RV 10+1 mutta maha jostain muualta

8.11.14

Hei olen raskausviikolla 10+1, mutta vatsani on viikkojen 20-25 näköinen:Jonkin verran kuulee juttuja, miten ei voi olla raskausmahaa näin aikaisin. Niin, tokihan se voi olla osakseen turvotusta ja takuulla vähän on läskiäkin mukana. Mutta kyllä minä nyt alan vakuuttua siitä, että on siinä myös raskauttakin mukana. Ottaen kuitenkin huomioon lyhyen varteni, painoindeksini, kyseessä olevan toinen raskaus ja faktan, että lääkäri sanoi kohdun nousseen jo hiukan navan alapuolelle niin uskallan väittää, että raskaus voi näkyä jo näillä viikoilla. Se on kyllä totta, että vauva itsessään ei ole vielä paljon minkään kokoinen - Nöpönen taitaa olla ehkä 3cm nyt. Mutta ultrakuvassa näkyi, että jo se pussi, missä Nöpönen on, on huomattavasti isompi. Varmaan siis lapsivesi kasvattaa vatsaa ja kohdun asentokin vaikuttaa.

Mutta niin, kyllä tämä minua jokseenkin huvittaa. Toisaalta on sellainen fiilis kuitenkin, että vaikka tämä nyt jo näin iso on, niin se ehkä on tällainen pidempään eikä kasva koko ajan sellaiseksi maximegamahaksi. Toivottavasti ei ainakaan, viime raskauden loppumahassa oli jo riittävästi kokoa.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Mua niin ärsyttää kun jotkut on aina arvostelemassa että ei se vauva oo siellä noin iso vaan oot lihonu tai muuta mukavaa. Mullakin oli ihan alusta alkaen iso maha. On se toki muuttunut tässä matkan varrella tai siis varmaan osa turvotuksesta on vaihtunut ihan vauvan kasvuun mutta kasvua kasvua. :) ihmiset ovat niin tuomitsevia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ainakaan ole lihonut, kun paino on vaan tippunut raskauden aikana. Toki turvotusta usein varmasti alussa on ja voi olla, että se siitä muuttuu sit ihan vaan raskausmahaksi. Oli mulla tässä joitain viikkoja sitten vatsa vähän aikaa pienempi alkuviikkojen jäljiltä, mutta sitten se palasi taas palloksi ja tuntuu nyt jo selvästi "raskaammalta", että jotain siellä sisällä on. Kyllä se varmasti on ihan mahdollista, että raskausmaha tulee esiin jo näillä viikoilla vaikka ei varmasti niin yleistä olekaan.

      Poista