Round 2.0: tyttö vai poika?

2.1.15

Antonia kun odotin, niin tein niitä leikkimielisiä "tyttö vai poika" -testejä. Tuolloin testien kokonaisarvio meni mönkään mutta kokeillaan nyt kuitenkin uudelleen, mitä tästä toisesta raskaudesta saadaan tulokseksi. Viihdettähän nämä pitkälti ovat.

ennustaa meille poikavauvaa. 

Parillinen vai pariton

Legendan mukaan Maya-intiaanit määrittelivät vauvan sukupuolen äidin iästä synnytyshetkellä ja synnytysvuodesta. Jos molemmat luvut ovat joko parillisia tai parittomia, tulossa on pikku-prinsessa. Jos toinen luvuista on parillinen ja toinen pariton, luvassa on pikku-prinssi. 

Tämän mukaan meille olisi tulossa tyttövauva.

tämän mukaan meille tulisi poikavauva.

Testi:

TYTTÖ
Vatsasi on levinnyt sivulle. (Tosin ihan vaan aavistuksen...)
* Mielesi tekee makeita ja herkkuja ja hedelmiä.
* Olit yhdynnässä muutamaa päivää ennen ovulaatiopäivää
* Viiva vatsassasi päättyy napaan.
Vauva potkii hillitysti. (Tosi tulkinnallinen juttu kylläkin)
* Edellinenkin lapsesi on tyttö.
Voit pahoin raskauden alussa ja näytät nuutuneelta. (Ainakin enemmän kuin Antonista, vaikka en kylläkään kertaakaan oksentanut.)
* Olitte stressaantuneita lasta tehdessänne. (En tiedä miehestä, mutta muistan itse olleeni ainakin sinä päivänä.)
Säärikarvasi kasvavat samaa vauhtia kuin ennenkin.
* Kätesi on aiempaa pehmeämmät.
Vauvasi sydämen syke on yli 140.
Olet normaalia kiukkuisempi. (En enää niin paljon kuin alkuraskaudessa.)
* Vauvasi hikottelee usein.
* Ikenet verestävät odotusaikanasi

7/14

POIKA
Vatsasi on pystyssä, eikä se näy takaapäin.
Himoitset suolaista ruokaa, lihaa ja juustoa.
* Olit yhdynnässä ovulaatioaikaan.
* Viiva vatsassasi jatkuu aina rintojen korkeudelle. (n. 4cm navan yläpuolelle. Näyttää samalta kehitykseltä kuin Antoninkin kanssa.)
* Vauvan potkut ovat voimakkaita. (Mietin tätä ja päädyin nyt tähän, koska mies onnistui tuntemaan myös käteensä liikkeitä pari päivää sitten.)
Odotat esikoistasi tai edellinenkin lapsesi on poika.
* Et kärsi pahoinvoinnista ja hehkut kauniina.
* Elitte leppoisaa elämänvaihetta lasta siittäessä.
* Säärikarvasi kasvu on kiihtynyt.
* Kätesi kuivuvat helposti.
* Vauvasi sydämen syke on alle 140.
* Olet rauhallinen ja hyväntuulinen.
* Vauvan isä lihoo odotusaikanasi.
* Jalkasi ovat aiempaa kylmemmät.

5/14

Tämän testin mukaan meille olisi tulossa tyttövauva.

Heh neljästä testistä kaksi ennustaa poikaa ja kaksi ennustaa tyttöä. Aika mahtavaa, koska mahdollisuudethan saada tyttö/poika on tosiaan siinä 50% luokkaa. 

