Joululahjat 2014

27.12.14

Vieläköhän sitä edes muistaa kaikkia lahjoja, mitä meidän perhe sai... Yritän kuitenkin muistella ja kun en useimmista ollut ottanut varsinaisesti kuvia, niin keräsin google haun kautta kuvat kollaasiin. Joistakin olin aikaisemmin ottanut kuvat, joten ne täydentää postausta sitten itsessään.

Anton sai kivan monipuolisesti kaikkea. Ensimmäinen ja meidän perheelle tärkein lahjatoive oli Antonin jatkettava sänky ja siihen patja. Nuo tuli siis porukkalahjoituksena ja saimme sitten itse valita, millaiset otetaan. Valinta olikin jo sängyn osalta tehty ja patjoista päädyimme sitten joustinpatjaan, koska se tuntui paikan päällä parhaalta vaihtoehdolta. Lisäksi siinä ilma kiertää paremmin kuin vaahtomuovipatjassa.


Toivoin, että Anton ei saisi aivan suunnatonta määrää leluja. Niitä kun tuntuu löytyvän jo ihan sopivasti, mutta kyllä loppujen lopuksi leluja tuli aika paljon. Onneksi kuitenkin sellaisia yksilöitä, jotka joko täydentävät vanhaa varastoa (Duplot) tai sitten ovat muuten yksinään toimivia. Anton sai tosiaan Duplo-paketteja kolme erilaista, Brion puuauton, palapelin missä ongitaan magneettikaloja, toisenlaisen puuauton, vedettävän kärryn, ksylofonin, traktorin peräkärryineen ja eläimineen.
Näiden lisäksi Anton sai sormivärit, kaksi kirjaa, puukynät ja Zaran housut sekä paidan. Niin ja pienen lakaisuharjan ja huopatossut. Antonin kummisetä muisti lahjalla, millä saan itse valita Antonille ensi talveksi talvihaalarin ja muuta tarpeellista vaatetta.

Tänä vuonna Anton selvästi tajusi, että papereiden sisältä löytyy yllätyksiä ja nyt itse lahjapaperit eivät olleetkaan niitä kiinnostavimpia asioita paketissa.

Nöpönen sai meiltä vanhemmilta sen H&M:n karhupuvun, mistä aikoinaan tännekin kirjoittelin, vaikka toinen nyt vielä mahassa onkin. 

Minun paketeissani oli aivan selvä teema tänä vuonna. Ilmeisen moni oli tietoinen, että tykkään Iittalan Taika-sarjasta mustavalkoisena. Miehenikin oli ostanut minulle tuosta sarjasta yhden lautasen, joka sattumalta olikin erilainen kuin toinen saamani kulho. Sitten tuli toinen mustavalkea muki ja se haluamani peltirasia (mitä isäni ja veljeni olivat kuulema metsästäneet kuudesta eri kaupasta...)


Näiden lisäksi sain Ikean työlampun, josta olin aikoinaan veljelleni puhunut. On se muuten nätti! Myös muutama pesujuttu, Vallilan esiliina, kierreponnareita, kosmetiikkalaukku, sadeviitta ja kaulaliina löytyivät paketeista. 

Miehen kanssa yhteiseksi saimme pizzakiven, mitä olimmekin toivoneet. Niin ja sitten sellaisen siistin näköisen Fiskarsin usuba-veitsen. Plus kaksi mukia ja teetä.


Mies sai minulta Sennheiserin nappikuulokkeet, koska hän oli pitkään lainannut minun kuulokkeitani. Lahja olikin varsin mieluinen. Mies oli myös pitkään toivonut viulua ja kysyikin joulun alla, olisiko meillä varaa sellaisen hankkimiseen. Pienten neuvottelujen jälkeen hänellä sitten oli viikon sisällä viulu. Ei mikään kovin kallis yksilö, mutta ilmeisesti kuitenkin hyvä sellainen. Mieshän ei tosiaan koskaan ole soittanut viulua, mutta on itse opetellut pianon soiton ja kitaran soiton, joten eiköhän hän viulunkin ajan mittaan opi. Meillä ei muuten menekään rahaa harrastuksiin, joten pari tällaista harrastushankintaa teemme vuodessa, jos sille on hyvät perusteet. Mutta niin, mies sai nyt perheen sisällä suurimmat joululahjahankinnat ja vähän kiusasinkin häntä, että kukas se aikaisemmin oikein sanoi, että ei toivo mitään joululahjaksi...

Mies sai myös villasukat, teetä, suklaata ja kaulahuivin.

Eli saimme mielestäni varsin paljon kaikkea, vaikka joululahjatoiveita kysellessä minusta tuntui todella hankalalta keksiä meille mitään. Tästä huolimatta ihmiset olivat oikein hienosti keksineet sellaisia lahjoja, jotka tulevat tarpeeseen eivätkä jää rojuna pyörimään.

Itse annoimme muille tosiaan pitkälti merkkituotteita. Sellaisia lahjoja, jotka saattavat ehkä olla hiukan tylsiä, mutta ennen kaikkea käytännöllisiä. Ystäviä muistin Fiskarsin salaattiottimilla ja Finlaysonin keittiöpyyhkeillä. Muutamat henkilöt saivat Fiskarsin veitsiä ja Finlaysonin patalappuja. Äidilleni löytyi Pentikin maljakko ja tuikkuteline, miehen äidille Finnmarin pöytäliina ja kynttilöitä. Yhdelle mummolle ja hänen miehelleen annoin pari Marimekon käsipyyhettä ja voidelahjapakkauksen, toiselle mummolle ja ukille saunatarvikkeita. Vanhempi pikkuveli sai käytännöllistä tavaraa tulevaan ensimmäiseen omaan asuntoonsa ja nuorempi pikkuveli sai pyytämänsä grillaustarvikkeet (tämä veli on 13-vuotias :D). Miehen isää muistimme Emendon vehnätyynyllä ja isosiskoani muutamalla lapsuuden klassikko blu-raylla. Onneksi olin tapani mukaan valmistautunut joululahjojen etsintään varhain ja siksi onnistuin löytämään mielestäni hyviä lahjoja meille sopivaan budjettiin.

Joulu taitaa tulla melko kalliiksi hyvin monelle ja vaikka sitä joulun materiaalisuutta kritisoidaankin ihan aiheesta, niin on minusta todella mukavaa antaa ihmisille lahjoja, mistä arvelen heidän pitävän. Ja vaikka joulua pidetään enemmän ns. lasten juhlana, niin on minusta tärkeää muistaa niitä aikuisiakin.

Mitä teidän joulupaketeista paljastui?

You Might Also Like

0 kommenttia