Asioita ruudulla

11.11.14

Tänään kävellessäni ruokakauppaan mietin, mitenkä tässä nyt onkin ollut kaikenlaista syksyn alusta tähän päivään. Yhdellä sukulaisella todettiin syöpä, toisella toinen tauti. Isä kävi käsileikkauksessa ja päälle viikko sen jälkeen joutui sairaalaan viikoksi vakavan tulehdustilan vuoksi. Kyllä siinä jonkin verran ehti miettiä, miltä tuntuisi, jos isä nyt kuolisi. Sitten tuli tämä meidän verenvuoto-murhe ja mies meni pari päivää sitten ilmeisesti murtamaan pikkuvarpaansa. Niin ja minulla on kurkku kipeä ja Antonilla nenä vuotaa.

Mutta asioilla on toki kääntöpuolensa: mitään aivan hirvittävän kauheaa ei ole tapahtunut. Ikäviä asioita kylläkin. Olen nyt sitten pitänyt päälle viikon taukoa gradusta. On tuntunut siltä, että päässä pyörii paljon muita asioita ja arki pitäisi rauhoittaa, jotta osaisi taas löytää rytmin gradunkin kanssa. 

Muutamia kyselyitä on myös tullut joululahjatoiveista ja siksi yritinkin tänään miettiä, mitä minä tai me oikein toivoisimme. Ensimmäisenä mieleen tuli kaikki sellaiset asiat, mitä kukaan ei voi oikein antaa. Toivoisin, että joku voisi luvata meille, että tämä pienokainen mahassa tulee vielä terveenä maailmaan. Toivoisin, että muutkin ihmiset olisivat ja pysyisivät terveenä. Kun elämässä on näitä vähän isompia murheita, niin tuntuu jotenkin merkityksettömältä ajatella, mitä tavaraa sitä haluaisi tai tarvitsisi. Palailen kuitenkin lahjatoiveidemme kera, mikäli vain oikeasti keksin jotain.

Joulusta puheenollen, kävimme yksi päivä mieheni kanssa tajuttoman pitkän keskustelun siitä, missä ja kenen kanssa joulu vietettäisiin. Ymmärrän tietenkin mieheni toivetta, että hänkin haluaisi joskus viettää jouluaattoa perheensä kanssa mutta ajatus siitä, että olisin omasta perheestäni jouluna erossa, musertaa minut. Perustelin miehelleni myös sitä, että me tosiaan asumme Jyväskylässä, vaikka ei täällä periaatteessa ole minulle mitään erityistä. Opinnot teen jokatapauksessa kotona, ystäviä on muuttanut täältä pois. Isosisko kylläkin asuu Jyväskylässä, mutta häntäkään en kovin usein näe, koska hän käy töissä ja on muutenkin suht kiireinen. Kyllä minä siis Jyväskylässä viihdyn ja mielelläni sinänsä mieheni ja lapsieni kanssa tänne asetun/asetuin, mutta toivoisin mieheltäni joustavuutta sitten sen suhteen, että minun vanhemmat ja veljeni asuvat Kuopiossa. Välimatka ei ole kovin suuri, mutta pitkiä päiviä tekevät vanhempani eivät tosiaan tänne kovinkaan usein jaksa matkustaa ja se on mielestäni ymmärrettävää. Muutenkin miltei kaikki juhlat vietetään Jyväskylässä, joten haluaisin pitää siitä kiinni, että Kuopioon mennään jouluksi, mikäli heidän ei ole mahdollista tulla tänne. No tänä jouluna me olemme kyllä Kuopioon menossa, mutta se pitää ehkä joka vuosi neuvotella uudelleen. Tämä onkin ehkä niitä yksi ärsyttävimpiä asioita parisuhteessa, erityisesti kun on yhteisiä lapsia niin sitten perheenä on päätettävä, missä joulu vietetään jos sitä ei voida viettää kaikkien kanssa.

Nyt on lähdettävä tekemään ruokaa. Tämä oli tällainen ajatuksienoksennuspostaus taas tällä kertaa.

You Might Also Like

0 kommenttia