Koetulokset

12.2.15

Lääkäri tuossa soitteli niistä Antonin koetuloksista ja minun mututuntuma osui siltä osin oikeaan, että missään tuloksissa ei ollut hämminkiä. Tulehdusarvot olivat normaalit (vaikka Antonilla oli tosiaan ollut sitä kuumetta edeltävänä päivänä), hemoglobiini oli 110 ja mitä kaikkea se nyt luettelikaan, niin kaikki oli kuulema normaalisti. Keliakia-arvot olivat myös negatiiviset, joten se voidaan laskea pois laskuista. 

Jostain syystä heillä oli nyt kuitenkin jäänyt ottamatta se joku maitoresistenssijuttu ja sen takia Antonia täytyy taas uudelleen käyttää verikokeissa. Tosi mukavaa. Mehän käytiin jo ensimmäisen kerran ja siellä paljastui, että keliakiatestejä varten olisi pitänyt olla syömättä 12h. Eipä kukaan tuosta ollut meille sanonut eikä ollut tullut mieleen tutkia nettiäkään aiheen tiimoilta, joten meidän oli käytävä tällä viikolla toiste siellä kokeessa. Ensimmäisellä kerralla otettiin kuitenkin muita näytteitä ja kai tuo sinänsä oli hyvä jakaa, koska aika monta pullollista ne olisi muuten kerralla ottaneet.

Kokemuksena se ei tietenkään ollut mukava, mutta ei nyt traumaattinenkaan. Stressasin sitä etukäteen paljon enemmän ja meinasin itkeä jo pelkästä ajatuksesta, että Anton itkee ja ei ymmärrä sitä tilannetta. Anton sanoikin siinä tiuhaan "mennään, mennään" sen merkiksi, että halusi tilanteesta pois. Onneksi hän kuitenkin rauhottui hyvin äkkiä verikokeen oton jälkeen mutta selvästi seuraavalla kerralla tajusi homman jujun heti, kun hoitaja tarttui hänen käteensä. Toisaalta vaikka hän tajusikin, niin se vaikutti myös siltä, että hän tajusi ottaa sen sellaisena ikävänä asiana, joka menee kyllä ohitse.

Lääkäri kertoi, että meille tulee nyt kuitenkin lähete lastenpolille ilmeisesti sen maitoallergiajutun takia. Ei oikein osannut sanoa, kuinka asiaa vielä tutkitaan mutta sen näkee sitten. Tuota ennen olisi käytävä vielä niissä yksissä verikokeissa.

Mutta kyllä tuo minusta alkaa vielä vahvemmin tuntumaan siltä, että meidän poika on nyt vain pienikokoinen ja kasvaa keskimääräistä hitaammin. Onneksi hän kuitenkin terve on pienestä koosta huolimatta.

You Might Also Like

0 kommenttia