Talvikengät

5.10.14

Minusta kengät on sellainen juttu, mitä on selvästi hankalin ostaa Antonille. Niistä kun ei voi kovin hyvin itse ottaa Antonin kautta selvää, tuntuuko ne hyviltä jalassa. Ja vielä talvikengät on kengistä varmaan kaikista vaikeimmat, kun niiden pitää olla monelta osa-alueelta toimivat. Mietityttää jo sekin, millaisissa asteissa noilla yksivuotiailla siirrytään pitämään talvikenkiä?

Mutta talvikenkäasia on ainakin tältä erää ratkaistu. Olin aikeissa vain käydä katsomassa, millaisia kenkiä ylipäänsä on tuolla keskustassa tarjolla, mutta kun törmäsin näihin Superfit-kenkiin 30 euron hintaan, niin kaupat tuli. Paljon on kehuttu tuota merkkiä ja ominaisuuksiltaan kenkä vaikuttaa muutenkin hyvältä ainakin näin alkutalven kengäksi. Mittasin myös pohjallista Antonin jalkaan ja siihen jäi 1,5cm ylimääräistä, mihin myyjä ohjeisti. Kengät ovat siis kokoa 20.


Minua kuitenkin edelleen mietityttää, tarkeneeko yksivuotias kaikilla talvenpakkasilla tällaisilla lämminvuorisilla gore-texeillä? Googlettelin ja jotkut kirjoittivat, että olivat ostaneet Kuomat toisiksi kengiksi, kun on kovemmat pakkaset. Kai se pitäisi vaan aina kokeilla kädellä Antonin jalkoja, kun on ulkoa tullut mutta kääk ja ääk, kun silti hiukan stressaa, että kunpa toisella olisi just sopiva lämpötila jaloilla. Vielä pitäisi hommata näiden kenkien kaveriksi merinovillasukat, kun perinteisiä villasukkia ei suositella puuvillasukan päälle gorejen kanssa. Enkä itse ainakaan haluaisi kävellä pelkässä villasukassa, joten Antonillekaan en niin tee.

Anton itse halusi nämä eilen monta kertaa jalkaan. Aina toi kengän minulle ja nosti toista jalkaa merkiksi, että kenkä pitää siihen sujauttaa. 


Niin ja tokihan voi olla, että Antonin jalka kasvaa talven aikana niin, että toiset kengät pitää hankkia jo koon puolesta. Toivottavasti päästään kuitenkin joulun yli, jotta talvikengätkin on silloin(kin) alennuksessa. Tietenkin se kirpaisee maksaa sellaisesta, joka menee hyvin äkkiä koonsa puolesta käyttökelvottomaksi, mutta kenkäasiassa ei erityisemmin ole myöskään tinkimisvaraa.

Toinen juttu talvipukeutumiseen liittyen: mitkä talvihanskat on todettu hyviksi? Riittääkö yhdet?

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Me ollaan tykätty Superfitin kengistä todella paljon. Kuomat on meilläkin ostoslistalla. Meillä on ollut Reiman talvihanskat ja ne on kyllä ollut kestäviä ja lämpimiä. Suosittelisin ostamaan kahdet hanskat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kai se on paras kahdet hankkia kun helposti ne talvena kastuu eikä niitä hetkessä saada kuivaksi. Pitääpäs käydä jossain katsomassa noita Reiman hanskoja paikan päällä.

   Poista
 2. Kivannäköset kengät! Meillä on Neelalle kuomat. Koko on 22 ja toivon että ne menisi koko talven, mutta voi olla että jää jossain vaiheessa pieneksi. Kun olisi kuitenkin hyvä saada myös villasukka mahtumaan. Itsekin olen miettinyt milloin kannattaa ottaa talvikengät käyttöön.
  Talvihanskoina meillä on Molon tähtihanskat, mutta pitää varmaan ostaa toisetkin lisäksi. Voi kun nää vaateasiat on aina hankalia. Ei koskaan tiedä onko tarpeeksi vai liian vähän päällä. Mutta tässähän oppii ja ehkä ensi talvi meneekin sitten helpommin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin kanssa aluksi, että pärjäisköhän vaan Kuomilla mutta mua niissä vähän epäilyttää, kun jotkut kirjoittaa niiden olevan huonoja jaloille... Että yritäs tässä nyt sit tehdä päätöksiä. Mutta ilmeisesti ne on kyllä lämpimät. Tällä hetkellä ajattelin, että mennään nyt alustavasti näillä Superfiteillä ja jos ne näyttää menevän pieneksi tai on liian kylmät, niin sit hankitaan Kuomat.

   Talvihanskoja pitää kanssa hiljalleen ruveta katsomaan kaupoista. Vähän tuumailin, jos ostaisi yhdet paremmat ja toiset vähän halvemmat, jotka menee sitten varahanskoina.

   Poista
  2. Katille terkkuja, että olisi kiva jos jatkaisit blogin kirjoittelua! Täällä yksi joka blogiasi ja Neelan touhuja "kaipailee". :)

   Meillä on myös hankittu 1v2kk ikäiselle nuo samat superfitit. Ajattelin ostaa jotkut lämpimämmät kengät (kuomat tai crocsin talvikengät tms) vasta sitten jos tarve tulee. Eli en ostaisi etukäteen, jos vaikka talvi onkin leuto tai sellaisille ei ole tarvetta.

   Hyvää syksyä teille! :)
   - E

   Poista
  3. Joo ihan totta, enpä tullut ajatelleeksi että tänäkin talvena voisi olla leuto talvi. (Olispa! :D)

   Kiitos samoin! :)

   Poista
 3. Ihanat kengät :) Mua harmittaa kun meijän esikoiselle ei kauheen monet kengät mene kun on sen mallinen jalka. Talveksi siis Kuomat, niin kuin viime vuonna ja niin kuin tulevaisuudessa :/
  Hanskat riippuu vähän lapsesta. Vaikka meijän poika ei kauheesti rymyä niin hyvä niitä on pari kappaletta olla. Jos toiset on märät tms niin on varalla toiset :)

  http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en oikein osaa sanoa Antonin jaloista mitään muuta kuin, että ne on pienet :D Siksi tuntuukin välillä tosi hankalalta, että osaanko valita hänelle oikeanlaisia kenkiä, kun en osaa hänen jalkaansa tunnistaa sillä tavalla, mitkä kengät sille olisi hyviä.

   Kahdet ajattelin nyt sitten hankkia, pitää vähän katsella noita vielä livenä :)

   Poista