Vauvakirjoja

5.1.15

Antonia kun odotin niin saimme lahjaksi jo varhain raskaudessa Antonille oman vauvakirjan. Siskoni ja hänen miehensä olivat valinneet "Lapselliset"-nimisen vauvakirjan, joka oli kyllä oikein hyvä valinta. Kirjassa on hauska ja miellyttävän yksinkertainen kuvitus. Kysymykset ovat monipuolisia ja kaikkea muuta kuin kankeita. Kirja on muutenkin kivan kokoinen. Varsin onnistunut vauvakirjakokonaisuus, sanoisin siis.


Antonin vauvakirjaa olen täyttänyt jonkin verran, mutta se kyllä vaatisi lisätäydennystä. Mukavaa kirjassa on sekin, että siinä kysellään raskausajasta, vauva-ajoista ja myös vähän taaperovuosista.

Nyt olen kuitenkin sen tilanteen edessä, että minun täytyy/saan valita itse tulevalle vauvallemme ikioman vauvakirjan. Googlettelujen jälkeen totesin, että vaihtoehtoja onkin yllättävän monta! Päätin nyt listata tähän joitain suosikkivaihtoehtojani:

Paras tarina minusta


Tässäkin kirjassa kuvitus ainakin esimerkkikuvien kautta näyttää mukavan yksinkertaiselta, vaikkakaan ei niin miellyttävältä kuin Lapselliset kirjassa. Jäi vähän epäselväksi, minkä ikäiseen asti tässä kirjassa lasta seurataan.

Minun kirjani


Tämän kirjan erikoisuus tulee ehdottomasti siitä, että siinä seurataan lapsen kasvua täysi-ikäiseksi asti. Se on kiva erikoisuus, mutta kieltämättä mietityttää, kuinka pitkään sitä jaksaisi täytellä ja miltä jostain teini-ikäisesti sitten tuntuisi, että hänestä tehdään muistiinpanoja. Mutta mukavan laajalta kirja kuitenkin vaikuttaa. Kuvituksesta olen hyvin kahden vaiheilla: kansi on ihan jees, mutta kun katsoo esimerkkikuvia kirjan sisäsivuista niin ne näyttää häiritsevän täysiltä. Hirmu paljon erilaisia kuvioita ja värejä. 

Mauri Kunnaksen vauvakirja


Varmaan jo aika lähellä klassikkoa tämä yksilö. Tykkään kyllä Kunnaksen kuvituksesta ja joku aika sitten ajattelin, että varmaan tämän hankin mutta sittemmin ajatus on alkanut jostain syystä kyllästyttämään.

KiDMEMO

Ei niinkään kirja, vaan netissä täytettävä sovellus, jonka voi kuitenkin lopulta teetättää kirjaksi. Löytyy sivulta: https://kidmemo.com/

Olisi varsin nykyaikainen ja helpompihan tuo olisi toki koneen kautta tietoja näpytellä, mutta epäilen että se jäisi sitten pyörimään jonnekin netin uumeenin, koska ei oikein tietäisi, milloin olisi sitten se hyvä aika tilata muistiinpanot kirjana. Alkuun tuntui varsin kivalta ajatukselta, mutta en sitten tiedä kuitenkaan. Ehkä perinteinen täytettävä kirja on mukavampi ja varmempi vaihtoehto.

----

Tässäpä tuli nyt mainittua nämä neljä vaihtoehtoa. Harkitsen kylläkin edelleen sitä, hankkisinko Nöpöselle vain tuon saman Lapselliset-kirjan kuin mikä Antonillakin on. Onko se kivempi, että lapsilta löytyy samanlaiset vai olisiko erilaiset kuitenkin parempi? En ole vielä päätöstä tehnyt suuntaan tai toiseen, koska onhan tässä aikaa. Vaikkakin mielelläni sen kirjan hankin ainakin muutamaa kuukautta ennen laskettua aikaa, kun vielä raskausajan jutut on tuoreemmin mielessä. 

Mitä vauvakirjoja teiltä löytyy ja mitä itse suosittelette?

You Might Also Like

13 kommenttia

 1. Minä sain raskausaikana lahjaksi tuon Mauri Kunnaksen vauvakirjan ja mielestäni se on ollut oikein kiva. Myöhemmin pojan jo synnyttyä törmäsin netissä sattumalta tuohon KidMemoon ja päätin täyttää myös sen. Nyt kun lapsi on jo yli vuoden, pitäisi täytellä tuo loppuun ja laittaa tilaukseen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnaksen kirjaa pääsee varmasti silmäilemään ihan kaupassakin, niin täytynee käydä katsomassa miltä se näyttää sisältä. Ja hei tosiaan, tuota KidMemoa voisi kyllä täytellä kerta se osuus on ilmainen ja sitten vasta myöhemmin päättää, haluaako sen teetättää. Eihän siinä mitään häviäisi.

