Round 2.0: Raskausviikko 25.

10.2.15

Raskausviikko 25., 24+0: 

Paino: 55,1kg (+1kg). Kilo on taas tullut viikossa painoa, reilusti siis. Mutta en ole mitenkään vaivannut tuolla päätäni, koska kokonaisuudessaan paino on noussut 1,6kg tähän mennessä. Viimeksikin painonnousu oli runsainta näistä viikoista jonnekin sinne raskausviikolle 30. ja siitä se sitten rauhoittui. Olisi kuitenkin mukava, jos painonnousu jäisi kokonaisuudessaan alta sen 10kg, viimeksihän sitä tuli 12,5kg. Ei mitenkään hirveästi sekään, mutta silti tuostakin määrästä jäi neljä kiloa vartalolle.

Merkit kehossa: Suonistot on taas entisestään noussut enemmän pintaan, varsinkin rintakehään. On ne tissitkin kasvanut, koska nykyiset liivit alkavat välillä vähän tursuilemaan yli. Harvemmin ihmiset valittavat siitä, kun raskaudessa tissit kasvaa mutta se tuo minulle kyllä aika paljon päänvaivaa. Puhumattakaan sitten siitä, kun ne kasvaa maidon noustua. Voi itku.

Maha tuntuu täydemmältä; siis juurikin sellaiselta, että vauva on kasvanut eikä siellä ole enää niin paljon tyhjää tilaa.

Raskausoireet: Jotain liitoskivun tapaisiahan minulla oli alkuraskaudessa, sitten ne helpotti ja tuntuu nyt jälleen kovenevan. Jos pitkään joudun seisomaan tai kantamaan jotain raskaampaa, kuten kauppakassia niin se tuntuu pian selkä/lantio-alueilla.

Turvotusta ei ole muuten kuin lämpimässä suihkussa huomaan jalkojen turpoavan.

Se melko pitkään jatkunut selkä-kylki -kutina on loppunut!

Nöpönen: Temmeltää normaaliin tapaan. Tuntuu tosiaan reagoivan jo ääniin.

Maha: Näyttää kyllä paikoin isommalta. Napa on myös venynyt siihen malliin, joka viittaisi mahan kasvuun.


Fiilikset: Flunssan osalta melko huonot. Olen nukkunutkin viimeiset neljä yötä heräten tunnin välein ja muutenkin sängyssä olen yleensä ollut 7 tuntia kun aamulla ei enää jaksa sitä pätkittäisyyttä, niin sama nousta ylös. Jollain ihmeen voimalla sitä kuitenkin jaksaa painaa, koska eilenkin tein sitten gradua klo 11-18 (mies oli Antonin kanssa). Odotan kyllä sitä, että olen saanut opintoni loppuun ja sitten voin jotenkin kunnolla alkaa valmistautua tämän toisen vauvan tuloon ja samassa myös keskittyä Antoniin kokonaisvaltaisemmin.

Muuta mainittavaa: Nimi on kokonaisuudessaan päätetty niin tytölle kuin pojalle. Vanhempani puhuvatkin tästä vauvasta jo sillä tyttönimellä, mikä olisi tulossa. Tosin se häiritsee minua hiukan, koska vaikka nimi on melko varmaksi päätetty niin eihän sitä tiedä, jos vauva onkin poika ja muutenkin nimi varmistuu täysin vasta sitten, kun vauvan näkee. Mutta kyllä tässä taitaa kuitenkin käydä niin, että ne nimet tulee, mitkä meillä on mielessä. Yllättävää kylläkin, meillä oli ollut yksi tietty tyttönimi valmiina jo  joitain vuosia mutta nyt päädyimme kuitenkin vaihtamaan sen toisen nimen.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Voi olispa meilläkin jo nimi valmiina! Etunimi on päätetty, mutta toinen nimi on vielä keksimättä. Kolmas nimi tulee todennäköisesti olemaan sama kuin Neelalla (minun toinen nimi ja mies haluaisi että tytöillä olisi yksi sama nimi). Vielä kun keksisi sen keskimmäisen nimen.. On se vaan vaikeeta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinhän sitä on vielä aikaa ja muutenkin jos etunimi on jo mielessä, niin taidetaan olla voiton puolella :) En olekaan ennen törmännyt tuollaiseen, että lapsilla olisi yhteinen nimi käytössä muuten kuin toki sukunimen osalta.

   Mä alkuun pidin hyvin varmana, että toisillekin lapsille tulisi vain yksi toinen nimi kun Antonillakin on vain se yksi etunimen lisäksi mutta jos Nöpönen on tyttö niin hänelle olisikin tulossa nyt kolme nimeä.

   Poista