Kuukauden kakku: kolmen suklaan juustokakku

9.2.15

Tein tosiaan "kuukauden kakun" näin synttäreiden ajalle. Ajattelin pitäytyä edelleen suklaan maussa, koska se on aina varma nakki, jos kakulla on useampia syöjiä. En ollut kuitenkaan koskaan aikaisemmin tehnyt juustokakkua enkä ollut käyttänyt liivatetta, joten siltä osin jotain uuttakin tuli kokeiltua.

Reseptin kakkuun löysin googlailujen jälkeen Kinuskikissan sivuilta. Jospa nyt olisin ahkerampi ja laittaisin vielä nuo ohjeet tähänkin.Ohje on 24cm:n irtopohjavuoalle, mutta määriä muuntelemalla kakusta saa tietenkin juuri sen kokoisen kuin on tarve!
Pohja:
175g Domino keksejä
50g voita tai margariinia

Murusta keksit pieneksi muruksi. Itse käytin murentamisessa apuna aluksi veitseä ja perunanuijan puutteessa hakkasin keksejä täydellä pilttipurkilla, toimi hyvin!
Sulata voi ja sekoita keksimurujen sekaan.
Levitä seos tasaisesti leivinpaperilla päällystetyn vuoan pohjalle.
Laita sivuun tai jääkaappiin odottamaan täytettä.


Täyte:
8kpl liivatelehtiä
3x 130g suklaata, minulla oli Pandan valko-, maito- ja tummaasuklaata jokaista yksi levy
0,5dl sokeria
4dl vispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa

Täytteen voi tehdä joko kolmessa osassa tai sekoittaa kaikki aineet (suklaita lukuunottamatta) keskenään ja jakaa seos kolmeen osaan. Minä jaoin silmämääräisesti, koska kerroksien ei tarvinnut olla niin justiinsa saman paksuisia.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, itse jaoin levyt kolmeen osaan varmuuden vuoksi ennen kolmeen eri kylmään veteen laittamista.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri.
Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, vatkaa tasaiseksi.
Sulata alimman kerroksen suklaa ja yhdistä se kermavaahtotuorejuusto seokseen.
Sekoita tasaiseksi – etenkin maito- ja tummasuklaan kanssa tässä on oltava tarkka, että väristä tulee tasainen!
Sekoita liivate kuumaan veteen ja yhdistä se muun täytteen kanssa.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
Sekoita kaikki suklaat oman täytekolmanneksen kanssa.
Anna kerrosten jähmettyä n. puoli tuntia (mitä pidempään sen parempi) ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.
Kun kaikki kerrokset on tehty jähmetä kakkua jääkaapissa vielä vähintään neljä tuntia – itse tosin annan juustokakkujen olla jääkaapissa yön yli ennen niiden tarjoamista.

Tämän kakun tekeminen oli mielestäni kovinkin miellyttävää, vaikka ajallisesti siinä menikin kun odottelin aina jokaisen kerroksen hyytymistä 45min ennen toisen kerroksen päälle laittoa. Mutta muuten tosiaan hyvin simppeli ja tuntui jännältä, kun ei tarvinnut uunia käytellä. Eniten jännitti se liivatteen käyttö, että jähmettyykö se vai ei mutta se menikin ongelmitta.
Odotin, että kakku olisi ällön imelä mutta ei se ollutkaan. Jopa minä pystyin syömään sitä useamman kuin viisi lusikallista. En kuitenkaan kokonaiseen palaan kyennyt, kun melko tuhtiahan tuo muuten on. Muuten kyllä kaikki tuntuivat tykkäävän.
Jälkikäteen mietittynä kokeilisin laittaa öljyä kakkuvuoan reunoille, jotta sivupinnoista tulisi ehkä sileämmät. Muutenkin juhliin kakun pintaa koristelisin jollain, mutta näin pienellä porukalla vietetyillä synttäreillä en kokenut tarpeelliseksi ruveta panostamaan kakun ulkonäköön. Koristelujen kanssa on sitten helpompi säätää, kun on kakun perusteko hallinnassa.
Tästä on kuitenkin hyvä lähteä kokeilemaan muitakin juustokakkuja, koska niiden teko osoittautui kivemmaksi ja helpommaksi kuin kuvittelin.


You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Nam hyvän näköistä :) Ja on kyllä helppo ohje!
  Mä oon tehnyt monta kertaa valkosuklaajuustokakun ja siihen tulee tosi paljon eri aineksia. Muutenkin siinä on monta eri vaihetta, nyt sen tekeminen käy helposti mutta tuo sun laittama ohje on paljon yksinkertasempi. Pitääkin kokeilla sitä seuraavalla kerralla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kun ei tosiaan kokemusta muista juustokakuista ole, niin en osaa vertailla reseptien helppoutta mutta tuohon päädyin kylläkin, kun se vaikutti ymmärrettävältä ensikertalaisellekin :)

   Poista