Katsaus Antonin vanhoihin ja muutamiin uusiin vaatteisiin

11.2.15

Yleensä tosiaan ostan Antonille vaatteita aina alesesonkien aikaan. Nyt kun Antonin kasvu on kuitenkin ollut melko hidasta, niin en nähnyt kovinkaan suurta tarvetta ostaa hänelle vaatteita talvialennuksista. Siksi jäi siis "aleaarteet" esittelemättä, kun sellaisia ei tullut. Tosin mitä nyt aleja ylipäänsä kiertelin, niin ihan kuin lasten vaatteissa olisi ollut todella heikosti tavaraa myynnissä. Tekikö kukaan muu samaa huomiota? Siinäkin mielessä siis onni, että nyt ei vaatetta erityisemmin tarvinnut ostella.

"Erityisemmin" viittaa siihen, että ei tosiaan ollut tarve ostaa kokonaista vaatearsenaalia uudessa koossa, mutta muutamia vaatehankintoja  tässä vuoden alussa olen tehnyt Antonille. Ensimmäinen oli se seuraavaksi talveksi kaavailtu Reiman talvihaalari, josta täällä jo kerroinkin. Koko 92 vaikutti hyvältä, vaikkakin kieltämättä aina se vähän jänskättää, onko osannut koon arvioida oikein vuoden etukäteen. Anton on pärjännyt tämän talvena hyvin sillä Ticket to Heavenin snowbaggiella, joka on siis kokoa 80. Vähän murehdin, riittääkö tuon puvun lahkeen pituus istuessa mutta on se riittänyt. Muutenhan tuossa haalarissa on edelleen tilaa.


Talvikengistä voisin mainita myös sen verran, että ne ostamani Superfitin gore-texit ovat menneet koko talven. Välillä kyllä mietin, onko ne riittävän lämpimät mutta meillä ei ulkoilla pahimmilla pakkasilla eikä muutenkaan Antonin varpaat ole tuntuneet kylmiltä. Mikäli Anton peuhuaisi pidempiä aikoja talvisin ulkona, niin sitten kokisin tarpeelliseksi vielä jotkut lämpimämmätkin kengät. Koonsa puolesta kengät taitaa juurikin passelisti mennä talven yli. Tammikuussa viimeksi tarkistin niin siihen jäi vielä yli sentti kasvuvaraa.

Niin ja Antonhan ei tosiaan "osaa" ollenkaan käyttää käsiään ulkona, jos niissä on toppahanskat. Reiman vetoketjulliset toppahanskat ovat kyllä olleet helpot pukea sinänsä, mutta Antonin peukku ei pysy ollenkaan siellä peukun kohdalla eikä Anton saa hanskoilla mistään kiinni. Usein ne hanskat jääkin sitten vähän tuonne haalarin hihojen sisään. Tässä suhteessa ulkoilut onkin ollut Antonille varmaan vähän ankeita ja koko perhe odotellaan, että päästäisiin laittamaan Antonille ohuemmat hanskat käsiin.

No mutta päätarkoitus oli kirjoittaa niistä muutamasta uudesta vaatehankinnasta, vaikka nyt tuntuikin olevan enemmän asiaa noista vanhoista. Antonilla alkoi tosiaan käymään yöhaalarit pieneksi. Olin tuumaillut, että ostaisin seuraavaksi kaksiosaisia yöpukuja, koska niiden kanssa on huomattavasti helpompi pottailla ja muutenkin kun Antonia on helpompi pukea kaksiosaisiin. Koska Anton ei ole missään hirmuisissa mitoissa, oli yllättävän vaikeaa löytää noita kaksiosaisia yöpukuja. Mutta onneksi on Next. Tuoltahan olen kylläkin usein muutenkin Antonin yökkäreitä tilannut, koska niissä on hyvä hinta ja laatu. Parempi ainakin kuin lindexillä. Onnekseni Nextiltä löytyi myös noita kaksiosaisia, vaikkakaan alkuun en ollut erityisen mieltynyt kuosivalintoihin. 

Päädyin tällä kertaa tilaamaan Antonille niin poikakuviolliset vaatteet kuin olla ja voi. En sen takia, koska ne tulee pojan päälle vaan Anton nyt sattuu elämään jotain auto-vaihetta. Ja nuo yökkärit oli myös kivan värikkäät.


