Mission (impossible): perhepedistä poistuminen

16.10.14

Meidän vanhempien makuuhuone koki muutoksen, nimittäin pinnasänky siirtyi Antonin huoneesta tänne ja huoneessamme ollut valkoinen Malm-lipasto siirtyi pinnasängyn paikalle. Tuumailtiin, että paras askel siirtyä pois perhepedistä on alkuun siinä, että Anton saa kuitenkin nukkua samassa huoneessa. 


Päätettiin nyt sitten ottaa keinot käyttöön, koska eilen yöllä Anton mätkähti meidän sängystä alas. Anton osaa siis kyllä mennä jalat edellä, mutta tuolloin hän nukkui ja ilmeisestikin vieri yli laidan, kun mies ei ollut omalla paikallaan esteenä. Minä olin jo itse unessa, mutta heräsin siihen "pumps" ääneen, mikä kuului kun pää osui lattiaan. Onneksi meidän sänky ei ole kuin 40-45cm korkea, mutta silti ei tarvitsisi kyllä päätään iskeä tuolla tavalla. Viime yö menikin sitten huonosti nukkuessa, kun heräilin vähän väliä katsomaan, että Anton on kunnossa. Kuhmu tuli päähän, ei onneksi pahempaa.

Ja niin me sitten seuraavana päivänä, eli tänään, tehtiin tuo huonekalujen vaihto. Veikkaanpa, että Anton silti protestoi todella kovaa tuota omaa sänkyään vaikka se on ihan meidän sängyn vieressä ja meinaa könytä sieltä koko ajan pois. Laitoin hänet tänään siihen päiväunille ja ei mennyt kuin viisi sekuntia, kun alkoi huuto ja halu päästä pois. Imetin sitten hänet siinä sängyn vierellä, niin hän nukahti sinne rauhallisesti, mutta illasta tulee takuulla vaikea paikka.

Luin juttua siitä, että yleensä vasta puolitoistavuotias kykenee itsenäisesti ymmärtämään yöllä havahtuessaan, että kaikki on hyvin. Mutta kaikki lapset ei suinkaan ymmärrä vielä tuolloinkaan. Tämä liittyisi jotenkin hermojärjestelmän kehittymiseen. Joku saattaisi sanoa myös, että kyseessä on persoonakysymys: jotkut nukkuu hyvin vauvasta asti yksin ja toiset vaatii vanhemman parikin vuotta vierelleen. Erityisen hankalaa tämä asia minulle on sen takia, koska Anton ei millään ymmärrä, miksi hänen tulee nukkua omassa sängyssä. Se on jotenkin eri juttu, jos kiellän Antonia menemästä vaikka jollekin laatikolle ja hän prostetoi kuin sitten, että pakotan hänet nukkumaan yksin. Ei ole mukavaa ei, mutta pakko näin nyt on kai toimia. Tämä harmittaa ihan siitäkin syystä, että meidän vieressä Anton on pidempään jo nukkunut yönsä täysin putkeen mutta aina kun pinnasänkyä on kokeiltu, niin siellä heräillään parin tunnin välein... Ja tiedän, että Anton pitää tärkeänä sitä, että saisi nukkua vieressäni koska jos hän havahtui unissaan siihen, että en ollut perhepedissä, niin silloin hän itki minun perään. Mietityttää myös, kun Anton usein liikkuu paljon ennen nukahtamistaan, niin mitenkähän sillä on tilaa tuossa pinnasängyssä.

No, mutta tästä se nyt sitten lähtee ja paluuta ei saisi tulla. 


You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Miten yöt ovat nyt menneet? Onko Anton tipahtanut lattialle pinnasängystä, kun ei ole laitaa? Suosittelisin kyllä turvalaitaa tuohon, ettei vaan käy hassusti. Tässä halpa vaihtoehto, jos mitoiltaan on sopiva. Poika pääsisi päädystä kuitenkin alas.: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30099293/ p.s. Meillä kans ois yhden sortin unikoulun paikka tytöllä...puuh, kun vaan jaksaisin ryhtyä toimeen. -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onkin tuo laita hankintalistalla, kunhan nyt seuraavan kerran Ikeassa käydään. Toistaiseksi ollaan laitettu tuohon alle aina tyynyjä ja näköjään viime yönä Anton olikin nukkumassa tyynyjen päällä :D Ei tuossa haavereita siis pääse sattumaan, mutta helpompihan se olisi, että Anton sängyssä pysyisi.

   Ensimmäinen yö ei mennyt sinänsä edes sängyssä, koska minulle tuli iltaa kohden tosi kova päänsärky ja siinä ei erityisemmin kärsinyt kuunnella Antonin itkua. Mies kokeili siis nukuttamista, mutta se jäi lyhyeen tuon päänsärkyni takia. Viime iltana mies vähän aikaa leikki Antonin kanssa sängyn lähistöllä ja sitten alkoi ns. pakottaa rauhoittumaan sänkyyn. Ehkä jonkun vartin Anton huusi ja halusi syliin eli pois sängystä, mutta sitten kävi itse makaamaan ja mies silitti sen aikaa, kunnes Anton nukahti. Heräsin sitten jossain vaiheessa itse vessaan ja Anton oli nukkumassa niillä tyynyillä. Myöhemmin heräsin uudelleen, kun Anton oli kavunnut minun sängyn reunaa pitkin, seisoi siis siinä ja lepuuttii päätään minun sänkyä vasten. Kello taisi olla jotain 3 tuohon aikaan ja hellyin siihen, että Anton sai tulla nukkumaan meidän sänkyyn. Mennään nyt tälleen pienin askelin eteenpäin.

   Poista