Raskauskuvat 25+5

22.2.15

Antonia kun odotin, niin otin ensimmäiset "viralliset" mahakuvat 25+5. Muistan tuon, koska se on merkattu ylös yhteen kuvaan. Olin ajatellut, että otan Nöpösestäkin samana päivänä kuvat ja se päivä koitti tänään. Täytyy kyllä sanoa, että kuvausfiilis ei kylläkään ollut mitenkään loistava. Lähinnä ärsytti kaiken vaikeus: ei ole kunnolla päivävaloa, ajastimella tulee helposti suttuisia kuvia koska kameran luo pitää kävellä ja se ei aina onnistu sitten tarkentamaan oikein, etälaukaisimella tulisi taas tabletti kuvaan mukaan... Sitten on ihan se perusjuttu, että on jokin hyvä idea, mutta sen toteutus on miltei mahdotonta kerta itse ei voi olla samaan aikaan sekä kameran takana että edessä. Ja miestä ei pitäisi pyytää kuvaamaan, koska siinäkin tulee hermostuttua, kun hän ei tajua ottaa juuri sellaisia kuvia kuin ajattelin. Puhumattakaan siitä, että osaisi ohjeistaa, miltä minä näytän. Argh!

No mutta jonkinlaiset kuvat sain nyt kuitenkin otettua väkipakolla. Tässä vertailun vuoksi kuvat parin vuoden takaa ja tältä päivältä:


Tuossa näkyykin melko hyvin vatsojen eroa. Antonistahan minulla kyllä maha oli kanssa ajan mittaan tuollainen alaspäin työntyvä, mutta tässä raskaudessa se on jotenkin kasvanut jo lähtökohtaisesti alemmalta.

Sitten muutamia muita otoksia:

Takuulla ammattivalokuvaaja saisi parempia kuvia, mutta toisaalta minulle on ihan riittävää että kotiolosuhteissa ikuistetaan jonkinlaiset kuvat. Onhan siinä enemmän tekemisen meininkiä, kun kuvaa itse - vaikka useampi kirosana kävi mielessä näitä kuvatessa.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Ihania ja kauniita kuvia! Ja miten ihanan suuri masu! Itsekin olen pienikokoinen (159cm) ja edellisessä raskaudessa välillä oikein ärsytti kun monet kommentoivat jo heti puolivälin jälkeen että oletpas iso tai että minä lähdin synnyttämään tuon kokoisena. Kutsuin itseäni mahavalaaksi, koska no, olin lopussa jo aivan valtavan kokoinen. Ihanaa, että kannat kuvista huokuvalla ylpeydellä ja rakkaudella suurta masuasi. Itse tulen 7 viikkoa perässä ja iloitsen jo mehevästä masustani, vaikka muistankin millaista se oli raskauden lopussa. :) kaikkea hyvää teille ja ihanaa odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tässä raskaudessa on tosiaan ollut kummallista se kun on tuntunut, että ihmiset kysyvät laskettua aikaa ja arvelevat sen jo kohta koittavan... Tai jotenkin minusta on tuntunut hiukan kiusalliselta ilmaista, että sehän on vasta kesäkuun alussa. Antonista en muista samaa kokeneeni, vaikka vatsoissa ei ihan merkittävää eroa ole kuitenkaan.

   Mutta kun useimmat tosiaan ottaa raskauskuvia niillä viimeisillä viikoilla (koska maha on jotenkin isommillaan) niin minusta tuntuu, että parhaat kuvat tulevat näiden viikkojen tiimoilla :D Vatsa on jo kookas, mutta ei niin hirmuisen valtava mitä se tulee minulla olemaan loppua kohden.

   Kiitos, hyvää odotusaikaa myös sinulle! :) Niin ja valaat ovat hienoja eläimiä ;)

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia! Neelaa odottaessa en ottanut tommosia kuvia, mutta vähintään kerran viikossa tuli räpsättyä muutama tavallinen mahakuva.
  Tällä kertaa oon ollut huomattavasti laiskempi ja mahakuvia tulee otettua vain silloin tällöin. Ehkä voisin sitten vastapainoksi ottaa muutaman tämmöisen hienomman kuvan :) Tämä kun on näillä näkymin viimeinen raskaus, niin olisi kiva saada kunnon muistot! Miten oot saanut otettua tommoset kuvat, että tausta on musta? Vai ootko muokannut jälkeen päin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen ollut nyt hiukan täsmällisempi sen suhteen, että olen ainakin viikottain ottanut sen mahakuvan vaikkakin sitten vaan peilin kautta. Kuitenkin Antonistakin useimmiten jälkikäteen tarkastelee näitä vähän enemmän ajatuksen ja panostuksen kanssa otettuja mahakuvia :) Kannattaa siis ottaa jotain tämän tapaisia, kun ei siinä loppujen lopuksi kovin kauaa mene :)

   Mulla on ihan vaan musta lakana heitettynä oven päälle :D Oon joitakin kankaita säilyttänyt juuri siinä mielessä, että niitä on helppo käyttää kuvien taustoina. Kyllähän niitä ihan oikeita valokuvataustoja myydään myös, mutta peruslakanat ajaa jokseenkin saman asian.

   Poista