Ja kylläpä muuten Anton tykkää noista! Hän tökkii aina mahaansa tai jalkojaan: "auto! auto! auto!" ja kieltämättä yöpuvun pukemisesta on tullut helppoa, kun Anton itse innokkaasti haluaa autot päälleen. Kun nuo yöpuvut saapui, niin ne näytti minun silmiin jotenkin tosi isoilta mutta eipä ne Antonille niin isoja ollutkaan, vaikkakin kasvuvaraa hiukan on. Tilasin siis 1-1,5 -vuotiaan koossa ja niiden pitäisi vastata 86cm mitoitusta. On kuitenkin sellainen tiukahko malli ja noiden resorien ansiosta lahkeet ja hihansuut pysyy hyvin paikoillaan. Ja voisin taas hehkuttaa, miten hyvin tuolla Nextillä menee se toimitus. Sähköpostiin tuli viime perjantaina ilmoitus, että ne on lähetetty ja jo samana päivänä tuli tekstiviesti, millä sai valikoida toimitusajan. Paketti olikin sitten oven takana kuljettajan kera saman päivän alkuiltana.Kun nyt ollaan hiljalleen tosiaan siirtymässä noihin kaksiosaisiin, niin Anton on saanut myös kaksi uutta paitaa. Tosin näin talvisin pidämme niiden alla vielä hihattomia bodeja, jotta selkä ei pääse paljaaksi. Molemmat paidat ostin H&M:ltä ja 86 koossa. Todennäköisesti nuo menee siis vielä syksylläkin päälle. Paidat ovat kyllä käyneet jo Antonin päällä, mutta nämä "mallikuvat" ovat juurikin sellaisia arjessa otettuja snapshotteja mutta kyllä niistä olennaisin näkyy eli se paita:

Kesän tullessa täytynee kyllä tehdä Antonille joitain kesävaatehankintoja. Keväälle on  valmiina jo se viime syksynä käytetty popin välikausihaalari, joka näillä näkymin saattaa mennä kyllä syksynkin kerta on koossa 92. Eipä tuon haalarin hinnaksi sinänsä tullutkaan niin kauheata summaa, jos sen jakaa kolmelle välikaudelle. 

Miten te muuten toimitte: puetteko lapsenne aina hänen kokoaan vastaaviin vaatteisiin vai jätätte vähän/reilummin kasvuvaraa? Itse ainakin olen vähän jopa yllättynyt, kuinka pitkään sitä lopulta pystyykin pitämään samaa vaatetta näinkin pienellä. Osittain Antonin kasvuvauhti varmasti vaikuttaa, kun ei ole tullut niitä yllätyspyrähdyksiä mutta toisaalta aika ongelmattomasti voi myös paitojen hihoja kääriä tms. Ja onhan nuo aika hyvin lastenvaatteita suunnitelleetkin. Eräät Antonin housut on ollut hänellä nyt vuoden käytössä, koska niissä on niin pitkät resorit eikä housut näyttänyt mitenkään kummallisilta vuosi käytössä eikä ne näytä nytkään.

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Kivoja ostoksia :) Oon kuullut muiltakin, että tuolta Nextiltä kannattaa tilata. Seuraavat hankinnat voiskin tehdä sieltä! Meillä oli syksyllä Popin vk-haalari koossa 80 ja se jäi jo pieneksi. En sitten osannut päättää minkä koon otan keväälle, joten ostin 86 ja 92 kokoiset haalarit. Me ulkoillaan aika paljon, joten tykkään käyttää sopivia vaatteita Neelalla. Kuitenkin kasvuvaraa pitää olla, eli haalari pitää olla reilu mutta ei liian iso kuitenkaan! Tuo pienempi haalari on jo tullut ja se olikin semmoinen sopivan reilu, menee sitten tämän kevään ja isompi tulee käyttöön syksyllä. Sisävaatteissakin tykkään käyttää pikkusen reiluja ettei vaatteet vaan purista mistään. Mutta täähän onkin vaan makuasia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En hirmuisesti ole nyt innostunut Nextin viimeisistä mallistoista, mutta jospa kesäksi tulisi jotain kivaa. Muistan, että silloin viimeksi raskaana ollessani tykkäsin kovasti niiden tyttöjen vaatteista mutta en niitä sitten hankkinut, koska Anton oli poika. (Ne oli siis hyvinkin tyttömäisiä.)

   Hui, kaksi popin haalaria kerralla - mahtoi tulla hintaa. Mutta toisaalta joskushan se raha kuitenkin menisi. Tosin minusta tuo 92 haalari on ollut ihan jees jo viime syksynä, koska sitä pystyy tosiaan pussittamaan sieltä selästä niin ei jää hankalan kokoiseksi käytössä. Niin ja Antonhan ei vielä viime syksynä kävellyt, joten se haalarin isous ei haitannut sillä tavalla kävelemistä. Vähän kyllä itseäni epäilyttää, meneekö se 92 haalari ensi syksyllä vielä sen fleecenkin kanssa. Kun sehän pienentää aika paljon sitä sisusta. Jos tekee tiukkaa, niin villahaalari vie varmaan vähemmän tilaa siellä alla.

