamautti parin viikon sisällä aikaisemmin. Juurikin niihin aikoihin, kun tissit kasvoi ja nyt tuo paino menee taas entisissä viikkonousuissa.

Merkit kehossa: Ei tule mieleen mitään mainitsemisen arvoista. Tai no ehkä se, että tissit on nyt selvästi kasvanut niin, että pitäisi vaihtaa isompiin liiveihin. Plääh. 

Raskausoireet: Melko tavallista tälläkin rintamalla. Kunhan en vaan hirveästi kävele tai kumartele päivän mittaan, niin olo on kaikin puolin hyvä.

Ehkä lievästi on mielialoissa näkynyt muutosta. Meinaan välillä olla ärsyyntynyt enkä osaa paikantaa mitään syytä sille.

Nöpönen: Hirmuiselta mysteeriltä tuntuu, millainen otus mahassa möllöttää. En oikein osaa ajatella sitä kuin perusvauvana. Vaikea kuvitella sukupuolta, ulkonäköä. Ei mitään hajua myöskään, minkä kokoinen hän on nyt vaikkakin raskauskalenterit sanoo, että sikiöt alkaa olemaan siinä kilon paikkeilla tällä viikolla. 

Maha: Hiljalleen se alkaa näyttää minulle(kin) isolta. Minulta on tosiaan välillä kyselty, milloin on laskettu aika ja jostain syystä minusta tuntuu kuin he odottaisivat vastaukseksi, että pian. Ikään kuin he kysyisivät sitä laskettua ja vastauksen jälkeen katsovat mahaani arvioiden, miten isoksi tuo oikein kasvaa... Saatan kuvitella kaiken, mutta jännä kun en Antonista tällaista tuntenut.Fiilikset: Pohtivat ja meinaa tulla sellainen järjestelykausi päälle. Mietin, milloinka oikein hakisin pienimmät vauvavaatteet säilöstä pesuun ja tekisin niille kaappitilaa. Mihin mennessä kaiken pitäisi olla vauvan tuloon täällä valmista? Välillä myös mietin sitä, millaista se vauva-arki tulee tällä kertaa olemaan ja yllätynkö muutoksista.

Muuta mainittavaa: Loppuuko se toinen kolmannes nyt missä vaiheessa ja viimeinen alkaa? Tällä viikolla, ensi viikolla?

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Muistaakseni viimeinen kolmannes alkaa 27+0 :)
  Samaa olen miettinyt, milloin kannattaa laittaa kaiken valmiiksi? Vaatteet on pestynä ja silitettynä. Nimikin on nyt valmiina, mutta vain yksi kummi valittuna.. Milloin kannattaa pakata sairaalakassi ja koska olisi hyvä aika koota hoitopöytä? On se kumma kuinka nopeasti nämäkin asiat unohtaa. :) Onneksi tässä on vielä aikaa järjestellä asiat kuntoon, tänään olis jo 33+0!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain muistelinkin, että se on viikon 27. tienoilla mutta millä laskutavalla sitten...
   Alkuun pähkäilin, jos vaikka toukokuun alusta ottaisi kaikki vauvavaatteet esiin mutta tuo ehkä menee jo liian myöhäiseksi. Kummit meillä on oikeastaan ollut päätettynä alusta asti, vaikkakin välillä niistä on keskusteltu - tästä aiheesta onkin pitänyt kirjoittaa tänne.

   Sairaalakassin ehkä itse pakkaisin siinä viikon 36. tienoilla. Jotenkin en yhtään osaa kuvitella, että vauva tulisi maailmaan ennen viikkoa 39. :D Mutta sitten sitä taas miettii, miten hirveä tilanne olisi, jos vauva syntyy ennen aikojaan ja ei ole mitään tehnyt valmiiksi... Ehkä siis pelaa ennemmin varman päälle jos on aikaa asioita järjestellä :)

   Poista
 2. Mulla on ollut jo pitkän aikaa sänky kasattuna ja vaatteet lipastoon viikattuna. Teinkin Kirsin vaatteiden kanssa niin, että kaikki -tyttö- vaatteet meni koottain suoraan kirkkaisiin muovisiin säilytyslaatikoihin ja sitten semmoset molemmille käypäiset meni siskon pojalle käyttöön. Nyt niitä on sitten tullut sieltä koottain takaisin ja ne on helppo laittaa omaan koko-laatikoonsa odottamaan :) Meillä on kyllä niin kätevä kun on kaksi tyttöä peräkkäin ja ns vielä samaan aikaan saman kokoisia kun tuolla vuoden ikäerolla tulevat. :)
  Eilen illalla pakkasin sairaalakassinkin valmiiksi odottamaan, joka yö pelottaa että milloin se lähtö tulee.. Pe tulee rv 34+0

  Laku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kanssa pinnasänky kasattuna taaperoasetuksiin, kun sitä Antonille yritettiin. Ei olla sitten purettu pinnasänkyä kerta sille on taas kohta käyttöä. Itse olen aika samaan tapaan toiminut, että suht helppo ne pienimmät on tänne siirtää kun ovat samoissa laatikoissa. Pitäisi kuitenkin katsella tarkemmin, mitä vaatteita meiltä nyt oikein löytyikään kun ei meinaa muistaa enää niitä pienimpiä.

   Meilläkin on tämä toinen siinä suhteessa ajoittunut melko hyvin, kun Anton syntyi heinäkuun lopussa ja tämä toinen syntyy kesäkuun alussa. Jos ei merkittävää kokoeroa lapsille tule, niin sitten varmaan Antonin vanhat vaatteet pääsee helposti uudelleen käyttöön. Toki jos toinen on tyttö, niin sille nyt tulee myös niitä poikamaisempia juttuja.

   Jos tilanne on tuo, että lähtö tuntuu olevan lähellä niin silloin varmasti haluaakin, että kaikki on valmiina :) Minä tosiaan veikkaan, että tämä ei täältä ennen laskettua aikaa tule ellei sitten päädytä suunniteltuun sektioon ja silloin leikataan hiukan aikaisemmin.

   Poista