Jos lähtisin itse arvuuttelemaan, niin ennustaisin meille poikavauvaa. Arvaukseni nojaa pitkälti siihen, että niin hirmuisen moni tuntuu saavan toisen lapsen, joka on samaa sukupuolta ensimmäisen kanssa. Vaikka mitään tilastollista näyttöä tuosta ei ole. Olen täällä avoimesti ilmaissut, että toivoisin meille tyttövauvaa jossain vaiheessa ja totta kai terveys on prioriteetti yksi. Lisäksi sukupuolella ei välttämättä ole minkäänlaista eroa kasvatuksessa tai sisarussuhteissa, koska ne on enemmänkin persoonakysymyksiä eikä niinkään sukupuolen juttuja, vaikka toki tiettyjä yleistyksiä tehdäänkin. 

Jostain syystä näen itseni myös pelkkien poikien äitinä, vaikkakin se halu saada myös joskus tyttö on suuri ja näin alkuun tuntuisi siltä, että jäisi ehkä jostain paitsi, jos ei saisi sitä omaa tyttöä. Samassa kuitenkin pidän ajatuksiani myös melko hölmöinä ja turhina, koska kaikki lapset ovat yhtä rakkaita ja ne varmasti tuntuvat juuri meille tarkoitetuilta. 

Taidan kuitenkin ajatella Nöpöstä enemmän poikana, joten jos sieltä paljastuukin olevan tulossa tyttö, niin aivot täytyy osittain asentaa uuteen asentoon. Aikaisemmin tuskailin täällä, mitenkä emme varmaan millään keksi hyvää ja sopivaa nimeä pojalle, kun tytölle meillä olisi nimi jo valmiina. No nyt voin kertoa, että meillä on ollut potentiaalinen pojan nimi valmiiksi jo melko pitkään ja tuo on auttanut ja varmaan myös vaikuttanut siihen, miksi on ns. helppoa ajatella Nöpöstä poikana. 

Ystäväni kertoi nähneensä unta, missä hän kantoi minun tyttölasta. Isäni uskoo, että meille on tulossa toinen poika - hän arvasi myös Antonin sukupuolen oikein. Rakenneultrahan meillä on 16.1. ja haluamme kyllä sukupuolen tietää, mikäli se näkyy ja lääkäri haluaa sen kertoa. Ensisijaisesti minua kiinnostaa saada tietoa hänen kehityksestään ja terveydestään, mutta on tämä sukupuoliasia myös mielenkiintoinen. Se jotenkin eri tavalla konkretisoi sitä odotusaikaa. Nythän emme ole oikein tehneet mitään hankintoja Nöpöstä varten ja melko vähän varmaan muutenkaan teemme, mutta silti Nöpösen sukupuoli tulee hiukan ohjaamaan sitä, millaisia vauvatavaroita katselen ja ennen kaikkea minkä nimistä vauvaa ajattelen.

Mitä te arvaatte: tuleeko meille tyttö vai toinen poika?

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Hassua, minulla on ollut koko ajan jotenkin tunne, että teille olisi tulossa poikavauva :). Mietin tuossa, että mistä tuo ajatus on tullut ja ehkä se juontaa sinne asti, kun kyselit nimiehdotuksia mahdolliselle pojalle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahvasti minustakin on tuntunut koko ajan siltä, että meille tulisi toinen poika mutta en itsekään erityisemmin osaa selittää, miksi noin ajattelen... Tosin silloin kun ei oltu vielä lainkaan löydetty mitään sopivaa pojan nimeä, niin oli jotenkin vaikea ajatella, kukas ihmeen toinen poika meille oikein tulisi :D

   Poista
 2. Mulle näytti testit enimmäkseen poikaa molempina kertoina, eli väärin meni. Mä veikkaan teille tyttöä, mutta koska oon arvannut oikeastaan kaikille väärin niin olisko se poika tulossa sitten! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Minulla ei Antonia odottaessani ollut mitään tyttö/poika-oloa, mutta jos olisi pitänyt arvata niin olisin arvannut, että meille tulee tyttö... Tuon takia välillä olenkin miettinyt, että ehkä meille tulee nyt sit se tyttö kerta tällä kertaa ajattelen vielä melko vahvasti, että meille tulee poika. Sama logiikka kuin siis sinullakin :D

   Poista