9. joulusukka: Antonin pikkujuttuja

9.12.14


Yhdeksänteen joulusukkaan ajattelin sisällyttää pieniä juttuja Antonista: mitä hän on tehnyt ja tekee, millaisia pieniä erityisjuttuja on ilmennyt.


Anton on nyt ruvennut matkimaan puhetta aika paljon. Muutamaan kertaan, kun olen ojentanut hänelle hammasharjan ja sanonut "ole hyvä", niin hän on tokaissut reippaasti "ove hyva".

Nykyään Anton leikkii ammeessa sen aikaa, kun mies ja/tai minä pestään itsemme. Antonin leikki on aina sama: vesilelut ammeeseen, sitten itse ammeeseen myös, vesilelut heitetään ammeesta pois ja itse tullaan perässä taas heittämään ne takaisin ammeeseen. Tätä hän jaksaa toistaa aivan suunnattoman kauan.

Aika usein minusta on vaikea itkeä Antonin nähden. En tietenkään halua, että hän hätääntyy tilanteesta myös. Kuitenkin tässä yksi päivä itkin ja istuin lattialla ja Anton tuli minua halaamaan. Ihana.

Viime Antonin kuukausipostauksessa kirjoitin hänellä olevan kahdeksan hammasta. Olin väärässä, heti samaisena iltana huomasin, että hänelle oli puhjennut kaksi alahammasta lisää.

Jostain kumman syystä Anton kutsuu välipalakeksejään aina sanalla "kia". Emme miehen kanssa tajua, mutta Kia-merkkisten autojen näkeminen nykyään meitä vanhempia hymyilyttää. Mies myös vitsaili, miten hauska olisi, jos Anton toisi joskus tyttöystävän kotiin nimeltä Kia.

Hymäilin yksi päivä, kun Anton kantoi kolmea hernekeittopurkkia yksi kerrallaan aina muutaman metrin verran. Alkuun hän kantoi yhden purkin parin metrin päähän, palasi hakemaan toisen purkin ja kantoi sen samaan paikkaan minne ensimmäisenkin, sitten meni hakemaan kolmannen purkin. Sen jälkeen hän otti taas sen ensimmäisen purkin ja vei sitä taas toiset pari metriä eteenpäin, kunnes palasi hakemaan sen toisen jne.

Halutessaan kaurajuomaa Anton kävelee lasivitriinin luokse, missä näkyy pillejä. Olemme aina juottaneet kaurajuoman pillillä, koska nokkamukilla Anton usein päätyy läträämään juomisen lisäksi. Vesi lattialla/matolla ei ole niin kauhea juttu, mutta mielellään kaurajuomaa en halua pitkin asuntoa. Tuota veden kaatamistakin yritämme kyllä opettaa lopettamaan, mutta ei ole vielä mennyt oppi perille.

Nyt jo parin viikon ajan Antonilla on ollut erikoinen tapa käydä nukkumaan. Hän haluaa silitellä ja näpräillä minun hiuksia. Sitten jos hän herää yöllä/aamuyöllä, niin hän hivuttautuu niin, että voi asettaa kätensä taas minun pään päälle. Aikaisemmin kun minä saatoin silittää Antonia ennen nukkumaan menoa, nyt hän silittää minua :D 

Antonilla on tuon yläkuvan tapainen hymy usein, kun hän tajuaa, että hänestä otetaan kuva.

Joskus tulee tilanteita, kun itsekin hämmästelen, miten tottelevainen ja kärsivällinen tuo poika osaa olla. Eilen kun vaihdoin hänen vaippaansa lattialla, niin sanoin hänelle "odota tässä" ja hän kiltisti odotteli siinä selällään, kun kävin hakemassa hänelle uuden vaipan. Joskus on kyllä niin, että hän meinaa lähteä hötkyilemään, mutta tähän auttaa aina se kun kyselen häneltä "missä on silmä? missä on suu?" niin hän keskittyy näyttämään näitä asioita, kun hoidan vaipanvaihdon/kuivauksen loppuun.

Yksi ilta Anton tuli luokseni ja sanoi "nanna". Oletin, että hän tarkoitti "Hanna" = nimeni. Selvää äitiä en ole kyllä kuullut ja kun pyydän sitä toistamaan, niin suusta kuuluu korkeintaan selvä "ti".

Kun meillä käy kylässä joitain ihmisiä, niin jostain syystä Anton miltei aina haluaa esitellä heille sekä minun että miehen tietokoneet :D Muutenkin hän saattaa ottaa niitä(kin) kädestä ja viedä ympäri asuntoa.

Antonilla on mitä suloisin "tekonauru", siis sellainen nauru kun hän nauraa jos me vaikka miehen kanssa nauramme jollekin.


You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Ihania juttuja! Neela on alkanut myös toistamaan sanoja, "sano tonttu" niin Neela vastaa "touuttu". Jokaista sanaa yrittää matkia, mutta yleensä siinä on vain joitain samoja kirjaimia mitä painottaa. Anton on siis aika taitava kun osaa sanoa jo ole hyvä!

  Musta tuntuu että lapset on paljon fiksumpia kun osataan edes kuvitella. Ainakin mä taidan pitää Neelaa vielä vauvana ja ihmetten aina että ai osaako/ymmärtääkö se jo noin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anton tosiaan aika paljon toistaa jo sanoja, mutta ei suinkaan käytä kovin montaa sanaa omatoimisesti oikean asian yhteydessä. Tosin tänään pyysin häntä ojentamaan minun hiusponnarin ja kun Anton antoi sen, sanoin "kiitos" johon Anton tokas "ove hyva". Yllätyin :D Toinen hassu on, kun Anton sanoo jotenkin "kuma"=kuuma, niin hänellä on aina hirmu vakava ilme. Varmaan kopioinut meiltä sen, kun yrittää kasvojen ilmeillä korostaa sitä, että jokin on pahaa/satuttavaa.

   Välillä mä kyllä mietin, että Anton tuntuu jo tavallaan kaverilta siinä mielessä, että sille voi hyvin paljon puhua ja hän tuntuu ymmärtävän niin monia juttuja. Mutta kyllä se kuitenkin välillä yllättää minutkin.

   Poista
 2. Ihania pikku juttuja, niin söpö poika!! -T-

  VastaaPoista