Lääkärikäynti rv 25+1

18.2.15

Tänään oli se peruskäynti lääkärillä näin raskauden 25. viikon tienoilla. Enpä siltä hirmuisesti odottanut eikä se kovin erikoinen käynti ollutkaan. Sinänsä hyvähän tuo onkin, että ei mitään "erikoista" ilmene.

Ennen lääkärille menoa otettiin niitä perustietoja ylös:

18.2.-15. 25+1
Paino: 55,3kg
Painon muutos/viikko: +575g
Turvotus: -
Verenpaineet: 113/87 ja 112/81
Pissa ok.
Hemoglobiini: 115
Kohdunpohjan korkeus: 24cm
Liikkeet: ++

Verenpaineet otettiin tosiaan kahdesti, koska ne olivat nyt nousseet ja olin melko kiireessä kävellyt paikalle. Mutta verenpaineet oli kuitenkin samoissa lukemissa kuin ensimmäisellä neuvolakerralla, mihin niitä kuulema jatkossa yleensä verrataankin. Ne kun sattui käymään matalampina tuossa aikaisemmin. Hemoglobiini kuulosti minulle melko alhaiselta, mutta hoitajat vakuuttelivat, että normaali on raskaana olevalle eikä siis mihinkään rautalisään vielä kehotettu.

Lääkärille kun pääsin odottelun jälkeen, niin ensimmäisenä hän kyseli kuulumisia ja vointeja. En osannut muuta erityistä mainita kuin sen vasemmassa jalassa olevan satunnaisen paineentunteen. En ollut siitä siis erityisen huolissani, mutta lääkäri katsoi jalkaa kuitenkin. Tuohon tiettyyn kohtaan kun meinaa tulla välillä suonikohjua pintaan, mutta kerta alue ei ole mitenkään kova niin ei huolta. 

Lääkäri tosiaan ultrasi myös, mutta se oli sellainen pikainen ultraus ja kuvaruutu oli minun pääni takana. Hirmu selvästi en siis siitä nähnyt, mutta kasvot olivat nyt kuitenkin aika hyvin esillä. Muutenkin Nöpönen näytti enemmän "oikealta" vauvalta, vaikka olikin melkoisen kippuralla. Hiukan yllättäen hän oli nyt perätilassa. Näillä viikoilla se ei vielä varmaan haittaa, koska sikiö ehtii liikkumaan useammankin kerran pitkin ja poikin. Olisi kiinnostanut tietää, mikä Nöpösen painoarvio nykyisellään on ja miltä se sukupuoliasia nyt näyttää. Mutta en sitten kehdannut kysyä, kun siinä oli muutenkin sellasta rutiinin tuntua ja tärkeimmät katsottiin eli Nöpösen vointi, istukan kunto jne.

Sanoin kylläkin lääkärille siitä, että minusta on tuntunut erikoiselta, kun tässä raskaudessa sitä painoa on tullut selkeästi vähemmän kuin viime raskaudessa. Lääkäri sanoi, että hyvin maha kuitenkin käyrillä kasvaa, että se ei anna aihetta huolestua. Kehotti kuitenkin lisäämään vähän ruokamääriä, en tosin näe tuolle niinkään itse tarvetta. Lähinnä siis vaan murehdin, että jos istukassa olisikin jotain häiriöitä tai jotain muuta vastaavaa, miksi Nöpönen ei kasvaisi. 

Nyt pitäisikin sitten taas odotella päälle kymmenen viikkoa, että näkee Nöpösen ultrassa seuraavan kerran. Tuolloin viikolla 36. on siis taas se synnytystapa-arviointi ja lääkärikin siitä muistutteli ja sanoi, että niitä magneettikuvia minulle ei ole näköjään automaattisesti määrätty (mistä rakenneultrassa olikin jo puhetta) ja tuolla synnytystapa-arvioinnissa sitten katsotaan, miten sen asian suhteen edetään. Tuota ennen olisi toki käynti siellä pelkopolillakin, mutta vielä ei ole ainakaan tullut postissa sinne aikaa.

You Might Also Like

0 kommenttia