Kenkästressiä (+ alevinkki)

28.2.15

Hyvää lauantaita! Minun viimeisin vuorokausi on sisältänyt hiukan stressiä ja ahdistusta ja tavallaan typerästä aiheesta. Kerrottakoon nyt näin alkuun teillekin ostovinkkinä, että brandos.fi sivustolta saa tilattua kolmet kenkäparit kahden kenkäparin hinnalla. Aika hyvä diili siis, jos on tarpeen ostaa useampia kenkiä perheeseen/jollekin. Ajattelin itse ottaa hiukan riskillä ja tilata Antonille kenkiä, koska niitä hän tarvitsee keväälle/kesälle. Tuolla kun on vielä todella laaja valikoima.

Ei ollut tarkoitus tulla kertomaan, mitä kenkiä päädyin tilaamaan vaan enemmänkin halusin purkaa sitä ahdistusta, mikä voikaan syntyä kenkien valinnasta. Otan varmaan tämän asian liian vakavasti, mutta kun on lukenut kenkien hankinnasta pienelle lapselle niin äärimmillään sitä jää miettimään, teenkö nyt huonoja valintoja ja pilaan lapseni jalat... Sitä pohtii, mikä on hyvä materiaali, hyvä kengän muoto, hyvä koko, millainen pohja, nauhat/tarrat vai mitkä?

Toki voisin ehkä päästä helpommalla, mikäli vaan kävelisin lapsen kanssa johonkin kenkäkauppaan silloin kun niille kengille todellakin tarve on. Voisin siis päästä helpommalla, mikäli osaisin asennoitua noin. Olen kuitenkin luonteeltani sellainen, että kun on tarve tehdä jotain hankintoja niin ne tavallaan vie hirmuista ajattelukapasiteettia enkä pääse ruksaamaan tehtävää suoritetuksi ennen kuin se jokin tarvittava asia on hankittu. Tästä syystä johtuen kävin sitten ostamassa Nöpöselle yhden mekon, mikä saa mennä nimiäismekkona, mikäli kivempaa ei osu kohdalle - ja onhan tuota kesällä muitakin juhlia. Nyt voin kuitenkin sivuuttaa tuon mekkopohdinnan, koska se alkoi käydä rasittavaksi. Välillä ajattelut meinaa mennä niin äärimmilleen, että mietin jo kevään 2016 välikausihaalaria. Onneksi järki tulee kuitenkin vastaan ja sanoo, että ei tässä todellakaan kiire ole. 

Mietin sitten eilen, olikohan minun vanhemmillani lainkaan samanlaista tai ylipäänsä niillä vanhemmilla, joilla ei ollut nettiä käytössä. Kun nythän sitä altistuu netin kautta hirmuiselle määrälle mielipiteitä ja tuoteselostuksia. Sitten sitä pyritään etsimään omalle lapselleen se paras vaihtoehto. Minulla parhuus on siis useimmiten sitä, että hinta ja laatu kohtaa. En koe tarvetta pukea lastani merkkivaatteisiin tai vastaaviin. Niissä voi hyvinkin olla parempi kangaslaatu mutta silti hintaero on mielestäni kohtuuton ketjuliikkeiden laatuun. Mutta kengissä ja ulkovaatteissa haluan sellaista, missä lapseni olisi hyvä olla ja joiden ominaisuudet vastaa ilmaston vaatimuksia. Kun sitten pyrkii selvittämään, mikä tuote olisi paras lapselle kuitenkin kohtuullisen hinnan rajoissa, niin siinä voi helposti pää mennä pyörälle nettiä selatessaan. Tällä tavalla minulle on nyt käynyt kenkien suhteen.

Kolmet kengät on nyt kuitenkin Antonille tulossa. Minua ahdistaa, teinkö oikeat valinnat vaikka eihän minun niitä todellakaan tarvitse pitää. Tuotteilla on 30 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Rauhassa voidaan siis kokeilla ja mittailla, miltä kengät livenä vaikuttaa. Näitä asioita pyrin itselleni sanomaan ja keskittymään johonkin muuhun, mut silti mieltä välillä vaivaa se, mitkä kengät Antonille nyt oikein olisi hyvä hankkia. Uskallanko edes vielä ostaa kesäksi kenkiä valmiiksi? Antonin jalka mitä todennäköisemmin kasvaa hitaasti, mutta ainahan se on pyrähdyksen mahdollisuus. Toisaalla uudet kengät voi aina myydä tai vaikka säilyttää tälle toiselle lapselle. Luin muuten tuostakin, että jalkafysioterapeutti sanoi, että aivan hyvin voi käyttää kenkiä sisarukselta toiselle, mikäli kenkä on hyvässä kunnossa eli pohja ei ole kulunut tai kenkälesti ihan littaantunut. No okei, ehkä sitä ehtii miettimään joskus tulevaisuudessa, käytänkö Antonin kenkiä Nöpösellä... Jos nyt alkuun vain selviäisin siitä, että osaan valikoida Antonille kengät.

Mutta joo, käykää ihmeessä kurkistamassa brandoksen valikoimaa jos teillä on useammat kenkäparit kiikarissa. Mutta en ota vastuuta, jos teillekin nousee asiasta samanlaista stressiä kuin minulle. 

Löytyykö sieltä samanlaisia tapauksia, jotka välillä ahdistuu liikaakin, kun pitäisi tehdä jotain hankintoja? Yritättekö saada mielenrauhan tekemällä päätöksiä vai mitä keinoja käytätte?

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Joo mulla on samanlaista.. Varsinkin kenkien kanssa. Nyt oon kuitenkin tilannut Superfitin lenkkarit ja uskon että ne on hyvät. Ainakin tuota merkkiä on kehuttu. Mutta toisetkin kengät ajattelin hommata. Citymarketissa näytti olevan Lotta&Lassi lenkkarit alennuksessa, niissä olis plussana myös vedenpitävyys. Ja kun käytiin niitä kokeilemassa, niin vaikutti hyviltä. Vielä kun osais arvioida koon oikeen. Tee sitten postausta kengistä kun ne on tullut perille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli lähellä, että olisin ostanut Antonillekin Superfitin vedenpitävät lenkkarit. Ne olisi ollut lyhytvartiset, niin olisi mennyt hyvin keväällä/alkukesästä. Olisi ollut nimittäin puolella hintaa, mutta ei ollut Antonille sopivaa kokoa jäljellä. Meillä on talven ollut Superfitin goret ja en ole huomannut mitään valittamista. Ihan uudenveroisilta ne vieläkin tuntuu. Päädyin nyt sitten kuitenkin kokeilemaan vaihteeksi muita merkkejä, tai mikäli nyt päätän pitää ne tilaamani kengät. Juu, pitää kertoilla niistä sitten tarkemmin.

   Mä laskin Antonille nyt silleen, että kun sen jalka on 12cm tällä hetkellä niin pyrin ostamaan 14cm pituisia kenkiä. Siinä olisi se puoli senttiä aikaa vielä kasvaa ja 1,5cm jäisi toivottavasti sitten, kun kenkä tulee tosiaan käyttöön. Saas nähdä, miten onnistuin ja miten kengät vastaa kokoluokitustaan.

   Poista