Round 2.0: Raskausviikko 15.

2.12.14

Raskausviikko 15., 14+0

Paino: 52,7kg (Ei muutosta viime viikkoiseen.)

Merkit kehossa: Tuntuu siltä kuin hiukset alkaisi taas tuuhentua. Rinnoista on tullut edelleen herkemmät ja varmaan vähän tuo kuppikokokin on täyttyneempi, mutta ei onneksi vielä mitenkään merkittävässä määrin. Silti yritän jo henkisesti valmistautua niiden megatissien takaisin tuloon.

Raskausoireet: Vähenemään päin, ainakin päänsärkyjä on harvemmin. Välillä tuntuu kuin olisi kolibrilinnun virtsarakko, sen verran usein pitää vessassa käydä.

Nöpönen: Muutama päivä sitten sykkeet näytti 165 dopplerilla. Eräs henkilö sanoi, että Nöpönen näytti ultrakuvassaan jo ihan erilaiselta kuin mitä Anton näytti omassa ultrassaan ja saman mekin kyllä huomasimme. Vähän onkin mietityttänyt, minkäköhän näköinen tyyppi tuolla masussa kasvaa.

Maha: Tässä raskaudessa ei ole ollut lainkaan niitä sukkapuikkomaisia lyhyitä kipuja, mutta sellaista erilaista lyhyttä kipua on välillä tuntunut nivusten yläpuolella. Välillä tuntuu myös kuin mahan sisään, ihon toiselle puolelle, kiristäisi. Ei se satu, mutta jotenkin pingottaa. Muuten mitään huomattavaa kasvua tuskin on tapahtunut. (Muistin taas vaihteeksi tämän laukaisijan, minkä saa androidille. Koska minulla ei ole androidpuhelinta, niin käytin tablettia.)Fiilikset: Vaihtelee tosi paljon. Välillä olen huomattavasti stressaantuneempi ja on sellainen fiilis, että nyt ei ole kaikki hyvin. Yritän kuitenkin välttää sitä, että en joka epämiellyttävän ajatuksen takia lähtisi kuuntelemaan sykkeitä. Tilanne olisi varmasti helpompi, jos tuntisi jo Nöpösen liikkeitä. Huomaan kuitenkin puhuvani tyyliin "jos meille tulee toinen vauva". Verta on siis tullut edelleen, mutta se on pysynyt jo kauan ruskeahkona ja sitä tulee niukasti. Välillä on päiviä, kun ei tule ollenkaan ja toisena tulee vähän useammin.

Muuta mainittavaa: Soitin eilen neuvolaan kysyäkseni sokerirasituksen tuloksia ja tälläkin kertaa se paastoarvo oli vähän yli sallitun rajan ja muut sen alle. Samalla tavalla se oli Antonista ja siksi se raskausdiabetes todetaan kerta on se yksikin arvo yli. No ainakin Antonin raskaudessa kaikki meni hyvin ja poikahan oli pieni kuin mikä. Näiltä osin en stressaa, varsinkin kun tiedän että käytän hyvin vähän sokeria. Mutta Antonkin joutui aikanaan sokeriarvojensa puolesta tarkkailuun ja voi olla mahdollista, että sama kohtalo odottaisi Nöpöstä. Eihän se kivaa tietenkään ole, mutta vähän tuntuu myös siltä, että tälle asialle en mahda kauheasti mitään. 

Luin tuosta paastoarvon ylittymisestä ja se on kuulema varsin yleistä. Yleensä se kielii siitä, että on aika vahva taipumus perinnöllisesti kakkostyypin diabetekseen ja sekin on ollut minulla tiedossa kerta isän puolelta löytyy kolme henkilöä, jolla se on. Syy sitten, miksi se nousee on ilmeisestikin siinä, että kehossa on huono insuliiniresistenssi. Eli haima tuottaa insuliinia, joka ei tehoa maksaan tehokkaasti ja sitten keho luulee paaston aikana, että sitä sokeria olisi tuotettava lisää. Näistä syistä olisi sitten tärkeää, että syö useasti päivässä ja kevyesti.

Huomenna käyn neuvolassa tämän asian tiimoilta ja saan taas sen sokerimittauslaitteen. Jee, taas piikityksiä. Niin ja varasin samassa myös seuraavan äitiysneuvolan ja se on 22.12. Jotenkin tuntuu jännältä, että olen nyt vasta käynyt kerran ja toinen käynti on noin myöhään. Mutta mitäpä siellä tosiaan tekisi näillä viikoilla.

You Might Also Like

0 kommenttia