Äitiysavustus

9.2.15

Laitoin tuossa tosiaan viime viikolla vetämään Kelalle ne äitiysavustus ja äitiyspäiväraha hakemukset. Aina silloin tällöin näkee kirjoituksia "äitiyspakkaus vai äitiysavustus rahana" teemalla, mutta eipä minulla siinä kauheasti ollut itselläni pähkäiltävää, kummanko ottaisimme.

Me päädyimme siis ottamaan äitiysavustuksen rahana. Tähän vaikutti yksinkertaisesti se, että rahalle on enemmän käyttöä kuin äitiyspakkaukselle. Meillä on tallessa Antonin äitiyspakkauksesta saadut vaatteet ja tarvikkeet. Ne menivät hyvin Antonilla, joka syntyi heinäkuussa ja varmasti menee myös Nöpösellä, joka todennäköisesti syntyy kesän alkuun. Varmasti äitiyspakkaus on rahallisesti arvokkaampi kuin tuo rahana saatava 140 euroa, mutta tarpeen mukaan tässä asiaa enemmän mitataan eikä rahallisen arvon.

En itse myöskään ole erityisen ihastunut tuohon äitiyspakkaukseen, minkä saisimme halutessamme mutta mielestäni aina noista pakkauksista löytyy jotain kivaa ja jotain vähemmän kivaa. Jos kyseessä olisi ensimmäinen lapsi, niin on vaikea kuvitella tilannetta, että jättäisin pakkauksen ottamatta - ei siinä niiden tuotteiden ulkonäkö niin paljon paina. Ja toki äitiyspakkauksen saaminen on varmasti kokemuksena myös erityinen. Siksi ymmärränkin heitä, jotka haluavat sen pakkauksen ottaa jokaisen lapsen kohdalla, vaikka muuten eivät sille erityistä tarvetta näkisikään.


Miten me meinasimme sitten tuon raha-avustuksen käyttää? Alusta asti on ollut puhetta, että se sijoitettaisiin oikeastaan siihen isoimpaan hankintaan, mikä toisen lapsen myötä täytyy tehdä eli kuljetusvälineeseen. Koska niitä tuplarattaita emme aio hankkia muuta kuin jos niille myöhemmin esiintyy välttämätön tarve, niin äitiysavustus menisi siihen kantoreppuun.

Näillä näkymin olisimme muuten päätymässä siihen Tulaan, vaikkakin kieltämättä se tuntuu kalliilta sijoitukselta. Mutta koska Tulaa on kehuttu mukavammaksi pienikokoisimmille kantajille ja itse kuulun siihen kategoriaan, niin haluaisin pelata varman päälle sen suhteen, että reppua on myös mukava käyttää. Lisäksi Tulalla tuntuu olevan helpompi ja korkeampi jälleenmyyntiarvo. Niin ja kun tosiaan se seisomalautamahdollisuus tuli sittenkin noihin Brio Smileihin, niin kantoreppua ei välttämättä tarvitse Antonilla käyttää... Ja koska meiltä löytyy se rinkka myös, niin sitten pääsemme vaikka metsään molempien lapsien kanssa, Anton miehen selässä ja Nöpönen minun rinnalla.

Näin meillä siis.

PS. Jos siellä ruudun toisella puolella on Tulan hankkineita, niin saa vihjaista, mistä sellainen kannattaa tilata. Käytettynä niitä ei tunnu löytyvän mistään. Muutama suomalainen nettikauppa löytyy ja sitten olisi myös virallinen Tulan sivu. Kaikkialla hinnat näyttävät kuitenkin liikkuvan samoissa luvuissa.

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Me päätettiin ottaa pakkaus. Meillä ei sinänsä olisi ollut tarve pakkauksen vaatteille tai tarvikkeille, kun Neelan pakkauksesta ne on tallella. Kuitenkin sen tunnelman takia päädyttiin ottaa pakkaus, ja onhan se kiva muisto. Itse tykkään tästä pakkauksesta paljon enemmän kuin 2013 vuoden. Monet vaatteet olikin yllättävän kivoja ja nättejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muistankin lukeneeni :) Ei tuo pakkaus ole ainakaan kuvien perusteella sen huonompi/parempi kuin se vuoden 2013 pakkaus. Hyvin samantapaista vaatetta tuossakin on, tosin tuo vanuhaalari on huomattavasti kivempi.