   Poista
 2. Me saatiin esikoiselle Pikku nallen vauvakirja ja siitä olen tykännyt. Uudelle tulokkaalle en ole vielä miettinyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole tuttu tuo Pikku Nalle ollenkaan, täytyy googlailla :)

   Poista
 3. Meillä on Neelalle ruotsinkielinen vauvakirja. Neela sai sen ristiäislahjaksi mun mummulta ja koska oon kaksikielinen niin se ei haittaa ollenkaan. Meillä oli myös yksi suomenkielinen aiemmin, mutta tykkäsin tästä toisesta paljon enemmän niin käytetään vain sitä. Siinä on muistaakseni täytettävää kouluikään asti, ihanan tyttömäinen kirja ja muutenkin paljon tilaa muistiinpanoille. :) Haluaisin tälle toiselle saman kirjan, niin olis siskoksilla samanlaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään, että olet kaksikielinen. Puhutteko Neelalle ihan ruotsia vai mitkä on suunnitelmat sen asian suhteen?

   Mä mietin kanssa, olisiko se lapsille kivempi jos niiltä löytyy samanlaiset kirjat. Äidille se voisi ehkä tuoda enemmän vaihtelua, jos olisi erilaiset.

   Poista
  2. Me puhutaan molemmat pelkkää suomea Neelalle, kun se on kumminkin meidän äidinkieli. Tuntuis aika kummalta puhua ruotsia, vaikka osaankin sen melkein yhtä hyvin kun suomen. Mulla on aika paljon sukulaisia, jotka mielummin puhuu ruotsia niin olen pyytänyt että he sitten käyttävät sitä kieltä myös Neelan kanssa. Itsekin siis puhun ruotsia näiden sukulaisten kanssa, ja toivon että Neela oppii molemmat kielet. Vaikka varmasti suomi tulee olemaan se vahvempi kieli, koska ei kuule ruotsia ihan joka päivä. Neela on myös menossa kielikylpyyn, ja se alkaa muistaakseni vuoden ennen eskaria, eli onko se sitten 5-vuotiaana..

   Poista
  3. Okei, sillä kysyin kun aika monilla (ketä kaksikielisiä minä tunnen) on tapana puhua molempaa kieltä lapselleen tai että toinen vanhemmista puhuu yhtä ja toinen toista. Anton ei kyllä hirmuisesti ruotsia meiltä vanhemmiltaan opi, koska molemmat ollaan aivan surkeita siinä :D

   Poista
 4. Minä ostin raskausaikana Tatun ja Patun vauvakirjan. Se on hauska ja siinä on myös täytettävää vielä paljon vauva-ajan jälkeenkin, noin koulunaloitusikään taitaa olla... ainut miinuspuoli, että mielestäni siinä saisi olla enemmän kirjoitustilaa joissain kohti, jos innostuu hieman pidemmästikin kirjoittamaan :) mutta iloinen kuvitus ja huumoria piisaa, varmaan houkuttelee lasta itseäänkin sen katselu. T. Elisa ja poika 1v 4 kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon Tatun ja Patun vauvakirjaan törmäsin netissä myös. Vierastan sitä lähinnä siksi, koska muuten ne Tatu ja Patu kirjasarjat eivät ole minulle tuttuja niin tuntuisi jotenkin hassulta ottaa sellainen tietyn sarjan vauvakirja. Vaikkakin se voisi tosiaan olla lapselle mieluinen katseltava aikanaan, toisin kuin nuo äidistä kivat yksinkertaiset kuvitukset.

   Poista
 5. Hei! Olen Jenni Lahti, KiDMEMOn perustaja. Minulla itselläni on kaksi lasta ja idea syntyi omasta tarpeesta, kun minusta tuntui, että hauskat asiat, joista halusin vauvakirjaan kirjoittaa, tapahtuivat usein muualla kuin kodissa ja sitten unohdin myöhemmin kirjoitella asioita vauvakirjaan. Tuolloin ajattelin, että olisipa hyvä, jos vauvakirjaa voisi täytellä missä vain jopa kännykällä. Ja jos digikuvat saisi suoraan kirjan sivuille.
  Mietit, missä vaiheessa KiDMEMOssa täytetty kirja tulisi tilattua. Olemme suunnitelleet vauvakirjan 0-12 kuukauden ikäiselle lapselle, eli kirja kannattaa tilata, kun muistot ensimmäisestä syntymäpäivästä on kirjattu kirjan sivuille. Kiitokset, että olet ottanut KiDMEMON harkintaan! :-)

  VastaaPoista