Round 2.0: Raskausviikko 26.

17.2.15

Raskausviikko 26., 25+0:

Paino: 55,3kg (+200g) Nyt taas viikko, kun painoa on tullut huomattavasti hillitymmin. Tosin välillä katson useammin tuon painon kuin kerran viikossa ja tosiaan se nesteiden määrä saattaa aiheuttaa puolenkin kilon heiton. Tässä kun parina viime viikkoina on näyttänyt, että olisi tullut se kilo viikossa niin jonain muuna kertana vaaka on näyttänyt puoli kiloa vähemmän. Vaikka siis yleensä pyrin punnitsemaan aina aamuisin ennen aamupalaa.

Merkit kehossa: Parhaillaan on vasen pohje kipeänä, koska kahtena yönä peräkkäin siihen tuli suonenveto/kramppi. Ai että on mukavaa herätä tuollaiseen... 

Mieskin on ruvennut kommentoimaan, että tisseihin on taas tullut "imettäjyyttä". Ensimmäisessä raskaudessa yllätyin siitä, miten kokonaisvaltaista rintojen muuttuminen on. Siis kun usein puhutaan, että ne kasvaa ja tummuu mutta en osannut varautua siihen, että nännit puskee läpi paksumpienkin liivien. Nyt tuo ei tullut enää yllätyksenä. 

Raskausoireet: Ne perinteiset: lantiokipu rasituksesta, satunnainen paine häpyluussa ja nivusissa jne. Välillä saattaa myös iskeä joku satunnainen himo, kuten eräs ilta rupesi tekemään mieli sulatettua juustoa.

Nöpönen: Kuluneella viikolla oli pari päivää, kun hän liikkui huolestuttavan vähän. Tuntui, että hän ei alkanut liikkumaan kunnolla edes ruokailujeni jälkeen ja mietinkin jo, pitäisikö käydä näytillä. Mutta sitten kun jotain muutamia liikkeitä onnistuin tuntemaan, niin päättelin että ehkä hän on kääntyneenä tuonne selkärankaani päin, jolloin en tietenkään liikkeitä onnistu tuntemaankaan niin hyvin. Sitten eräs yö Nöpönen olikin jotenkin poikittain vatsassa ja siitä lähtien liikkeitä on taas alkanut tuntumaan entisessä määrin. Viime yönäkin oli kunnon potkumaratoni päällä.

Maha: Se ei varsinaisesti tunnu isontuneen, mutta ilmeisesti on, koska housut mitä olen tässä talven aikana käyttänyt alkaa nyt tosissaan olemaan siinä rajoilla, saanko niitä mahan ympärille. Miehen ulkohousut on siis ollut aina ulkoillessa päällä. Toivottavasti tulisi nyt leudommat kelit, koska pitäisi pärjätä ohuemmilla housuilla kohtapuoliin.Fiilikset: Hyvät, vaikkakin välillä inhottaa se ajatus että kohtapuoliin on taas otettava ne Klexane-piikit käyttöön kun mennään raskauden viimeiselle kolmannekselle. Niin ja tuo on muuten aikamoista, että kohta alkaa jo kolmas sekä viimeinen vaihe! Ihana myös tietää, että Nöpösen selviytymismahdollisuudet kasvaa koko ajan suuremmiksi.

Muuta mainittavaa: Huomenna olisi se virallinen neuvolaraskauslääkärikäynti, millä nimellä tuota nyt kutsutaankaan. Kunpa siellä ultrattaisiin, ainakin hoitaja sanoi että tällä tutkivalla lääkärillä on usein tapana myös ultrata. Kiinnostaisi erityisesti tietää, paljonko Nöpösellä on painoa kun itse olen sitä niin vähän saanut. Ja kiinnostaisi myös tietää, vieläkö Nöpönen on tyttö vai onko sille nyt kivekset ilmestynyt.

You Might Also Like

0 kommenttia