   Poista
 2. Ipanaiselta (ipanainen.fi) saa vuokrattua Tulan lyhyeksi ajaksi, jos haluaa testata ennen oman hankintaa. Itse vuokrasin sieltä pariksi viikoksi ja se oli kyllä ihan huippu! Helppo käyttää ja mukava. Lapsikin viihtyi. Siksi juuri oli kiva kokeilla ensin, jos vaikka lapsi ei olisi siinä tykännytkään olla. Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo luinkin tuosta ja se kävi kyllä mielessä, mutta sitten tuumailin että voihan se mennä usein niinkin, että välillä lapsi ei halua olla kannettavana ja välillä sitten taas se onnistuu. Olen siis ymmärtänyt, että saattaa olla vähän kausittaista ja siinä mielessä se vuokraus tuntuu vähän turhalta. Kivahan sitä olisi kuitenkin sovittaa ja eilen löysinkin kaupan täältä Jyväskylästä, missä noita Tulia ilmeisesti on paikan päällä. Pitänee ainakin käydä katsomassa sellaista livenä :)

   Poista
 3. Mä oon käsittänyt, että Ipanainen on Suomessa ainoa, joka myy Tula-reppuja. Ainakin vielä hetki sitten oli. :) Kantovälinevuokraamoista saa opastusta kantovälineiden käyttöön ja vuokralle, että pääsee koittamaan. Jyväskylässä näyttäisi toimivan vauvauva (https://www.vauvauva.fi/product/5168/vauvauvan-kantovalinelainaamo) josta saa vuokrata kantovälineen viikoksi aika huokeean hintaan (yllätyin itsekin :D). Onko Antonia kannettu siis kantovälineessä, aluksi saattaa ainakin vastustella ja ihmetellä, jos ei ole koskaan repussa ollut. :)

  Niin ja Tulat on tällä hetkellä tosi "in", joten samoissa hinnoissa ne uutena pyörii joka paikassa, kun kysyntä on kovempaa, kuin tarjonta. FB-kirppareillakin ne myydään tosi nopeesti.

  Mekin aijotaan tällä kierroksella ottaa äitiysavustus rahana ja aijotaan juurikin käyttää se kantoreppuun. Mä oon tosi tosi pitkään himoinnut tulaa, mutta muitakin kiinnostavia reppuja on ilmaantunut, joten en ole vielä mitään päätöstä tehnyt asian suhteen. Mä tosin olen vielä sen verran alussa raskauden kanssa, ettei mulle ihan heti sitä rahaa ole tulossa kyllä. Joten aikaa on mietiskellä ja pohtia. :)

  Hyvää synttäriä jälkijunassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlella löyty ainakin 3-4 liikettä, mitkä myy Tulaa Suomessa mutta Ipanainen on kyllä selkein kaupoista. Huomasin, että myös tuo Vauvauva myy Tulaa ja se voisikin olla yksi potentiaalinen paikka - tukisi samalla paikallista firmaa ja säästäisi itsekin postitukset.

   Tuota vuokrausmahdollisuutta en huomannutkaan ja on kyllä edullinen. Harmi vaan, että liike on meistä melko kaukana ja autottomina ei ihan noin vain kuljeta ainakaan näin raskaana pitkiä matkoja. Tula olisi tulossa pääosin siis sille vauvalle; jos Anton menee ongelmitta siihen standard-kokoon niin sitten häntäkin voi toki siinä kantaa. Antonia ei ole aikaisemmin repussa kannettu, rinkassa kylläkin.

   Ja Tulan suosio kyllä näkyy juurikin siinä, että käytetyt ei ehdi olemaan kuin pienen hetken myynnissä. Nähtäväksi jää, jatkuuko sen suosio.

   Itse olen vielä kahden vaiheilla, millon sen repun hankkisi. Etukäteen vaiko vasta tosiaan sitten, kun vauva on syntynyt ja häntä voisi siinä kantaakin. Toki jos etukäteen ostaa ja Anton siihen menee, niin sitä hommaa voi mies ainakin harjoitella jo valmiiksi. Näköjään usein pitää myös varautua odottelemaan tilausta, että reppua ei saa ihan hetkessä käyttöön.

   Kiitos! :)

   Poista
  2. Niin aivan, luenko jotenkin puolella silmällä vai enkö vain sisäistä lukemaani, kun koko ajan ajattelen, että reppu tulee Antonille. :D Varmaan aika rasittava tämmöinen kommentoija, jolle saa toistella itsestäänselvyyksiä. :D

   Harmi, kun liike sijaitsee kauempana. :( Mä ajattelin alkaa tosissaan metsästämään reppua heti, kun äitiysavustus tulee, kun olen vain niin malttamaton. :D Tosin en kyllä varmaan repulla voi itse isomahaisena kuitenkaan kantaa.

   Poista
  3. Hah :D Ei tuo yhtään häiritse, kyllähän minä kirjoitankin siihen malliin että reppua käytetään mahdollisesti myös Antonilla mutta ensisijaisesti se siis ostetaan vauvan tarvetta ajatellen. Vaikka on nuo omatkin ajatukset vähän sekaisin, kuka kulkee missäkin ja milloin :D

   Kyllähän tuo helposti saattaa tulla halu ostaa se aikaisemmin mutta pitää tosiaan mietiskellä vielä, jos odottaisi.

   Poista