   Poista
  2. Kirjotin vähän huonosti, nää haalarit ei oo siis Popin. Pienempi on Reima ja isompi Ticket, molemmat ostin käytettynä mutta uudenveroisina. Reiman haalari maksoi vaan 27€ ja Ticketin haalarista maksoin 40€ :) Muutenkin ostan haalarit joko alesta tai jos löydän uudenveroisen, niin ostan käytettynä.

   Pitääkin käydä kurkkaamassa noita Nextin sivuja.

   Poista
  3. Ahaa! Jotenkin tosiaan oletin, että kyse olisi popin haalareista :) Esittelehän jossain vaiheessa nuo haalarit blogissasi, niin pääsee kurkkaamaan millaisiin päädyit :)

   Poista
 2. Kivoja uusia vaatteita olet ostanut :) Itse asiassa olen itse katsellut pojalle juuri noita samoja yökkäreitä Nextiltä, mutten vielä tilannut, kun mietin vielä unihaalarin ja tuollaisten kaksiosaisten välillä.

  Me ostettiin nyt välikausihaalariksi Popilta sellainen ei-fleecevuorillinen kuorihaalari koossa 92. Kokeiltiin kaupassa ja oli vielä reilu, mutta kuitenkin sellainen, että pystyy pitämään jo nyt keväällä. Koko 86 olisi varmaan ollut nyt juuri passeli, mutta ei kyllä luultavasti mahtuisi sitten enää syksyllä. Yleensä tykkään kyllä pitää pojalla aina hyvin istuvia ja sopivia vaatteita, mutta kun tuolla haalarilla oli hintaa niin paljon, että pakko mahtua vähän kauemminkin mielellään :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippunee varmaan juurikin siitä, miten tykkäät itse poikaasi pukea: onko hän selällään puettaessa vai seisoo? Antonista kun alkaa olemaan jo siihen, että hän itse laittaa jalat housuihin jne. Ja tosiaan tuo pottailun helppous vaikutti myös valintaan. Yöhaalareissa suosin itse vetoketjuja, jos mahdollista koska onhan niissä napeissa aina oma hommansa, erityisesti jos lapsi tykkää rimpuilla puettaessa :D

   Toki hyvin istuvat ja sopivat vaatteet on aina paremman näköisiä kenen tahansa päällä, mutta jotenkin tuntuu turhalta ostaa Antonille vaatetta, josta epäilee että se menisi parissa kuukaudessa pieneksi. Anton kun on juuri siinä 80 koossa, niin nähtäväksi jää milloin tuo koko 86 alkaa olemaan täysin sopiva. Tosin housuissa olen koon suhteen tarkempi, koska liian isot housut hankaloittaa jo liikkumista.

   Meillä otettiin se 92 haalari juurikin aikoinaan sen takia reilussa koossa, jotta ei jää varmasti pieneksi ennen tätä tulevaa 2015 kevättä mutta kyllä tuo nyt vahvasti näyttää siltä, että se menee vielä syksynkin. Mutta tuohan ei haittaa kyllä yhtään :D

   Poista
 3. Vinkki samanikäisen pojan äidiltä: laita ohuet villalapaset paksumpien rukkasten sisään. Kun peukku on löytynyt ohueen lapaseen, se pysyy myös sitten paremmin kohdillaan kun on paksumpi hanska kädessä ja lapsi voi paremmin "tehdä jotain" ulkona... :) t.Elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, pitääpäs kokeilla! :) Tosin eikö sitten käsille tule tosi kuuma? Yksi vaihtoehto voisikin olla jo näin keväämmän puolella laittaa villalapanen ja sitten kurahanskat. Tuli nyt tuosta ideastasi mieleen.

   Poista
 4. Joo, siis toki tuo toimii parhaiten kylmemmillä ilmoilla.. ja tuo VILLAlapanen ehkä kuulostaa..hmm, kuumalta ;).. meillä ollut pojalla käytössä H&M:n superhalvat neulelapaset(?!) ja itseasiassa ne päällysrukkasetkin on H&M:n, ei mitkään varmaan ihan lämpimämmästä päästä. Nämä ovat ollu hyvä yhdistelmä pakkasella :) joo ja hyvä idea tuo laittaakin keväämmällä kurahanskat! Jee! :D -Elisa ps.piti ihan tarkistaa lapasten "koostumus": akryylia, polyamidia, polyesteriä, elastaania. Eli mitkä liekään oikealta nimeltään ;) hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt ollut Reiman toppahanskat, niin niihin olisi varmaan liikaa jos vielä neulelapaset (se sana ehkä olisi hyvä :D) laittaisi alle. Mutta pitää ehdottomasti kokeilla tuota systeemiä kurahanskojen kanssa! :)

   Poista