Tavallisen eriskummallinen pesuhetki

20.8.14

Tulin ajatelleeksi tänään, kun olimme Antonin kanssa iltapesulla, että on näitä tilanteita, mitkä ovat nykyään todella arkisia ja tuttuja mutta kun niitä jää miettimään tarkemmin, niin se kaikki tuntuu hassulta. Esimerkkinä tuo suihkutilanne:

Istun vessan lattialla pesemässä itseäni, jotta olen samalla tasolla Antonin kanssa ja vesi ei korkeuksista räisky inhottavasti hänen päälleen. Siinä samalla, kun pesen itseäni niin havahdun, että poika on rinnalla. Se oli havainnut tissin ja päättänyt tarttua siihen kiinni. Hetken aikaa se tuntui siltä kuin joku vain kajoaa kehooni noin vain, mutta olenhan minä tavallaan Antonin omaisuutta.

Seuraavaksi poika kiertää minua ympäri ja naurahtaa aina, kun kurkistan taakse päin. Anton nousee selkääni vasten ja pitelen häntä toisella kädellä kiinni, koska pelkään, että hän liukastuu kostealla. Anton kuitenkin vain innostuu lisää ja yrittää päästä minun katsetta piiloon. (Tätä leikitään meillä nykyään hirmu usein.)

Kun olen onnistunut lopettamaan tämän vaaralliselta tuntuisen leikin, niin sitten Anton aukaisee wc-pönttöä yhdellä kädellä ja pitää toisessa kädessä kylpylelua. Hän katsoo minua juuri sen näköisesti, että nyt äiti ehti tajuamaan hänen aikeensa. Anton jättää pöntön rauhaan ja tuo lelun minulle. Toivottavasti se ei nyt taas kiinnostuisi wc-harjasta, ajattelen ja pesen itseäni loppuun samalla kun seuraan Antonin puuhia.

Sitten pesen Antonin ja kuivaan meidät. Samassa mietin, miten erilaista se olikin aikoinaan käydä yksin pesulla. Suihkuun seisomaan, pesuaineet iholle ja hiuksiin ja sitten pois. 


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Heh hauska! :D Mä oon pari kertaa käynyt Neelan kanssa yhdessä suihkussa, mutta kun se meni aina leikkimiseksi ja tissin syömiseksi niin nyt käydään sitten eri aikaan. Onko Anton päässyt vielä saunaan? Neela on ollut muistaakseni kaksi kertaa, keväällä viimeksi. Varmaan nyt kun ilmat viilenee ja syksy tulee, niin aletaan taas saunomaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anton on käynyt muutaman kerran saunassa, mutta siitä on jo jokunen aika. Meillä kun ei omaa saunaa ole eikä olla koettu saunavuoroa täällä tarpeelliseksi. Jos vieraillaan minun vanhemmilla, niin silloin saatetaan saunoa :) Ei Anton vielä silloin ainakaan tajunnut saunomisesta mitään, nyt voisi ehkä tajutakin.

      Poista