...pyysivät he mukaan yhden toverin.

24.9.14

Kolme pientä elefanttia marssi näin,
aurinkoista tietä eteenpäin.
Koska matka oli hauska niin,
pyysivät he mukaan yhden toverin...


Kyllä vain, raskaustesti oli positiivinen. Tälläkin kertaa nappasi toisesta kierrosta ja tälläkin kertaa päädyin tekemään raskaustestin kuuden aikaan aamulla. Nostalgista.

Edelleen on aamuvarhaista enkä nyt tätä julkaisekaan heti, koska täytynee kertoa läheisimmille ensin. Se tuntuu jotenkin oikealta kuin sitten lätkäistä tätä suoraan tänne. Mutta ajattelin kirjoittaa tuntemuksista ja ajatuksista näin uunituoreeltaan.

Satuin tosiaan heräämään vaille kuusi ja päähän pilkahti pöydälläni oleva raskaustesti. Ajattelin, että no ehkä voin tehdä sen nyt ja jos se negatiivista näyttää, niin menen jatkamaan vaan unia (samalla tavalla ajattelin, kun Antonista sain tietää...). Siinä sitten silmät pöpperössä yritin tihrustaa testiin ja mietin, että jos joku haamu tulisikin, niin lieköhän mitään näen. Mutta kyllä tuohon mielestäni aika selvä toinen viiva tuli ja melko pian.

Sitten hipsin mieheni luokse ja sanoin: "Kyllä minä taidan raskaana olla.". Mies totesi: "Noni, onneksi olkoon." Taisi olla taas samat sanat häneltä kuin silloin, kun hän Antonista kuuli. Tässä vaiheessa Antonkin heräsi ääniin ja palasin sänkyyn, jotta Anton nukahtaisi uudelleen. Siinä mietiskelin ja aika nopeastihan mieleen tulivat ne epämiellyttävät ajatukset. Mitä jos kaikki ei mene hyvin. Seuraavaksi tuli mieleen, että niin tosiaan tässä olisi sitten oltava raskaana taas ja koettava kaikki siihen liittyvät asiat. Niin ja sitten vielä vauvakin. Paljon ajatuksia yhdellä kertaa, mutta olo oli kuitenkin rennompi kuin silloin ekalla kerralla. 

Nyt kun tähän mennessä olen kertonut äidilleni, siskolleni ja kahdelle läheiselle ystävälle, niin fiilikset heidän osaltaan on ollut vähän sellaiset "nähty juttu jo", vaikka toki hieno asia tämä onkin. Mutta niin, ei varmastikaan aivan niin elämän mullistava asia kuin se ensimmäinen lapsi, vaikka toisetkin lapset ovat aivan yhtä tärkeitä ja rakkaita.

Kun sitten tuossa hiukan googlettelin, millekäs ajalle se laskettu nyt osuisi (netti veikkaa 4.6.2015), niin siinä samassa oli raskauden virstapylväitä ja tieto siitä, että pikkuisen sydän alkaisi toimimaan kuluvan viikon aikana. Taisin jopa hihkaista "oih!" ääneen, kun tuon luin. 

Blogiani seuranneet saattavat paikoin mietiskellä, miten tämä vauva kakkonen sopii elämäntilanteeseemme. Niin, tilanne ei ole kaikista parhain mahdollinen mutta mielestäni sellaista ei kovin usein olekaan. Pyrimme kuitenkin edelleen tekemään perheellemme paremmat olosuhteet ja loppupeleissä tärkeintä lastenhoidossa on rakkaus ja heistä huolehtiminen. Mielestäni olemme hoitaneet Antonin hyvin ja olemme olleet hänelle hyvät vanhemmat. En lainkaan epäile, ettemmekö olisi myös tälle toiselle vauvalle.

Pitkä aika on vielä edessä ja totta kai päässä kummittelee ne ikävät ajatukset. Olemme vielä hyvin varhaisessa vaiheessa. Olen nyt kuitenkin kertonut tästä näin julkisesti, vaikkakaan mitään facebook-ilmoituksia en ala asiasta tehdä. Te tutut, jotka olette täältä asiasta nyt lukeneet, niin tieto on vapaata eikä salaista. Mutta suhtaudutaan asiaan nyt kuitenkin tilanteen vaatimalla tavalla eli katsotaan ja odotetaan, miten raskaus etenee.

Mutta näin, Vauvasekoitin lähtee nyt uudelle kierrokselle ja siirtyy osittain taas odotusblogiksi. Jännää.

PS. Niin ja tosiaan se on erikoista, miten usein oletetaan, että kohdussa on yksi kappale... Näin minäkin sen selvästikin ajattelen, koska kirjoitan yksikössä. Ei pitäisi olettaa noin. Terveisin: kahden kaksosvanhemman lapsi.

You Might Also Like

20 kommenttia

 1. Vau, ihanaa, onnea!! Hassua että teilläkin onnisti molempien kohdalla toisella yrityskierrolla. Onkohan se yleisin raskautumiskierto? Nyt toivotaan että kaikki menee hyvin loppuun saakka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! En tiedä tuosta yleisyydestä, mutta omalla kohdallani luulen, että yhtenä tekijänä on ollut, että se ensimmäinen kierto on mennyt pillereiden lopettamisesta "toipuessa". Onnekkaasti olenkin sitten toisesta kierrosta raskautunut, kun keho on varmasti ollut siihen valmiimpi.

   Poista
 2. Onnea onnea onnea <3 se kävikin sitten (taas) nopeasti, ei kyllä kauaa tarvinnut sit kuitenkaan odotella ;) nyt vaan rennoin mielin eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos kiitos! Näin pääsi käymään joo. Se oli varsinaista suora-ammuntaa taas tässäkin tapauksessa, kun ei me nyt mitenkään panemalla pantu :D

   Poista
 3. Onnea ja tsemppiä!
  Manna
  Ps. Luen ahkeraan blogiasi, vaikken olekaan kommentoinut aikaisemmin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kiva tietää, ketä siellä taustalla on :)

   Poista
 4. Olipa iloinen uutinen, paljon onnea! Innolla jäädään odottamaan myös odotuspostauksia :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon! :) Jännä kyllä, kun nyt pääsee kirjaamaan ajatuksia ja tuntemuksia ihan alusta saakka. Antonista kun aloin kirjoittamaan vasta toisen kolmanneksen alussa.

  VastaaPoista
 6. Olipa hassua; eilen aamulla istuin gravidassa odottamassa pääsyä ensimmäiseen ultraan ja luin odotellessa hämärä viiva-postauksesi. Myöhemmin päivällä tulitte perheesi kanssa vastaan kaupungilla ja mielessäni toivotin onnea varsinaisen raskaustestin tekoon :) ja illalla kotiinpäästyä huomasin tämän raskausuutisen! :D Onnea siis oikein oikein paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, meidät on pongattu livenä :D Mietinkin, josko joku tuolla kaupungilla käydessäni tunnistaa. Kiitos ja onnea myös sinne raskaudesta! Kovasti odottelen, että pääsisin itsekin tuonne ekaan ultraan.

   Poista
 7. Oikein paljon Onnea teille raskauden johdosta!! Onpa ihana, ihana uutinen! :) -T-

  VastaaPoista